Sabina Karlsson. 2011-03-11.
Min man fick borrelia förra sommaren, alltså 2010. Han fick 2 st kurer med antibiotika men blev inte bättre. Han fick ta ett nytt prov som visade att han fortfarande hade en borreliainfektion, men sen ändrade sig läkarna - så någon mer hjälp fick han inte. Jag sökte på nätet efter alternativa mediciner och hittade MSM och kollodialt silver, vilket han har tagit i ca 1,5 månader och han är faktiskt frisk nu!!!! Hans svettningar, trötthet, krypningar i ansiktet, värk som vandrat runt i kroppen mm är helt borta. Han känner sig jättepigg och stark. Dessutom hade han ett sår på foten efter en operation som inte ville läka på två år. Då köpte jag EMS-salva och det läkte på 5 dagar. Den 1 april ska han börja jobba igen och vi är mycket glada. Vill bara så hemskt gärna tipsa alla som är sjuka. Kan aldrig vara fel att prova, eftersom man inte får hjälp från den svenska sjukvården.

Eva Jansson. 2011-02-14.
Mina föräldrar hyr sitt boende av ett äldre par från Stockholm. De har sommarstuga några mil härifrån. När de var och hälsade på sina hyresgäster berättade frun att hon snubblat mot en stor sten i trädgården och fått ett sår på smalbenet som inte ville läka. Att det var besvärligt att åka in till distriktssköterskan flera mil för att få hjälp med det några ggr i veckan. Min mamma berättade för mej, jag känner dem ju också, och jag sa att det var väl ett bra tillfälle att prova mina idéer. Hon är nämligen också som många andra lite skeptisk till en del alternativa behandlingar, och föredrar oftast  "doktorns piller". Men hon pratade med den gamla damen, och det blev att jag följde med då de var bjudna dit på kaffe, ett par dagar senare. Det såg inte så kul ut under bandaget, såret ville vätska sej och den lilla tendens till sårskorpa som bildades i kanten släppte mycket lätt och så var det lika dant igen. Eller snarare att det blev värre då den lilla skorpan gärna tog med sej av det tunna skinnet då det släppte. Men jag berättade hur vi kunde försöka göra, och hon var villig att ge det en chans. För att sedan själv göra detta morgon och kväll, och att ha det utan bandage så det fick lufta så mycket som möjligt, bara ha något på under natten så att det inte skulle skava mot sängkläderna och kleta ner dem. Vi "duttade" först såret rent med Ionosil, sprayade sedan lätt och lät lufttorka. Därefter lade vi på en tunn hinna av en örtsalva som kallas "Fotbot", innehållande ringblomma och kärleksört som verksamma beståndsdelar. Redan nästa gång hon besökte sköterskan förundrade denne sej över att det helt plötsligt börjat läka så bra. Och det dröjde inte många dagar förrän det besvärliga såret var ett minne blott. Vid sådana tillfällen blir man ju jätteglad över vad naturen har för gåvor, bara den får lite hjälp, och vi vågar prova.

Jenny Lazlo. 2011-01-30.
Måste berätta nåt kul! Jag fick hål i öronen när jag var 6. Det blev infekterat lite då och då, vilket tog evigheter att bli av med. Även om jag tvättade så var det alltid minst 1 vecka, ibland månader. Min 4-åring tjatade till sig örhängen i fjol, och för några veckor sedan fick hon jätteinfektion, i båda öronen. Det var riktigt otäckt, det rann blod och var. Vi upptäckte detta på kvällen och jag baddade och sprayade på en hel del 30 PPM kolloidalt silver. Nästa morgon syntes inte ett spår, hon var inte ens rosa längre. En vecka senare fick hennes 7-åriga syster också infektioner, hennes hål är nytagna för cirka 3 månader sedan. Jag var inte övertygad än, vi kunde ju haft tur första gången. Det tog lite längre tid, men 1½ dygn senare var det spårlöst borta även på henne. Sprayade på båda i några dagar efter de blivit bra för säkerhets skull. Underbart! Inga otäcka ingredienser och båda ungarna är helt bra!

Camilla Noaksson. 2011-01-19.
Jag skulle behöva fylla på förrådet efter en magsjuka. Nu har jag bevis att det funkar!!! Det som hände i vår familj, var att den stora tjejen blev magsjuk, och kräktes självklart rakt över lillasyster och in i hennes mun. Efter avspolning och ombyte hällde jag i båda barnen kolloidalt silver, ca 1 dl. Kräkningarna avtog och efter ca en timme var den stora tjejen pigg igen och lilltjejen blev inte sjuk!!

Gisela Lindgren. 2011-01-11.
En helt fantastisk produkt som verkligen fungerar. Jag har varit frisk i ett år, tar en ''slurk'' lite då och då. När jag känner att förkylning är på G dricker jag säkert 1 dl om dagen. Rekommenderas varm!

Adam Steen. 2010-12-13.
Jag är en elitskidåkare som tävlar och tränar mycket, vilket innebär att jag är tvungen att hålla mig frisk. Jag kom i kontakt med kolloidalt silver under slutet av 2009. Hade hört på flera håll om dess hälsofrämjande effekter. Tänkte att det var värt att prova, då jag under flera säsonger tidigare haft problem med förkylningar. Till en början drack jag MSM och kolloidalt silver endast när jag kände mig hängig och påväg att bli förkyld. Varenda gång klarade jag mig från att bli förkyld. Produkterna fungerade så bra att jag började med att dricka dessa produkter varenda dag, och jag har klarat mig från förkylningar sedan dess! Silvret tar jag i munnen och låter det ligga där i 1-2 minuter innan jag sväljer det, MSM blandar jag i vatten och dricker. Silver-salvan använder jag främst vid torr hud och vid hudutslag. Den fungerar klockrent och hudproblemen försvinner nästan med en gång! Tack för möjligheten att få använda kolloidalt silver, det borde alla använda sig av!

Bengt Johansson. 2010-09-30.
Jag vill berätta lite om min personliga erfarenhet av Kolloidalt silver. Själv kom jag i kontakt med kolloidalt silver för ca 1 år sedan då det var liv om svinifluensan.Eftersom svininfluensa är ett virus började jag söka på nätet om det inte finns något som verkligen dödar virus. Enligt läkarna finns inget ,utan vaccination är den enda lösningen.

Själv är jag tekniker med intresse för vetenskap och experiment. Givetvis fanns det massor med ört grejor mm som skulle vara effektiva, med de byggde mer på att bara förstärka immunförsvaret. Har själv tidigare testat Kanjang, C-vitamin mm med otydliga resultat. Ensamt kvar i min nät-undersökning fanns då till slut kolloidalt silver som potentiell virusdödare.

För mej lät det inte så lockande i början, eftersom, dels Silver är en metall som normalt inte anses ingå i kroppen, dels fanns först på Googles sökning bilder på blå människor med Agyria. Trots detta började jag läsa vidare. Inte vad FDA säger utan vad användarna säger på olika bloggar om silver. Efter att läst igenom hundratals mail, så verkade det som att de som testat silvret var övertygade om att det hade bra effekt.  Ingen hade heller haft några större biverkningar. Det märkliga är att det verkade hjälpa mot i stort sett det mesta.

Då blir man ju misstänksam!! Eller hur? Problemet var dock att det var vanliga enkla människor  som skrivit detta. Alla dessa tusentals personer kan ju inte ljuga för att det skall säljas massor med vekningslösa silverpreparat??. Det var mycket få som hade negativa erfarenheter av silvret.. Därför bestämde jag mej för att köpa hem en flaska från en hälsokostbutik. Det hette Ionosil. En 10ppm blandning av silverjoner och silvernanopartiklar i vatten.

Själv blir jag lätt förkyld, med besvärlig hosta som kan sitta kvar i veckor. Så fort jag kände förkylningen komma började jag ta silvervattnet 10ml/ timma i 10 timmar. Detta verkade funka perfekt och förkylningen försvann. I november förra året var jag utställare på Elmia underleverantör (Jag har ett företag i metallbranchen). Där träffar man hundratals personer och skakar hand med många. Vid den tidpunkten härjade influensan som värst.

Efter mässan drabbades jag av rejäla influensasymtom som feber och hosta. Svin- eller vanlig influensa kan jag inte svara på ,men har inte tagit något vaccin för någondera. Det blev att ta fram silverflaskan och jag tog sammanlagt 100-150ml/ dag. Detta reducerade symtomen till nästan noll och var inte borta från jobbet en enda dag, Lite snuva bara i 1 vecka. Jag har vänner som låg i 2-3 veckor helt utslagna.

Efter detta har jag gått på underhållsdos om ca 40ml om dagen och aldrig varit sjuk! Jo en gång blev jag smittad i alla fall. I julas var jag besök hos vänner som nyligen hade haft vinterkräksjuka. Efter knappt ett dygn vaknade jag på natten av hemskt illamående,trots min underhållsdos av silver. Men innan jag bänkar mej vid toan, så måste jag experimentera lite. Sagt och gjort. Jag tog ett helt dricksglas kolloidalt silver. Lade mej ner igen och väntade. Efter en kvart var allt illamående helt borta!! Fantastiskt!

En annan bieffekt av silvret som jag inte räknat med är att jag nästan helt bivit av med min nagelsvamp och andra svampbesvär (typ klåda, utslag mm) som jag haft i ca 20 år efter en stark penicillinkur. Dessa besvär tog tid att bli av med men effekt märktes efter ett halvår med silver. Nu är de borta! Även sårläkning blir dubbelt så snabb om man ser till att ha en blöt kolloidalt silverkompress på såret. Det är min erfarenhet.

Naturligtvis ville jag dela med mej av min "upptäckt". Jag har vänner med Ulcerös colit varav en av dem var i så dåligt skick att man övervägde stomioperation. Jag bad honom testa kolloidalt silver. Det var inte svårt att övertyga honom då ingen annan hjälp fanns. Mannen var då "fullpumpad" med cortison och alltid röd-svullen. Jag kan bara säga att idag 1 år senare (nu) mår mannen bra, är fri från cortison och ser mycket yngre ut. Han har ej längre några större tarmbesvär! Läkarna är förvånade, men jag tror inte han har vågat avslöja silvret för dem.

I detta fall har silvret botat och hämmat inflammation i tarmen totalt! Tvärt emot vad Emma Halldin på Livsmedelsverket säger!! Det finns mycket mer att säga om min och mina vänners silveranvändning, men då skulle detta mail bli ganska långt. Vad kan jag säga som slutord: Silver fungerar som läkemedel. Det finns vetenskapliga rapporter om att det är effektivt, skickar med en om nanopartiklar.

Förmodligen vet läkemedelsbolagen om detta, men silver är ej patenterbart. Vetskapen om silvrets läkande effekt sträcker sej mer än 2000 år tillbaks. Silver är inte toxiskt i de nivåer som är aktuella vid normalt bruk. Har själv inte upplevt några negativa verkningar alls. Argyria kan uppkomma vid överdosering av silver. De som blivit blå har dock intagit mycket stora mängder med hög ppm silver. Personerna med argyria verkar inte fått några andra förgiftningssymtom, bara blå färg enligt vad jag läst mej till.

Alla läkemedel kan överdoseras! Så även silver. Hur skulle man må efter att vräka i sej ett par paket Alvedon?? Att silver skulle vara verkningslöst "risk without benefit" som FDA påstår. Det är bara trams! Finns det då inga nackdelar? Jo! Vissa, men mycket få människor är allergiska mot silver och kan få magproblem. Vi är alla olika och olika människor reagerar olika på olika preparat. Så även silver. Vad gäller miljön: Jag tror knappast att det folk dricker iform av 10ppm kolloidalt silver skulle kunna påverka miljön.

Däremot att ha det i tvättmedel mm är jag skeptisk till eftersom det kan ha ett "tröskelvärde" då det blir stora mängder och därmed negativt för miljön eller vattenreningsverkens bakterier.. Jag är dock ingen expert på miljöeffekter så här är jag ute på djupt vatten. Har provat att vattna en krukväxt med kolloidalt silver under en längre tid, och jag märker inget negativt på den, snarare tvärt om.

Lucie Havelka. Veterinär. 2010-11-30
Bifogar härmed en bildserie av en häst med ett stort sår på bringan. Första bilden är efter att den har varit 2 veckor på hästklinik. Hästägaren 50.000 fattigare. Inga snygga kanter, inget snyggt sår. Jag skar bort allt dökött och vid alla 4 besök tvättade vi med 3% väterperoxid + isoton NaCl - sen laserbehandling. Första två veckorna (6-20/10) efter hemkomst fick den stå på oral sulfa-TMP, men sen klarade det sig utan antibiotika. Hästen behandlades dagligen av djurägaren som sprayade Ionosil på såret.
 
Vi hade inga problem med svallkött och såret läkte enligt min uppfattning snabbt, snyggt och utan komplikationer. Det är en otrolig skillnad på första och sista bilden. Det är bara en månad emellan.
 
Vi använder även Ionosil till spolning av kattbölder. Först rengörning med 3% väterperoxid, sen spolning med isoton NaCl, sen Ionosil. Peppar ta i träd, om katten är feberfri vid behandlingen, behövs inte antibiotika med denna behandlingen.
 
Silversalvan är förstavalet vid mindre, ytliga sår, hotspots och infekterade tumörer som inte önskas bortopererat. Jag har till och med sett hudtumörer torka ut och bli mindre efter behandling med silversalva.
 
Silverlotion, perfekt till klåda på alla djurslag.
 
Med ordentlig rengörning och behandling av sår med Ion-silver-produkterna använder jag mycket lite antibiotika. Det känns bra.


Dag 1 innan rengörning


Dag 1 efter rengörning
 


Dag 7 innan rengörning
 


Dag 21 efter rengörning
 


Dag 36 innan rengörning

Lisa Blomqvist. 2010-11-13
Värkande fingrar och handled. Det var höger hand detta hände. Detta kom helt hastigt, förmodligen en inflammation. Då gick tankarna omedelbart till Ionosil för det har hjälpt för allt innan. Värken var i fingrarna, handleden och gick upp i armen. Kunde inte ta i eller lyfta något. Omedelbart sprayade jag kolloidalt silver runt fingrarna, handleden och uppåt armen. Det kändes skönt. Tog ett fat, fyllde det med kolloidalt silver satt sedan och vände handen runt i fatet så att det hela tiden kom kolloidalt silver runtom på huden. Efter ca 4 timmar var värken borta, efter ytterligare 1 timme var allt normalt igen. All kraft i fingrarna var tillbaka. Tack för att Ionosil kolloidalt silver finns.

Carita Övelius. 2010-10-28
Under min mångåriga läkemedelsförgiftning använde jag under lång period kolloidalt silver och hade bara positiv erfarenhet av det. Jag hade mindre infektioner, jag blev av med en långvarig förhårdnad med hjälp av det. Jag blev aldrig det minsta lilla blå. Så röd som jag var av min läkemedelsskada hade jag faktiskt inte haft något emot att bli lite "blåare". Jag tillfrisknade 2005 och slutade med många av de medel som hjälpte mig under tiden. När jag för ca 1 år sedan hade en längre tids knappt märkbar inflammation i ett öga som hade opererats, kom jag plötsligt ihåg kolloidalt silver och provade. Inflammationen försvann och så hade jag en till mindre förhårdnad som också försvann när jag kom ihåg att jag hade använt kolloidalt silver förut. Jag brukar berätta för människor om just silver. Detta med "silversked i munnen" syftade från början inte alls på att någon var rik. Däremot betydde det att de rika under pesten hade råd att låta barnen ha en silversked i munnen för att silver är bakteriedödande. På så sätt klarade de rika pesten bättre. Lapis är ju också silver och det använde man i alla fall förr för att få bort vårtor som också är förhårdnader.

Magnus. 2010-09-27
Kollodialt silver är familjens nya kompis. Vi är en familj på 4 stycken som har silver som förkylningsdödare, vi är aldrig förkylda längre. Ang. blåtoner på huden. Vilket nonsens, Det är helt uteslutet att få detta av "riktigt" kollodialt silver.

Christina Martinsson. 2010-09-26
Jag tycker EMS-salvan är fantastiskt bra! Har psoriasis ppp (flagor och sprickor på fingertoppar och fotsulor). Salvan hjälper inte mot själva psoriasisen MEN den mjukgör så otroligt bra på min pergamentliknande eksemhud. För bästa effekt (på mig) använder jag mig av en fotfil för att ta bort hård hud och vassa flagkanter, sen tar jag på salvan och sätter på mig bomullsvantar till händerna. Då är huden mjuk och fin på morgonen. Nu skippar jag läkarens äckliga salvor/hudkrämer som kladdar, inte gör så stor nytta och som känns som om huden inte kan andas. Ps: Angående psoriasis så fick jag bort den ''vanliga'' psoriasisen på armbågar m.m. som vätskade och kliade så hemskt med omega3. En ''biverkan'' efter ca 2 mån intag som jag inte hade anat.

Alma. 2010-08-24
Använder kolloidalt silver i näsan, i pipett och sprayform mot virus och bakterier vid behov. Intar det när jag har dito i magen. Mycket effektivt och minskar betydligt mina sjukdagar och mitt sjukdomslidande. Använder det även som sårrengöring, vilket alltid satt stopp för infektioner. (Min grund för hälsa är näringsmedicin - anpassad kost, vitaminer och mineraler för att allmänt bygga upp hälsan.) Blåfärgning av kollidalt silver sker enligt min naturläkare av oseriöst tillverkat kolloidalt silver - silverpartiklarna är för stora, produkten är inte ofärgad i så fall. Håller med Cebbe om att det finns en ständig anti-propaganda av effektiva hälsomedel utanför läkemedelsindustrins kontroll.

Cebbe. 2010-08-12
Använder kolloidalt silver bla. istället för sårsprit i ansiktet. Går ju bra även nära ögonen. Dödar bakterier. Ang blå-grå missfärgning. Det är otroligt lite silver i denna produkt. Koloidalt silver används dagligen av stora delar av världens befolkning. Ionosil blir hela tiden smutskastade av skrämselpropaganda.

William Buchholtz, MD, kirurg. 2010-09-30
Som läkare har jag erfarenhet av silverpreparat inom vården sedan mer än 30 år tillbaka. Mycket goda resultat av förbandsmaterial som innehåller olika silverpreparat har jag och andra kollegor upplevt inom behandling av framförallt brännskador och olika traumatiska sårskador (även egen erfarenhet med personlig sårskada). Med detta som bas har jag på allvar studerat hela litteraturen kring användandet av kolloidalt silver. Jag har inte hittat något som helst vetenskapligt underlägg för diverse påstående i media att silver kan ge upphov till utveckling av resistens hos bakterier, virus eller svamp. Tvärtom, alla studier talar i motsatt riktning. Det finns massiv dokumentation om att silver dödar såväl bakterier som virus och även svamp - samtidigt som det inte påverkar friska celler hos människor eller djur. Den mest troliga förklaringen till varför man inte har sett utveckling av resistens är att silver är verksamt på ett fullständigt annorlunda sätt i sin effekt mot bakterier än vad traditionell antibiotika är.  Detta är samtidigt en del av förklaringen till varför silver även kan döda virus, vilket som bekant ingen traditionell antibiotika kan göra.  Inom min egen familj har vi haft väldigt få fall av vanliga förkylningar och influensor sedan vi började att behandla med kolloidalt silver spray vid första tecken på tidiga symptom. Jag vet att det finns många andra människor som har liknande erfarenheter.  
 
Däremot är det tveklöst så att det behövs betydligt mer medicinsk forskning kring kolloidalt silver, dels för att ännu bättre kartlägga de redan rapporterade positiva kliniska resultaten inom många användningsområden och dels för att förhoppningsvis upptäcka nya kliniska applikationer. Jag är själv helt övertygad om att kolloidalt silver fungerar bra, men som vetenskapsman vill jag gärna få det bättre bekräftat och samtidig förstå exakt hur det fungerar. Redan nu pågår utveckling av en ny medicin mot inflammatoriska tarmsjukdomar som innehåller silver. Det dyker upp många olika användningsområden såsom beläggningar på insidan av nya kylskåp, tillägg i disktrasor, m.m. (sådana industriella satsningar skulle inte göras utan förekomst av en dokumenterad positiv effekt). Vem vet vilka nya användningsområden som kan upptäckas i framtiden? Man ska definitivt inte förbjuda ett preparat med en sådan spännande framtidspotential. Undersök kolloidalt silver på ett opartiskt sätt i stället och sluta att sprida odokumenterade farhågor som "sanningar".

Erik Enby, Dr.  2010-09-30
Silver har som andra metaller antiseptiska egenskaper. Alla silverföremål strävar efter att befria sig fria från mikrofloror och håller sig därför sterila. Det är denna egenskap hos silvret man använder sig av när man behandlar med kolloidalt silver. Silver räknas till ädelmetallerna som  är inte farliga för vävnaderna. Förmodligen skulle man kunna använda sig av kolloidalt guld också men då skulle det bli dyrare. Detta är också ett skäl till varför  man använder silver istället som är den billigaste ädelmetallen. Anledningen till att kolloidalt silver kan användas vid så många sjukdomstillstånd får sin förklaring om man tittar på kroppsvätskorna från kroniskt sjuka i ett mikroskop. De är alla nersölade med infektionsväxt som sannolikt är orsaken till alla dessa tillstånd. Se www.enby.se.

En organism består på ett plan av två delar. Den ena delen är alla celler som utgör de olika vävnadernas byggstenar. Den andra delen är den mikrobiella värld som normalt omsluter och genomsyrar hela detta system av celler. Denna andra del ändrar utseende då kronisk sjukdom börjar komma till stånd vilket beror på att främmande mikrobiologisk aktivitet börjat blanda sig in i den och det är förmodligen så att detta orsakar förändringar i den förra delen av  organismen. Detta upplevs då som olika former av sjuklighet som döps med namn. Denna andra del undviker det medicinska etablissemanget till varje pris att nudda vid, ty allmän  kännedom härom - vilket  förvisso varit känt i över hundra år - skulle föranleda stora förändringar i det paradigm som för närvarande råder inom medicinen och som innebär att all medicinsk behandling endast inriktar sig på den förra delen i en organism. Det är sannolikt skälet till att medicinen inte botar utan härigenom enbart inriktar sig på att dämpa symptom medan den pågående sjukdomsprocessen i den andra delen av organismen är kvar och definitivt leder till att hålla patienten kvar i det beroende av sjukvård som sjukdom innebär.

Det finns faktiskt en hel del till att tillägga för att förklara varför behandling med  kolloidalt silver är en utmärkt åtgärd för att normalisera den andra delen i en sjuk organism och varför våra medicinska makthavare önskar att förbjuda sådan terapi. Förklaringarna är inte precis trevliga.

Patrick Sonberger. 2010-09-30
Här är tre berättelser om Kolloidalt silver som jag vill delge. Jag har fler, men tycker dessa är representativa.

1. När min mor fick bröstcancer för ett antal år sedan, tog man bort bröstet på henne. Efter operationen fick hon en infektion av sjukhussjukebakterier i såret och överläkaren på Ryhov i Jönköping blev ytterligt bekymrad och bad nästan om ursäkt för att detta hände: "detta skall inte få hända...", kommer jag ihåg att han sade och det verkade som han blev riktigt bekymrad. Antibiotika skrevs ut.

Så fort hon kom hem, så såg jag till att hon lade på kompresser indränkta med kolloidalt silver på såret över natten (varje natt). Tre dagar senare var infektionen borta och ytterligare några dagar senare var hela såret läkt! Läkarens kommentar vid återbesöket efter en vecka: "men ojdå.....vad fint det ser ut här då!...vad har du gjort för nåt???...det här var ju märkligt... Mamma ångrar än idag att hon inte sade att hon använt kolloidalt silver! Antibiotikan förväntades helt klart inte verka på så kort tid om det ens hade fungerat överhuvudtaget.

2. En bekant till mig blev svårt sjuk för ca ett och ett halvt år sedan. Sjukdomen innebär att han får mat genom en slang opererad in i magen (han kan inte svälja, det är för trångt). Hans mor, som är min mammas väninna såg till att han fick kolloidalt silver "baddat på" vid ingången till magen (hål in genom huden in till magen), eftersom det kliade och blev inflammerat och rött. När läkaren på universitetssjukhuset i Linköping tog bort slangen för inspektion och rengöring första gången efter att han börjat med silvret, så utbrast han "det var väldigt vad det såg fint ut, det brukar det aldrig göra...har du gjort något speciellt...? Martin, som inte vet något om silver visade då flaskan och berättade för läkaren att hans mamma använt detta vid sårvården. Läkarens kommentar: "vilken klok mamma du har...!"

3. Mamman vid ovanstående historia blev av med nagelsvamp på en vecka genom att doppa tårna och "bada" dem en tid varje kväll. Det tog en vecka och problemet har aldrig återvänt. Hon hade tidigare också problem med upprepade urinvägsinfektioner (flera st varje år) och fick då ta antibiotika varje gång, alltså flera ggr per år. Efter att ha tagit kolloidalt silver oralt när infektionerna kom, så slapp hon antibiotikan och blev frisk från infektionerna. Numera så kommer problemet mera sällan, men hon kan fortfarande känna av problemet. När hon gör det, så tar hon kolloidalt silver och är överlycklig över att slippa ta antibiotika!

FUNDERING: Ett sådant här undermedel som dessutom är helt utan biverkningar måste vara läkemedelsbranchens mardröm. Verkan är ju dessutom välkänd eftersom det används industriellt på många sätt mot mikrober av alla slag. Om det nu är så att detta förbjuds i EU (vilket jag hört), så är det ett slag mot den lilla människans rätt att fatta egna beslut och att skydda sig mot sjukdom. Eftersom jag inte tror att de EU politiker som vill förbjuda kolloidalt silver är mindre vetande eller ointelligenta på något sätt, så måste min slutsats bli att de influerats av läkemedelslobbyn och väljer att gå deras ärenden. Ännu ett nederlag för demokratin och den lilla människan.

Ulla-Brita Pedersson. 2010-09-30
En öppen debatt behövs verkligen om bland annat kolloidalt silver men också om andra produkter som människor fått bot och bättring av. Silvret är oprövat och kanske skadligt, enligt myndigheterna. Eftersom många människor ändå blivit återställda från olika åkommor som infektioner och hudbesvär genom att använda sig av kolloidalt silver borde myndigheterna istället arbeta för att större och ärliga studier genomförs.

(Inte den typ av undersökning som publicerades för en tid sedan där man kommit fram till att folsyra kunde ge upphov till lungcancer - vid närmare granskning visade det sig att de som ätit folsyra och fått lungcancer också var eller hade varit storrökare !)

Ständigt förs fördelarna med skolmedicinerna fram, trots att FN för länge sedan förklarat biverkningarna av skolmedicinerna som den 4:e vanligaste dödsorsaken. När ska samma krav på säkerhet ställas på skolmedicinerna ?! Ta exempelvis diabetesmedicinen Avandia som förknippas med 83.000 hjärtinfarkter, något som läkemedelsjätten GlaxoSmithKline försökt dölja. Har detta blivit någon stor nyhet i nyhetskanalerna ...?

Om myndigheterna menar allvar med att vilja skydda människor från att bli skadade kan man ju börja med att förbjuda försäljning av tobak, ett genom otaliga studier erkänt skadeframkallande preparat.

Eftersom många människor (inklusive sjukhusen, där man använder sig av silvret för att påskynda läkningen hos brännskadade) upplevt förbättringar genom användning av kolloidalt silver borde flera omfattande studier göras.

I stället sprids ren desinformation om det kolloidala silvret, tex att detta silver kan ge upphov till blågrå hud. Nog måste väl belackarna av det kolloidala silvret veta att det är silvernitrat, inte kolloidalt silver som ger upphov till blågrå hud? Ofta hör man också att vi inte ska inta tungmetaller, som om tungmetaller i största allmänhet vore skadliga. Det är ju faktiskt skillnad på olika tungmetaller - vi behöver tungmetallen koppar men inte tungmetallen bly.

Många har säkert också förundrat sig över att silver i form av tårtgarnering får säljas fritt, trots att en enda sådan silverkula innehåller en silvermängd som motsvara ca 6 tsk av det kolloidala silvret.

Slopa onödig användning av silvret, tex som impregneringsmedel av kläder men rör inte det kolloidala silvret som botemedel.
 
Det viktigaste är emellertid att människor måste fritt få avgöra vad som främjar deras hälsa, det ska inte några myndigheter eller läkemedelsindustrin göra. En fri och opartisk information och det fria valet är en grundläggande rättighet i ett demokratiskt land !!

Om man är sjuk ska man gå till läkaren, sa en representant för myndigheterna på radion i morse. Om min erfarenhet av konventionell sjukvård och alternativa sätt att bli frisk gör att jag ibland hellre väljer det alternativa sättet  - vem ska då  rätt att avgöra hur jag vill kurera mig - myndigheterna eller jag själv ?! Svaret borde vara självklart !

Henrik Hellberg. 2010-09-30
Jag är lärare i alternativmedicin sedan 30 år. Bedriver egen skola men arbetar även för Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm och Oslo. I ett motbjudande inslag i nyheterna för några veckor sedan intervjuades en sk forskare på KI av Bo Holmström. Slutsatsen var att silver skulle ta död på fiskarna i Östersjön. Socialstyrelsen, Läkemedelsverket som får sin verksamhet betald av läkemedelsindustrierna börjar visst bli desperata. Egenvård utan patenterade kemikalier får bara inte överleva.

Hur skulle det se ut om människor "överlever" i den här världen utan sjuk vård. Medierna verkar köpta de också. Har försökt själv sakligt i de stora tidningarna inleda en dialog mot tidigare påhopp, naturligtvis utan framgång.
Har använt kolloidalt silver i decennier och mina elever (1000-tals) har fått information om dess verkningar. Det har också lett till att mina utbildade terapeuter har bara haft positiva upplevelser på våra återträffar under årets lopp. Det här handlar helt enkelt om att silver är en för bra produkt som stör de stora läkemedelselefanterna. I den här världen kommer patienten sist när det luktar pengar. Viljan till makt har många ansikten.

Bertil Kvant. 2010-09-30
Jag opererades för en obotlig cancer år 2001. Då det inte finns möjlighet att bota denna cancerform, fick jag vare sig cellgifter eller strålning och prognosen för min överlevnad var högst 5 år. Då sökte jag själv bland kosttillskott och fann då att kolloidalt silver kanske skulle kunna hjälpa mig. Idag 9,5 år senare, har jag en mycket bra livskvalitet och årliga undersökningar visar att inga förändringar sker utom till det bättre. Jag har heller inte behövt nyttja vårdens resurser vid ett enda tillfälle under denna tid.

Då jag med intresse följer silverdebatten undrar jag om det är på saklig grund, som man propagerar för att förbjuda en produkt, som ger så mycket kraft, att den reducerar användandet av kemiska mediciner”? Min egen erfarenhet gör att jag också försöker följa med i den forskning, som vetenskapligt görs på kolloidalt silver, och jag kan inte finna att dessa skäl, som andras av motståndarna till kolloidalt silver, har en vetenskaplig förankring. Jag har rätt att välja om jag vill röka, dricka alkohol eller prata i mobiltelefon, som vi vet skadar oss. Men jag har inte rätt att få välja ett kosttillskott, som vare sig skadar mig eller naturen.

Jag har fortfarande möjligheten att bära silversmycken, putsa mina silverljusstakar, äta med silverbestick, använda fotografisk film till min kamera, m.m. Jag kan också köpa silverkulor i butiken och dekorera bakverk med, speciellt barnens. Varje sunt tänkande människa, som ser debatten i ett större perspektiv, förstår att det finns andra intressen, som verkar för att få kolloidalt silver förbjudet som kosttillskott. Det är helt enkelt ”för bra”.

Madeleine Marcus. 2010-09-30
Jag har fått vetskap om debatten kring kolloidalt silver och jag vill gärna berätta om mina erfarenheter av detta utomordentliga ämne.  Jag har arbetat som näringsterapeut i 10 år och har använt det i terapeutiskt syfte mot såväl virus, svamp och bakterier.

Jag arbetar även med levande blodanalys där man ser till de vita blodkropparnas aktivitet, vitalitet och antal, där jag i samtliga fall har sett en avsevärd förbättring när min patient har intagit kolloidalt silver. Jag har mycket och enbart gott att berätta om detta ämne även gällande andra aspekter.

Det är trist att se och höra hur fakta kan förvridas till oigenkännlighet för att det ligger i någons intresse att det framstår på ett visst vis. Det är inte bara konkurrenter utan även journalister. Det verkar som det är viktigare att sälja sig med smaskiga rubriker än att förmedla seriös information. Innan förbudet har jag arbetat med kolloidalt silver i 10 år i min patientbehandling med enbart goda resultat och inte ett enda fall av förgiftning eller ens negativ biverkan. Som näringsterapeut är jag mycket noggrann med vad jag ordinerar mina patienter och kolloidalt silver har definitivt hört till en av de säkraste produkterna.

Kina Enqvist. 2010-09-30
Har hört att läkare säger ; "man tror att silver kan skapa multiresistenta bakterier". Det är ju inte klokt att någon, speciellt läkare kan uttala sig så vagt!! Vart tog forskningen bakom det vägen?? Som klart kan bevisa att det stämmer!! Vi använder kolloidalt silver sedan 5-6 år tillbaks med goda effekter i våran familj. T.ex:

- Jag och ett av mina minsta barn (2 år) har problem med öronen. Vi får ofta ont i öronen vid förkylningar och har haft upprepade öroninflammationer. När vi använder silver som droppas i örat/öronen så försvinner värken omgående och trumhinnan spricker inte! OCH öronproblemen har minskat sedan vi börjat använda silver!
- När vi använt silverplåster läker småskador jättefort!
- Har lagt omslag med silverlösning på handvårtor med gott resultat!
- funkat bra med silverlösning i ögonen mot irritationer och rodnad!
- Svärfar använder silver i tandköttsfickorna när han får inflammationer!

Gunnar Peterson. 2010-09-30
Jag har använt Ion Silvers produkt under många år inför hotande förkylningar eller influensa. Vid minst två tillfällen har jag då märkt att riktigt starka influensasymptom försvunnit på en halvtimme. För övrigt har jag  knappt varit förkyld alls. Hoppas att många hör av sig och att programmet speglar verkligheten, dvs att också denna sidan får vara med. Det finns ju så många berättelser på nätet. De inslag vi har hört har ju bara fått förbudssidans berättelser.

Jag kan också berätta att en nära vän , som är forskare vid universitetet i Lublijana, Slovenien och också ordförande i EU-organ för bedömning av forskningsanslag inom oorganisk kemi. Hans forskarkollegor arbetar sedan många år på att försöka kapsla in något ämne i tyg som kan verka bakteriehämmande under lång tid. Deras arbete har blivit framgångsrikt sedan min vän på mitt förslag har förmedlat Ionosil till kollegorna. Vi kan således hoppas på resultat inom detta område tack vare Ionosil. Bakterier som bryter ner tyger kostar samhället stora summor.

Linda S. Levin. 2010-09-30
Jag har enbart positiv erfarenhet av koll silver. Har använt detta i ca 10 år och det började med att vår son som då var ca 2 år fick 4 öroninfektioner på rad och väldigt tätt. Efter 4 antibiotikakurer fick han av den sista kuren en allergisk reaktion. Jag bestämde mig då för att sluta symptombehandla honom och prova något annat. Jag hade precis läst en bok av Sanna Ehdin och fått tips om att ta bort mjölkprodukter under en begränsad tid eftersom detta kunde orsaka en "igenslammad" tarm hos en del barn. Och det finns internationella studier som visade på att det finns ett samband med öroninfektioner och mjölkintag.

Efter 4 månader började han dricka mjölk igen och han har inte haft en endaste öroninfektion efter den här perioden. Våra barn är även några av de friskaste på hela skolan med väldigt låg sjukfrånvaro. Känner de av någonting i form av begynnande förkylning eller annat, så högdoserar vi silver i ett dygn och sedan är symptomen borta. Vi använder det även till djuren (2 hundar och en katt) med goda resultat.

Kräksjuka har vi inte heller haft i vår familj sedan vi började med kolloidalt silver. För några år sedan hade jag kliande utslag runt näsvingarna. Jag fick konstaterat av en naturläkare att det var orsakat av ett virus och jag började dricka kolloidalt silver regelbundet. Efter 4 veckor hade det inte hänt nämnvärt mycket i läkningsfasen, men då började jag spraya silver på huden också. Efter 1 vecka var utslagen helt läkta och jag har aldrig haft besvär med detta igen.

Jag tycker ni ska lyfta fram att vi människor måste börja ta eget ansvar för vad vi intar, vare sig det är tobak, alkohol, kosttillskott eller läkemedel. Vi har ett eget ansvar och vi kan inte skylla ifrån oss längre vare sig på läkare eller tobaksindustrin eller andra om vi skulle bli sjuka av det vi intar. Vi väljer ju att stoppa det i oss själva, såvida vi inte blir tvångsmatade.

Det är anmärkningsvärt att så många naturmedel ska stoppas när vi är fullständigt medvetna om att tobak, alkohol, tillsatser i maten, sötningsmedel i energidrycker och annat orsakar så otroligt många obalanser i kroppen. Varför stoppas inte dessa då??? Låt människor bestämma själva och sluta gör befolkningen till offer. Om några mår bra på kolloidalt silver, låt dem dricka det då, om några mår bra på alkohol, låt dem dricka det då... Och snälla, ni (radio, tv osv) som har så stor makt i samhället. Granska de ämnen ni vill sprida och håll er till fakta. Var fria och sluta tillåta den oerhört stora korruption som pågår för den ekonomiska sakens skull. Låt oss vara friska och medvetna om vad som pågår!

I framtiden kommer vi troligtvis varken att behöva läkemedel eller kolloidalt silver. När vi är medvetna om hur vi ska kommunicera med kroppen för att hålla oss friska. Men just nu är få villiga att ta till sig detta, det anses flummigt, konstigt osv. Ungefär samma okunskap och tröghet som fanns på 70-talet när vi började erbjuda massage, som då ansågs vara en sexuell handling... Allt har sin tid och mognad!

Marie Södergren. 2010-09-30
Började använda silver för lite mer än ett år sedan. Har aldrig varit det minsta orolig. Mer orolig över annat man får i sig/fått via mat , antibiotika vacciner etc. Nu jobbar jag på att få ut allt skit ur kroppen.  Det sitter någon i slutändan som tjänar pengar på just besprutad mat, vacciner och alla sjukdomar som stuckit i höjden som en ren bieffekt. Då tänker jag på allergier, diabetes, astma ja listan kan göras lång..

Men nu vill jag berätta när jag använder silver och till vad. Själv tar jag silver en 3-4 ggr i veckan. För att hålla bakterier o virus borta. Inte ett dugg orolig. Min son på 4 år han även han fått silver i lite mer än ett år, så sprayar jag honom med det i munnen. Inte det minsta orolig. När jag känner mig dålig eller att det är på gång att hända något i kroppen ökar jag dosen och tar det oftare. Då oftast blandar jag sprit i så det tas upp lättare i blodet. Lägger det under tungan. Har inte varit sjuk en enda gång efter jag börjat med silver.

 Jag har även haft svamp i underlivet då har jag duttat en bomullstuss med silver och baddat tills det är borta!

 Jag kan inte förstå - om nu folk vill använda denna produkt,  borde det vara upp till konsumenten!!?? Det borde vara bättra att kolla över alkohol och drog konsumtionen istället ja vad som. Varför detta tillskott? Vi blir inte höga på den och vi skadar ingen. Vi kan definitivt köra bil efteråt med tanke på hur många som kör fulla varje dag!

 Var kommer detta barka hän? Ska folk ej få ta tillskott såsom silver, vitaminer , mineraler då det knappt  finns i vår besprutade kost längre. Ska vi bli sjukare och sjukare så läkemedelsindustrin växer. Jag fattar ingenting!

Elke Hempel. 2010-09-30
Äntligen en diskussion på gång, tack P1!! Men varför angripa silver? Ni lär inte ha provat det, då skulle det låta annorlunda. Silver är inte en farlig tungmetall och man får inte argyria av normal användning utan man måste nog hinka i sig avsevärda mängder för att få det. Silver har funnits i vår natur i alla tider och har använts som medicin i tusentals år. Innan jag började att använda silver luskade jag runt på nätet för att kunna läsa mig till fakta. Allt lät bra!! Alla berättelser från användare är positiva dessutom. 

Så det var bara att använda det. Jag använder det till sårvård, helt oslagbart! Inga inflammationer som annars är givna som t ex när min man slog sönder fingret och nagelbädden förstördes. Under tiden nageln växte fram tvättades såret med Ionosil och silversalvan "EMS" las på. Inga sårskador har infekterats sen vi började behandla dem med silver.

Förkylningar lindras eller förhindras vid tidigt intag av silver. Tror du att vi vaccinerade oss mot svininfluensan? Nix! För det första är vi emot att trycka i oss en massa gifter och för det andra trodde vi inte på läkemedelsbolagens hot om influensans farlighet.

Jag har en dotter som bor i Seattle i USA. Hon ringde en dag och var alldeles förtvivlad. Mamma brukar veta råd!! Lilla Alva hade fått en massa äckliga mollusker och doktorn sa att det var bara att avvakta, finns inget att göra, ingen medicin. Molluskerna blev fler och fler. Så jag tog kontakt med Anders Sultan på Ion Silver och frågade honom. Jag fick rådet att lägga bomull indränkt i Ionosil  på molluskerna. Han lovade att det skulle hjälpa, om det är mollusker. Det tog min dotter tre dagar att hålla molluskerna fuktiga. Sen badades barnet och allt ramlade av! Jo, den första och största mollusken tog två dagar till på sig, men sen ramlade den av också. Jag behöll mitt goda rykte hos dottern!!

Häromdagen ringde hon och sa att maken hade fått herpes. Hon gjorde på samma sätt som med molluskerna och herpesen började avta redan efter några timmar och försvann sedan snabbt.

Min andra dotter har problem med ett öra. Några droppar Ionosil tar bort inflammationen och de kommer inte lika ofta längre, verkar som om de försvinner mer och mer. Så tack Anders Sultan för att du orkar kämpa, du har mäktiga drakar emot dig.

En äldre kompis till mig sköljer munnen dagligen noggrann och sväljer sedan Ionosilet. Hennes tandfickor är nästan borta.

Tänk om journalisterna kunde vara på vår sida i kampen. Jag menar som nu sist - ett program i radion och man får läsa om skräpet i alla tidningar så folk tror att detta är något hemskt. Fel, fel, fel!! Men det är ju klart, det finns inga stora pengar att tjäna för läkemedelsbolagen, det går inte att patentera silver. Men staten skulle tjäna ruskigt mycket pengar på att använda silver i vården. Det finns hur mycket som helst att läsa om hur silver har hjälpt människor, ingen har fått några biverkningar alls utan alla är lyriska.

Och vad då silver i vårt vatten? Vore inte så dumt, det kanske kan ta bort en del av "skiten" vi får i oss, som gör oss sjuka. Jag tycker att det skulle vara viktigare att ta upp vad skadliga ämnen vi tvingas att äta och dricka genom förgiftat slam på våra åkrar som djuren äter och som växterna tar upp. Och det tvingas vi att trycka i oss. Så låt oss behålla vårt silver, vi har valt det själva och vi blir billigare för sjukvården!!

Leif Erlingsson. 2010-09-30
Jag fick ständigt återkommande öroninflammationer för c:a 5 år sedan. Vintern 2005/2006 slutade även det starkaste penicillin att hjälpa. Fick då sulfa. Hjälpte men efter mindre än två veckor var örongångarna åter igensvullna och smärtande. Gick då ej mer tillbaka till vårdcentralen för detta. Istället tog jag reda på kolloidalt silver. Det användes före penicillinets tid.

Lärde mig göra eget, men man kan köpa det (ion-silver.com). I dag får de inte sälja det som naturläkemedel, men väl som vattenreningsmedel för dricksvatten! Det fortsätter rena mot "bakterier, svampar, virus och encelliga protozoer av typen amöbor och plasmodium (malaria)" även efter intag, så det är ju inte så dumt... :)

Jag har bl.a. med tops penslat örongångarna invändigt med det. Även mkt effektivt vid fotsvamp, etc, att pensla!  (GIVETVIS är det BARA ett vattenreningsmedel!...). I flera vintrar var jag p.g.a. mitt usla immunförsvar tvungen att använda kolloidalt silver förebyggande. Men samtidigt tog jag tag i själva hälsan på annat sätt. Fortfarande, om jag absolut inte får bli sjuk, t.ex. inför långa och lönsamma arbetspass eller andra för mig viktiga engagemang, så tar jag fortfarande förebyggande kolloidalt silver just vid sådana tillfällen. Samt om jag känner att jag håller på att bli krasslig.

Min upplevelse är att kolloidalt silver liksom godkända läkemedel kan fixa nödsituationer i kroppen, och att man givetvis samtidigt måste ta tag i grundproblematiken. Men om man inte klarar krisen så har man inte möjlighet till det senare, så det är mycket värdefullt, menar jag. Ungefär som att det är bra att laga ett benbrott för då kan man jobba och försörja sig, och röra sig, men att grundproblematiken förstås är att man måste sluta ramla och bryta benet. Min syster och en vän har lånat kolloidalt silver som jag själv har framställt och använt det utvändigt på katt respektive hund, för att tvätta svårläkta sår. Det har funkat jättesnabbt, berättar de!

Ivan. 2010-09-30
Vi har använt IONOSIL i familjen under flera år nu - jag, min fru och 2 döttrar, nu i ålder 10 och 12. Det finns absolut inget bättre mot alla typer av förkylning tycker vi. Vi använder produkten både som nässpray från en gammal Nezeril flaska (Nezeril använder vi inte alls sedan vi upptäckte IONOSIL - den är väl helt värdelös i jämförelse med IONOSIL). Det var, faktiskt, inte längre än för ett par dagar sedan jag själv kände på kvällen att jag börjar bli förkyld - med torrhet i halsen, kändes lite tungt i huvudet osv. En matsked av Ionosil varje halv timme - det tog ca 5-6 sked innan alla symptomer har försvunnit. Morgonen dagen efter var jag helt frisk och jobbade som vanligt. Det är väl ungefär så använder vi IONOSIL hemma, man håller den under tungan i en halvminut eller som nässpay. Någon dag förra året hjälpte det också mot en maginfluensa - jag läste någonstans att man borde dricka ett halvglas IONOSIL om man mår dåligt. Och en timme efter det kändes det bara lite konstig i magen, men alla andra symptom var borta, dvs magen lugnade ner sig (ett glas Verum senare löste problemet med "konstigheten").

I alla fall, tycker vi att det skulle vara riktigt tråkigt om man fick inte köpa IONOSIL längre. Det finns ju möjligheter att tillverka "silver-vatten" hemma - man kan köpa utrustning i USA t.ex. Dock verkar det vara inte samma kvalitet med tanke på partikelstorlek - dvs, "hembränt" kan väl vara farligare, precis som med alkohol. Därför känns det att ett förbud ska bara skapa mera problem.. Och det där med att silver är farlig för naturen köper jag inte riktigt, för att jag tror inte på någon alkemi - silver finns i naturen och det är nog från naturen man får den.. och det är ditt ska silver tillbaka. Jag tror också att man ska inte berätta t.ex. att silver är bättre än Nezeril för att de som tillverkar Nezeril har nog betydligt mer ekonomisk (och därmed politisk) makt... Men, vi får väl se om vanliga människor kan vinna mot stora pengar.

Lotten Thörngren. 2010-09-30
Jag har inte bara silvervatten hemma, jag har även plåster jag köpt på apoteket som har silver i sig för att såren ska läka bättre. Jag brukar dra in några droppar i näsan när jag känner en förkylning är på gång. Istället för det vanliga näsrinnet och nysningarna så upphör problemet omedelbart.

När nu det bevisligen finns kopplingar mellan WHO:s pandemirådgivare och läkemedelsindustrin, så tycker jag att det kanske är dags nu att bli lite mer vaksam över hur mycket läkemedelsindustrin ligger bakom saker och ting. Att bortse från en miljardindustris ekonomiska makt att lobba och påverka i egenintresse är inte bara naivt det är oansvarigt också.

Kolloidalt silver är ett hot mot läkemedelsindustrin. Massmedia borde företräda folket, fördjupa sina kunskaper istället bara för att likt Pavlos hundar springa Big Pharmas ärende.
Borde inte svinvaccinerings-hysterin som var förra året bli en tankeställare?

Roger Magnusson. 2010-09-30
Jag använder kolloidalt silver regelbundet och det har utan någon som helst tvekan hjälpt mig mota bort förkylningar och influensa. Problemet är bara att fler och fler hälsobutiker tagit bort silvret från sortimentet och det är inte svårt att räkna ut varför.

Det ”medicin-industriella komplexet” har ju ingen vinning av att vanliga människor håller sig friska. Alla går inte på inte vaccineringstricket och då behövs sjuka människor om det ska bli några pengar. Precis samma sak som att det behövs krig för att kunna sälja vapensystem. Det är hög tid att börja ta fighten mot dessa skrupelfria företag, dock verkar det som om deras makt har vuxit sig så stark så att t o m FN/WHO och många av världens regeringar nu är inblandade.

Och nej, jag har inte konspirationsnoja – jag är bara observant på vad som sker runt omkring mig....

Marita Samson. 2010-09-30
Jag vill bara berätta att vi brukar använda kolloidalt silver i familjen när vi är sjuka. Både på virus och bakterier samt på sår på både oss och djuren. Detta med mycket god effekt och vi blir snabbt friska och har inte behövt använda vare sig sjukvård eller antibiotika på mycket länge. Självklart ska det användas med försiktighet och bara som kur när du är sjuk.

Hoppas på en bra och rättvis debatt då den alternativa sidan alltid hamnar i underläge!

Kenneth Nilsson. 2010-09-30
Kolloidalt silver som jag först kom i kontakt med för cirka 6 år sedan har jag testat åtskilliga gånger, alltid med samma utomordentligt positiva resultat. Många av mina vänner använder det också och säger att det hjälper dem mycket.

Förkylningar och influensor stoppas och försvinner innan de hinner komma igång med hjälp av en liten sprayflaska innehållande Ionosil. Halsont som i ett inledningsskede av en förkylning är väldigt besvärande, stoppas på mindre än en halv dag. Tidigare fick man dras med det i några dagar innan näsan började rinna.

Inflammation i bihålor stoppas så gott som omedelbart med joniserat silver. Munsår stoppas effektivt med en liten påbaddning av kolloidalt silver via en tops eller liknande (1 eller 2 ggr). Det är så små mängder som behövs. Det är ändå effektivt.

Hoppas ni rättar till det väldigt skeva program som slapp ut ur Vetenskapsradion ang detta silvervatten. Jag har alltid trott att Sveriges Radio varit vetenskapligt och försökt att få fram vad som varit sant. TV4 och andra kanaler (t.o.m. nyhetsredovisningen) är ju helt styrda av kommersiella intressen. Hoppas på att SR och SVT har som mål att vara vetenskapliga och sanna i sin redovisning till Svenska folket.

Åsa Runander. 2010-09-30
Jag har använt kolloidalt silver för många år sedan och tyckte att det var bra, men jag har ingen anmärkningsvärd erfarenhet av det. Däremot är det anmärkningsvärt att vi inte framgent ska få bestämma över detta själva och därvidlag har jag lång erfarenhet av hälsokostens vitaminer och mineraler i allmänhet. Jag har varit min egen läkare och kommit till insikter som är graverande för vår sjukvård. Graverande för att de inte känner till de fundamentala i rätt Ph-värde, B-vitaminets effekt vid stress i allmänhet och B6 i synnerhet mot blodproppar (p-piller) för att bara nämna några exempel.

Vi ska komma ihåg att vår västerländska sjukvård inte utger sig för att bota. Det heter symptommedicin det man läser i väst när man önskar bli läkare. Ca 70 % av läkarnas vidareutbildning bekostas av läkemedelsbolagen. Kan vi dra någon slutsats av detta?

Vi kommer att bli överkörda så länge vi inte säger ifrån. "Klä av" förbudsivrarna och de har inget att komma med. Däremot har även de all rätt att erhålla respekt för sin ståndpunkt.

Shanti Ritam. 2010-09-30
Åter får man i Sverige uppleva, hur P1 som tidigare upplevts som en kvalitativ källa till information... sviker edert förtroendeuppdrag och förråder det folk som betalar edra löner.
 
Hur det är möjligt, att ni så grymt går Codex Alimentarius ärenden är svårt att förstå. Det är dessutom oförlåtligt! Om ni har någon heder i kroppen så erkänner ni att ni är maktlösa och att ni står under inflytanden ni inte kan stå emot! Då är ni i alla fall hederliga...

Om ni sedan avgår i protest, så har ni gjort det som krävs för att återställa den skada ni vållat fram tills nu. Den desinformation ni sprider om Kolloidalt Silver, kommer ni bara undan med, för att det handlar om ett förhållandevis okänt ämne. Detta håller på att ändras med explosiv hastighet!

NI KOMMER ALDRIG ATT LYCKAS MED ATT SLÅ UT KOLLOIDALT SILVER! VI SOM ÄLSKAR DET ÄR ALLDELES FÖR MÅNGA! BESINNA ER VEMS UPPDRAG NI UTFÖR OCH STÅR TILL SVARS INFÖR! OCH SKÄMS!

Lena Höegh. 2010-09-30
Såg att Ni kommer att ha ett debattprogram imorgon rörande Kolloidalt Silver. Ett ytterst lovvärt initiativ med tanke på den oerhörda makt som Läkemedelsindustrin och deras hantlangare har att inte bara manipulera all egenvård utan också media och politiker.  Läkemedelsindustrin befinner sig i kris efter att ha tvingats betala enorma summor i skadestånd över hela världen !  De söker nu ständigt begränsa människors möjligheter att läka sig själva..... Nyligen gällde det ett nyponpulver som hjälpte många, men då skulle det klassas som "läkemedel".  På detta sätt går man systematiskt fram steg för steg och snart kommer även försäljningen av vanliga vitaminer, mineraler och örter att starkt begränsas!

Jag tror inte befolkningen i västvärlden riktigt fattat vad som håller på att ske, för dessa beslut fattas bakom ryggen på dem och ändamålet är icke en "omsorg" om människors hälsa utan en önskan om total kontroll för att kunna fortsätta att göra miljardvinster på sina egna sk  "Läkemedel" som årligen skördar 1000-tals människoliv !!!   Deras bibel FASS vittnar om alla mer eller mindre grava biverkningar sida efter sida...

De senaste åren har vi i olika media blivit informerade om "det onödiga och t.om farliga i att inta vitaminer och mineraler".  Det är skrämmande att Media som skall vara oberoende på detta sätt okritiskt gått deras ärende. Läkemedelsindustrins mål är att vara ensam försäljare av sina mediciner. Varför har vi då inte blivit friskare av alla deras "botemedel" ???  En förfärlig tanke/insikt slår en...... att det finns en vinst för dem att inte hålla oss för friska utan helst beroende av deras medel under stora delar av livet.

Efter denna viktiga bakgrundsbelysning,  till det nu aktuella Kolloidala Silvret.  Det är märkligt att man gått till sådan attack mot detta grundämne när Läkemedelsindustrin själva under många år tidigare flitigt använt sig av just Silver, men då i en farlig kemisk förening. Man måste skilja på formen av Silver! Tänk att man i våra vanliga mataffärer får sälja små silverkulor att dekorera tårtor till barn (!!!) som innehåller skyhögt mer silver än många liter Kolloidalt Silver och då med större molekyler.  För att inte tala om det Amalgam som innehöll kvicksilver, ett av jordens farligaste gifter, + upp till 35% silver som Socialstyrelsen godkände att man fick applicera och permanentera i människokroppen !!!!!

På Astrid Lindgrens Barnsjukhus har man revolutionerat vården av brännskadade barn och fått ner vården på brännskador från 11 dgr till 2 dgr och antibiotikabehandlingen har minskat med 2/3 genom att använda silverbaserade produkter. Veterinärmedicinen använder det till sina djur med mycket goda resultat och själv har jag botat åtskilliga bihåleinflammationer med detta och sluppit antibiotika.

Min gamla faster blev till sist räddad från att kapa sitt ben pga ett svårt bensår där inget bet på men där kolloidalt silver utan biverkningar klarade det. Nu har läkarna fråntagits möjligheten att använda de silverplåster som hjälpte så många. Kolloidalt Silver hjälper även vid ex. "sjukhussjukan" och fina resultat har uppnåtts med HIV/AIDS patienter, listan kan göras lång...  Allt jag här tagit upp är inget mindre än en nationell och global SKANDAL!

När Ni i media hör eller läser om varningar och "vetenskapliga bevis" för naturliga ämnens farlighet, är det viktigt att undersöka vem som ligger bakom dessa "bevis".  Oftast kan man sammanfatta det med följande tips  och råd ... "Follow the money " !

Mari-Lois Angnero. 2010-09-30
Jag och min familj använder detta undermedel. Får jag ont i halsen vilket jag oftast får mot kvällningen när en förkylning är på intåg, brukar jag gurgla + svälja kolloidalt silver innan sänggående och vaknar utan ont i halsen och förkylningen är snabbt övergående.
 
Använder även detta som sårtvätt vid fula sår och läkning går snabbt. Ont i öronen, droppa i och det onda brukar klinga av snabbare. Ögoninflammation droppa i och infektionen är snart ett minne blott. Listan kan göras lång.
 
Detta medel är ett av de bästa självhjälpsmedel man kan ha hemma. Att förbjuda detta medel är ett av de mest korkaste beslut jag hört. Vem bryr sig om att jag använder detta? Jo de som inte kan tjäna pengar på något patent. Girighet är väl det som ligger bakom beslutet.
 
Min förhoppning är att beslutsfattarna tar sitt förnuft till fånga och låter bli att ta bort vår RÄTT att själva besluta om vad vi vill göra för att hålla oss friska och inte ligga sjukvården till last och kosta dyra vårdpengar.

Per-Arne Ytterman. 2010-09-30
Självklart att vi skall kunna använda en sån enkel produkt som kolloidalt silver. Läkemedelsindustrin vill ju naturligtvis inte behålla detta vidundermedel utan biverkningar!!!!

Maria Montelius-Grifo. 2010-09-30
Jag har använt kolloidalt silver (Ionosil) i många år till hela familjen och till mina klienter. Detta fantastiska medel har förenklat tillvaron för oss på många sätt. Som egen företagare har man många gånger inte råd och möjlighet att vara sjuk. Men i kräksjukeperioder, influensa epidemier och andra tillfällen när stora delar av samhället ligger nere, har vi klarat oss, tack vare silvret.

Jag har sett besvärliga bensår läka med silver. Fruktansvärda ögoninflammationer på häst som läkt på två! dagar. Öppna infekterade sår på katt efter slagsmål har läkt på bara några dagar. Öppna sår på häst har läkt på ett par dagar. Förkylningar får inte fäste om man dricker lite silver när det börjar kännas i halsen.

Vid första tecken på kräksjuka dricker vi ett par matskedar på morgonen och klarar oss när omgivningen blir sjuk. Eksem och psoriasis har i princip försvunnit efter någon veckas behandling (dricka ett par matskedar per dag). Listan kan göras hur lång som helst. Både för människor och djur.

En veterinär blev glatt överraskad för något år sedan att det fanns igen, sa att det var det som användes innan penicillinet och att jag absolut skulle fortsätta med det. Rekommenderade det även till sina klienter. Våra veterinär- och läkarräkningar är i det närmaste obefintliga tack vare silvret. Så man förstår ju varför läkemedelsindustrin och hela sjukvårdsapparaten är rädda. Tänk om folk blir friska!

Så snälla, nu när ni journalister har möjlighet att sprida sanningen om detta fantastiska medel. Gör programmet på ett ärligt sätt, låt det positiva komma fram och gör inte som så ofta är fallet med media att vinkla det ojuste. Läkemedelsindustrin och sjukvårdsetablissemanget är starkt och har en lobbyverksamhet som är smått ofattbar.

Katarina Nilsson. 2010-09-30
Vill berätta om mina egna erfarenheter med kolloidalt silver. Jag använder det på hela min familj så fort en förkylning är på gång med halsont. Jag har det i en liten sprayflaska ock sprajar i halsen flera gånger per dag. Barnen som är 11 och 9 ber mej spraya dom i halsen när dom har ont i halsen.

Dom vet att det funkar och att det även lindrar smärtan.

Jag är övertygad om att detta ger lindring och flera gånger har vi säkerligen stoppat en infektion som annars slutat i en antibiotika behandling. Jag sprayar även sår som först  är ordentligt rengjorda för att det inte ska bli någon infektion och det är mycket effektivt efter att ha blivit kattriven.

Jag gav en vän som drabbats av stora ömma blåsor i mun en av mina sprayflaskor med kolloidalt silver och jag sa åt henne att spraya på blåsorna flera gånger per dag. Hon blev själv förvånad när blåsorna som besvärat henne så var mycket mycket bättre redan efter ett dygns behandling.

Efter ca 3 dygn var blåsorna borta. Jag önskar att kolloidalt silver fanns i alla husapotek för det skulle kunna minska behoven att kontakta sjukvårdsapparaten. Jag åker tex aldrig utomlands utan mitt kolloidala silver. Fler människor  borde införskaffa kolloidalt silver för att behålla hälsan.

Bibbi Jansons. 2010-09-30
Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter av kolloidalt silver. Demokrati betyder för mig även att man själv skall ha en valfrihet att välja alternativa/komplementära, beprövade metoder, inte tvingas använda den traditionella sjukvården (medicinska delen), som till största delen idag styrs av Läkemedelsindustrin.

Ca 20% av alla akutfall orsakas av läkemedelsbiverkningar. Ca 70% av alla läkemedel är inte vetenskapligt testade. Detta vill jag inte utsätta mig för. Visst, det finns undantagsfall. Men generellt vill jag själv välja. Har klarat min hälsa hittills med alternativa behandlingar. (Jag fick bröstcancer för ca 11 år sedan.)

Hoppas nu att ni i ert program låter dem som har positiva erfarenheter av koll. silver komma till tals lika mycket som motståndarna, d v s hoppas ni är neutrala. Min erfarenhet
är nämligen att media oftast inte är neutrala när det gäller hälsa. Hoppas Vetenskapsradion kan ändra på detta i morgon!

Att silver är bakteriedödande är känt sedan minst 1100 år tillbaka. BEPRÖVAD ERFARENHET??? - Dock inte enligt läkemedelsindustrins "forskning"?! - Enligt senare studier och erfarenheter är silver även virus- och svampdödande. Man använder det mycket framgångsrikt inom den traditionella sjukvården, bl a när det gäller brännskador. Läkningen på t ex baby är så mycket snabbare, att sjukhusvistelsen förkortas från ca två veckor till några dagar! (Inslag i TV för en tid sedan.) Själv använder vi i vår familj (och väldigt många andra människor) KOLLOIDALT SILVER, förutom vid sårskador (ungefär halverad läkningstid) även mycket framgångsrikt vid förkylningar, magsjuka (effektivt vid utlandsvistelse), öroninflammation etc.

En läkare (med egen alt praktik), som numera är pensionerad och bor utomlands, gav kolloidalt silver till en patient som haft körtelfeber (orsakad av virus) i mer än två månader. Ingen inom sjukvården hade kunnat hjälpa honom. Han blev bra på en vecka! I somras fick jag en stor oval brun skrovlig fläck (ca 2 x 5 cm), som började klia. Det var därför jag upptäckte den. Jag började då badda den med kolloidalt silver morgon och kväll, och NU HAR DEN BRUNA SKROVLIGA KLIANDE FLÄCKEN SÅ GOTT SOM FÖRSVUNNIT!!!  (Man talade redan på 1930-talet om cancer-virus!).

Vissa "experter" vill hävda att silver är en tungmetall och därför farligt, men  zink, järn och koppar är klassade som tungmetaller. Dessa ämnen är dock livsnödvändiga för vår hälsa!
Det finns ingenting som tyder på att kolloidalt silver skulle vara farligt. Tvärtom tyder erfarenheten på att det i allra högsta grad fungerar utmärkt på virus, bakterier etc. Därmed skulle sjukvården kunna spara ansenliga belopp när det gäller att bekämpa virus- och bakterie-baserade sjukdomar.

Dessutom finns det, enligt forskare, ingenting som tyder på att kolloidalt silver skulle orsaka resistenta bakterier.  Sist men inte minst viktigt anser jag vara att man själv måste fritt få välja det man bedömer vara stärkande för sin hälsa.

Dan Uhrbom. 2010-09-30
Jag vill gärna berätta om en intressant händelse jag var med om beträffande kolloidalt silver. Det var i början av september 2008 som jag fick ett fästingbett precis där armhålan börjar på höger sida. Jag fick bort det mesta av den men det var rött några centimeters diameter och det kändes märkligt. Efter några dagar började det kännas lite feberaktigt + stelt i nacken och jag kände en viss oro. Min dotter föreslog att ta kolloidalt silver, vilket jag gjorde ca kl 22 strax före sängdags. Efter några timmar vaknade jag av att jag svettades kraftigt, men vände på täcket och somnade om. Dagen efter kändes det betydligt bättre men efter fyra fem dagar började det igen kännas konstigt i kroppen som att feber var på gång + stelt i nacken men nu i båda nackmusklerna och kraftigare. Nu började jag bli rädd för tänk om det utvecklade sig värre och vad skulle hända i så fall? Jag tog nu 6 cl kolloidalt silver på kvällen och vaknade genomsvett kl 01.45.

Jag vände täcket, gick upp och drack ett stort glas vatten + 6 cl kolloidalt silver igen och gick till sängs. Strax före 06 vaknade jag åter genomsvett, vände på täcket, gick upp och drack ett glas vatten och lika mycket silver och somnade om. Kl 10 var jag åter genomsvett och upprepade proceduren och den dagen kändes det att kroppen var återställd till minst 70 %. Jag tog nu 6 cl silver var fjärde timma i två dygn till och då kändes 99 % vara borta. Dosen halverades till var åttonde timma i ytterligare tre dagar och därefter tog jag 3 cl var åttonde timma ytterligare 10 dagar och sista veckan kände jag mig helt återställd. Så någon sort av borrelia tror jag besegrades på detta vis.

Men det som var extra intressant var att tre månader senare upptäckte jag att den där lilla herpesgrejen jag hade inuti underläppen sedan 1992 och som aktiverade sig ett par gånger om året eller mer - den var borta. Silvret tog alltså död på mitt herpesvirus på köpet. Detta är inte kontrollerat av provtagning men jag besväras inte av det längre och det känns inte något i läppen. Kanske ligger det och vilar för jag har hört att det skall vara omöjligt att få bort, men i så fall har jag en idé hur det skall behandlas.

Till det hela hör kanske att jag vid tillfället enbart ätit rå växtmat under tre år då det inträffade + att jag drack en superprobiotika ungefär lika länge vilket fick min förstoppade tarm att börja fungera normalt. Detta kan ha hållit kroppen i bättre trim i kombination med regelbunden motion och då kanske silvret fick bättre effekt genom att mit immunförsvar var aktivare? Men fungerade, det gjorde det trots mina 66 år.

Min dotter började för många år sedan på min inrådan att använda kolloidalt silver för att få förkylningssymptom att elimineras, och det har fungerat varje gång för henne. Men jag har aldrig tidigare använt silver eftersom jag aldrig har haft behovet, så det var lite kul att det var Marie som kom med idén.

Nils Johannesson. 2010-09-30
För ungefär fem år sedan började jag få klåda vid tårna på vänster fot. Jag kunde inte låta bli att klia där och när jag tittade på tårna så var det små bubblor på några ställen runt tåroten på lilltån och tån intill den. När jag kliade så märkte jag att skinnet på blåsorna var mjuka och kunde lätt tagas bort med naglarna. Jag förstod att det var fotsvamp. Det fick jag ibland när jag gjorde rekryten (också på vänstra foten). Det blev inte bättre, utan spred sig långsamt till alla tårna på vänsterfoten men inte till högerfoten. På den har jag aldrig haft fotsvamp!

Jag gick till apoteket och köpte en flaska vad den nu hette, men fick inte ta den mer än en vecka. Det fungerade inte. Så småningom kom jag på att jag kunde använda silvervatten. Så jag lindade små trasor om tårna och dränkte in dom med silvervatten. Sedan tog jag strumpan på utanpå detta. Detta gjorde jag två gånger varje dag. Efter ett par veckor tyckte jag att tårna kändes bra och kunde inte se några blåsor, så jag tog bort trasorna och sprayade på lite silvervatten direkt på huden runt tårna (det fick torka i luften ett par minuter), också två gånger om dagen till att börja med. Sedan en gång om dagen och numera bara varannan eller var tredje dag. Jag har hört att forsvamp sprider sig lätt men har inte märkt något hittills. När det var som värst så fick jag nagelsvamp på en tå när jag hade slarvat med sprayandet. Allt är borta sedan bra länge, kanske ett par år nu.

Jag fattar inte hur de höga tjänstemännen i USAs FDA och i EU tänker. Tror dom att det är hälsosamt att äta pengar?

Ingela Jönsson. 2010-09-30
Jag har enbart positiva erfarenheter av kolloidalt silver. Vår familj har oerhörd nytta av detta bland dagisbaciller och influensa tider. Det är också det bästa hjälpmedlet jag har som ofta drabbas av halsfluss!! Detta har besparat oss många penicillinkurer!

Jan Bjerke. 2010-09-30
Jeg arbeider som terapeut i Norge og har sett virkningen av kolloidalt silver. Dette har vi sett ved at det er utført mørkefelt mikroskopi av klienter. Dette er analyse av tørt og vått blod. Dette blir så analysert i et meget avansert mikroskop. Vi har ofte oppdaget at klientet har vært belastet med Parasitter. Candida sopp. og Bakterier, Virus.

Ved bruk av silver så har det skjedd store endringer ved at parasitter og mikrober har blitt sterkt redusert. Utrolig at dette middelet som har blitt brukt i hundervis av år, plutslig skal bli farlig. Kroppen har (skal ha) narurlige lagre av silver, som skal brukers i forsvar av kroppen. Er ufortåelig til et eventuelt forbud.

Olle Svensson. 2010-09-30
1970, i en ålder av 35 år, borstade jag  bort en giftig bottenfärg från min segelbåt och inandades en del damm från färgen. Dagen efter började en rinnsnuva som höll på flera dagar. Jag förstod att arseniken och kopparsalterna som fanns i färgen på den tiden var orsaken.

Längre fram blev mina bihålor drabbade av inflammationer med jämna mellanrum. Till slut var min näsa mer eller mindre tät för jämnan. Som en följd av detta petade jag näsan för mycket och ett ytligt blodkärl, som orsakat näsblod i unga år, fick ett sår som inte ville läka. Näsblod blev allt vanligare. Varje morgon var min näsa tät och flera näsinflammationer om året var standard. Några år senare sökte jag en specialist (näsa-hals) som ville mejsla bort brosk i näsan. På 90-talet rekommenderade en annan läkare kortison.

Våren 2008 kom jag i kontakt med kolloidalt silver och började ”dricka” 10 ml varje kväll och dessutom spreja näsan med silvervattnet. Tidigare under året hade mina barnbarn ögoninflammationer och jag blev smittad. Flera olika droppar provades men irritationen, speciellt på morgonen, försvann inte. Efter konsultation med Anders Sultan började jag spreja silvervatten i båda ögonen varje kväll under 14 dagar. Alla problem försvann.

Idag, ålder 75 år, vaknar jag med öppna näsgångar. Dessutom har jag inte blött näsblod sedan förra året, inte varit förkyld sedan 2008. Jag har inte intagit någon antibiotika under tiden. Mitt allmänna hälsotillstånd är synnerligen gott. Jag spelar tennis 1-2 ggr /vecka, golf 1-2 ggr per vecka och bridge där emellan. Jag gör en hälsokoll varje år, u.a.

Johan Magnberg. 2010-09-30
Kolloidalt silver har hamnat i onåd i media och bland vissa forskare. Den oro som väckts är enligt min mening helt i onödan eftersom det inte finns några risker med att inta denna produkt - den är tvärtom väldigt bra mot många sjukdomstillstånd.

Jag har själv under många år haft god nytta av kolloidalt silver bl.a. vid förkylning, halsont och framför allt för att komma till rätta med Candida - en ofarlig svamp som ingår i vår tarmflora som blir agressiv och skapar oreda i kroppen. Jag led av olika besvär som depression, trötthet, koncentrationssvårigheter men blev av med dem tack vare rätt kost och kolloidalt silver.

Att själv få välja på vilket sätt man ska behandla sina åkommor tycker jag är en viktig rättighet och om ett ämne inte har några bevisade skadeverkningar ska det heller inte förbjudas.

Min teori är att läkemedelsbranschen försöker göra sig av med konkurrenter och eftersom de har gott om pengar kan de skaffa både forskningsresultat och mediautrymme i syfte att misskreditera alternativa behandlingar - däribland kolloidalt silver.

Negin Aghili. 2010-09-30
Jag har alltid med mig en liten sprayflaska med kolloidalt silver och använder det vid första tecken på öroninflammation eller förkylning. Jag har lyckats förhindra sjukdomar många gånger. Jag rekommenderar det till våra kunder också. Många är nöjda och tacksamma över era produkter.

Marita Ackerfeldt. 2010-09-30
Kolloidalt silver är det bästa som hänt vår familj, vi har bl a sluppit influensor och vinterkräksjuka. Tidigare fick jag bihåleinflammationer när jag var förkyld, vilken lättnad att bara droppa denna fantastiska vätska i näsan o slippa värken! Min make blev kvitt sin öronvärk genom att droppa silverlösningen i örat. Man kan förstå att läkemedelsbolagen försöker få detta medel förbjudet, de har ju stora resurser till sitt förfogande och enormt mycket att förlora på att kunskapen om silver sprids. Jag ser kolloidalt silver som en urgammal kunskap om silver som bakteriedödare som nu har förfinats genom att använda nanopartiklar av metallen. När jag googlar på kolloidalt silver har jag hittat mycket intressant forskning, även om virus.

Jag är djupt oroad över att denna min möjlighet att hålla mig frisk nu är på väg att förbjudas, jag anser att det är min rättighet att själv avgöra hur jag vill kurera mig!! Det är ju tankeväckande att alkohol och tobak är tillåtet att sälja, men något som håller mig fri från många sjukdomar på ett enkelt sätt är på väg att förbjudas.

Åsa Lena Bengtsson. 2010-09-30
Även jag vill gärna tala om att kolloidalt silver är en fantastisk produkt. Jag har använt den för att gurgla munnen med. Jag har djupa tandfickor som ställer till med problem om jag inte håller 100% rent. Det finns INGENTING som fungerar så bra som just kolloidalt silver. Denna produkt är en Guds gåva till mänskligheten!

Gun Johansson. 2010-09-30
Jag skriver gärna och berättar om hur mycket hjälp jag och min familj haft av denna fantstiska produkt! Varje gång vi känner att vi börjar få ont i halsen så sprutar vi silvervatten tills det går över. Innan vi hade denna fantastiska produkt i vårt medicinskåp så fick vi gå till doktorn och oftast resulterade det i att vi hade ett recept på penicillin i vår hand.

Min son hade ofta problem med ögoninflammationer när han var yngre, jag skickade med honom en liten sprutflaska med silver till skolan, efter några dagars flitigt användande så var ögat helt ok igen.

Jag förstår att läkemedelsverket absolut inte vill att silvervattnet ska finnas kvar, för i vår lilla familj har vi ju inte behövt använda deras läkemedel just när det gällt halsont och ögoninflammationer i alla fall. Usch och fy säger jag verkligen, hur kan det vara så att vårt land ska styras av någon som inte vill att vi människor ska bli friska?????!!!! Läkemedelsverket vill ju inte se oss friska utan beroende av deras mediciner så att dom kan tjäna pengar.

Fruktansvärt att det får vara på detta sättet, jag fattar inte att vi människor bara låter detta fortsätta. Nej, upp till kamp för att varje enskild människa ska få bestämma vad hon eller han helst vill använda sig av!!!! Det känns ju ganska självklart för mig i alla fall att jag hellre använder mig av silvervatten än en massa kemikalier som finns i medicinerna som läkemedelsverket vill att jag ska använda mig av! Skrämmande att vi som lever i ett så kallat "fritt land" har det på det här viset!!!!

Inga. 2010-09-30
Det är upprörande att myndigheterna som jag ser det hela tiden motarbetar alternativa behandlingsformer istället för att stödja och uppmuntra. Syftet är ju att så många som möjligt ska må bra. Vi har de senaste 3 åren använt Ionosil dagligen. Till att gurgla i vid halsont, spraya i näsan vid nästäppa och öst på såren vid brännskador.

Men det viktigaste: Min make har sedan 5 år Alzheimer och de senaste 3 åren har han dagligen fått en matsked Ionosil i sin morgonjouice och han blir BÄTTRE och BÄTTRE vilket även hans läkare på minnesmottagningen på MAS i Malmö har konstaterat.

Tyvärr är Alzheimer en sjukdom som man inte gärna talar om och min make vill inte att vårt efternamn nämns men jag har hans medgivande att skriva till Er och berätta. Det är inte många som vet om hans sjukdom och  ingen misstänker den heller.

Agneta Lindblom. 2010-09-30
Jag har använt kolloidalt silver i 10 år, dels vid förkylningar 10 ml x flera under en dag och förkylningen bryter inte ut, och dels som kräm som man använder på sår, då läker det fort. Sår som har blivit infekterade fungerar det utmärkt till, salva + ett förband och 12 tim senare är infektionen borta. Det är även bra att använda till brännskador både ifrån solen och ugnen.

Silvret fungerar så att det gör området anaeorobt (syrefritt ) så bakterierna, svampen eller virus dör av syrebrist. Då bildas ju ingen resistens av bakterier, virus eller svamp.
Detta är mycket bra för självbehandling så ta ej detta ifrån oss !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Annika Ljunglöf Lilie. 2010-09-30
Vad är det som händer? Man vet ju inte vad man skall tro på. Silver har vi väl alltid fått i oss. Silverbesticken t.ex. Vårt vatten skulle det bli förstört? Silver är ju naturligt.

Jag är mest orolig för alla läkemedelsrester som vi kissar ut och som sen inte kan brytas ner. Det vattnet dricker vi igen. Jag har metastaserad bröstcancer sedan 7 år och använder silver. Hela familjen använder det. T.ex. vid förkylning är det väldigt effektivt.

Så snälla, ta inte ifrån oss vår frihet att själva få välja vad som är bra för just mig. Ett billigt naturligt medel hellre än kemiskt framställda dyra patenterade läkemedel är en stor vinst för alla. För människans hälsa och för landets ekonomi.

 Sluta gå på våra kosttillskott. Se över korruptionen inom läkemedelsbranschen i stället. Det är där man skall vara vaksam.

Claes Hallgren. 2010-09-30
Har använt kollidialt silver i 10 år, en utmärkt produkt. Den har gjort mina tarmbesvär mycket lindrigare (Ulcerös Colit, Glutenintolerans) har även använt den på mina bes värliga utslag lichen ruben, och till ögoninfektioner med utmärkta resultat. Har även gett det till många av mina vänner som har blivit av med infektioner bölder m.m.

Skandal att man försöker stoppa detta utmärkta preparat, men det är som vanligt maffian (Läkemedelsindustrin som, slår blå dunster i folk. Varför inte istället  stoppa alla de skolmediciner som dödar 100.000-tals människor varje år och där man fått medicinerna godkända genom att förfalska forskningsresultat. Många oberoende forskare påstår tom att, skolmedicinen dödar fler människor än det räddar (totalt sett).

I USA uppgår kostnaderna för skolmedicinen, till 18 procent av landets BNP. Läkemedelsföretagen tjänar biljoner - folket får betala. Samma trend i Sverige, snart finns det inte pengar till annat än skolmedicin, det måste till ett paradigmskifte nu!

Eva Kock. 2010-09-30
Jag är en kvinna i medelåldern som har två barn under 12 år. När vi blir snuviga och eller förkylda så tar vi flytande silver. Det biter ju även på virus. Vilket inte pencillin gör. Vet människor som fått silverplåster i sjukvården. Nu får de inte använda det längre för risken för efterverkningar. Vilka efterverkningar?

Jag är ingen läkare men vet att för vissa människor med bensår eller svårläkta sår, är det det enda som hjälpt. Men det är ju så här, det jag har fått lära mig, att pencillin kan man pantentera. Silver har funnits längre. kan därför inte pantenteras. Om detta stämmer så är det läkemedelsbranschen som jobbar för ett stopp av silver.

Ivar Sandin. 2010-09-30
Jeg registrerer fra Norge at Sveriges Radio og andre medier i Sverige har startet høstjakten, og denne gang gjelder det jakten på kolloidalt silver.

Jeg regner med, som en selvfølge, at dere har kunnskap om skillnaden mellom det ufarlige og giftfrie kolloidalt silver og det til dels giftige Silvernitrat som tidligere ble brukt i medisinindustrien.

Kolloidalt silver er ikke giftig og gir ingen bivirkninger.

Selv har jeg brukt kolloidalt silver i 10 år, til dels som erstatning for antibiotika og som bakteriedrepende tilskudd til vann ved reiser.

Jeg har vært i Ghana 6 ganger, og i øyeblikket testes kolloidalt silver fra Sverige i Accra som medisin mot Malaria. kolloidalt silver har vist seg å være meget effektivt mot Malaria, både som forebyggende medisin og når en person har fått Malaria. Jeg har selv gitt kolloidalt silver til både barn og voksne med Malaria, og de blir snabbt bedre.

kolloidalt silver er bakteriedrepende, og et meget nyttig produkt. For land i den 3. verden, vil kolloidalt silver kunne brukes både i forbindelse med sjukdom som Malaria , og som vannrensende middel.

Les mer om Malaria og Silver:  http://jmlhealth.com/pr.html

Jeg håper at heksejakten på produkter som er til hjelp for menneskeheten stopper. Det er også Sveriges Radios ansvar å hjelpe til med å bringe frem et nyansert syn og fakta om silver.

Ingela Schlyter. 2010-09-30
Nyligen fick jag en urinvägsinfektion och kontaktade min Vårdcentral och träffade en läkare som skrev ut penicillin förstås. Tog kuren på 5 dagar och 6:e dagen var det samma problem igen.

Kontaktade min Vårdcentral och fick ett annat preparat som jag tog i 7 dagar och den 8:e dagen samma problem igen.

Hittade min flaska med kolloidalt silver och började dricka ett par msk morgon och kväll och det slutade bums. Sedan kan jag ju berätta om alla halsinfektioner som min son slapp eftersom han använde kolloidalt silver.

Jag vill bestämma själv vad jag ska använda för preparat för att må så bra som möjligt!

Förmyndarmentalitet och alltför stora ekonomiska intressen inblandade!

Ingrid Külper. 2010-09-30
För några år sen fick jag diagnosen fästingburen hjärnhinneinflammation och var mycket sjuk innan jag började ta just kolloidalt silver. Efter 10 dagar var jag helt frisk !

På sjukhuset fick jag bara höra att det inte finns ett motmedel mot virus och att jag skulle åka hem och vila och komma in om jag blev alltför dålig. Jag är i alla fall mycket glad att jag råkade se en video bara några dagar innan jag blev sjuk om Robert Beck som väl var en av den som arbetade mycket med kolloidalt silver och också blev förföljd på grund av det.

Tycker det är mycket anmärkningsvärt att det förbjuds medan svininfluensavaccinet basunerades ut trots att det inte alls var vetenskapligt undersökt för biverkningar etc. Jag tror faktiskt på mer egenansvar vad det gäller hälsan och är väldigt trött på att vara en kassako till läkemedelsindustrin.

Lisbet. 2010-09-30
Hur skulle vi få bukt med ögoninflammation hos våra dagisbarn utan silver.... hur skulle man kunna få bort en jättefinne hos en tonåring på en kväll med hjälp av omslag med silver... hur skulle vi få bukt med en inflammerad tå utan silver... hur skulle halsont försvinna på en kvart efter spray med silver.... hur skulle svamp i hörselgången på en hund försvinna snabbt efter långvariga behandlingar med veterinärens medel?.... man kan bara fortsätta och fortsätta...

Anna. 2010-09-30
Jag har använt silver vid halsont med direkt lindring. Jag och mina barn hade enbart lindrig förkyldning i vintas när folk omkring oss låg utslagna tack vare daglit intag av silver.

Vi valde även bort det svininfluensavaccinet som är godkänt men gett många biverkningar här i Sverige och I USA. Utklassa inte något som ni inte kan bevisa är farligt.

Jag är övertygad om att det handlar om pengar för om folk förstår hur hjäpta de kan bli av kolloidalt silver så kommer läkemedelsföretagen tappa i vinst.

Nöjd med Ionosil. 2010-09-30
Det är stor ekonomisk vinst för samhället med Ionosil. Ta mig som exempel. Sedan jag började använda Ionosil vid begynnande influensa/förkylning för 5 år sedan. Max 1 sjukdag per år som resultat.

Innan Ionosil var jag sjukskriven och mådde dåligt minst 3 veckor varje år. Min arbetsgivare och min familj tycker dessutom att det är toppen.

Karin. 2010-09-30
Jag blir nästan lamslagen när jag hör dessa naiva journalister som rör sig som en skock får precis åt det håll dom önskas gå för tillfället. Alla kommer vi väl ihåg krigsrubrikerna i samband med svininfluensan och propagandan för vaccinering.

Själv litar jag bara på min egen upplevelse och erfarenhet, tillhör nämligen den farliga skara som inte går till doktorn och bidrar till BNP genom konsumtion av läkemedel utan t.ex. vid förkylningssymptom använder jag Ionosil.

Har även hört på P1 flera gånger en kvinnlig läkare som talat om vådan att dricka vatten. Vatten är för mig bl.a. ett superbra medel mot huvudvärk. Förstår att det är farligt eftersom läkemedelsföretagen går miste om inkomster.

Ulrika Björkstén har verkligen gett naiviteten ett ansikte.  Ska bli spännande och se vartåt dom ska springa nästa gång alla journalister som saknar kritisk förmåga.

Marie. 2010-09-30
Nu måste jag göra mig hörd! Är en 46 åring som varit sjuk i över 3 år utan diagnos, förutom att jag även drabbats av en utmattning. För ca 1,5 år sedan kom jag i kontakt med leverantören för kolloidalt silver vatten och MSM, de enda produkter som hjälpt mig tydligt, både invärtes och utvärtes.

Tidigare har jag utan resultat försökt få läkarna att lyssna på mitt rop på hjälp, den första som verkligen lyssnade på mig, var Anders Sultan. Då har jag säkert "bollats" runt av ett 20 tal läkare, 1 månad på hudkliniken i Lund och försökt att bli övertalad med olika läkemedelspreparat i kombination smärta och ångest.

Trots den bisarra historien, har jag inte haft ångest, depressioneller utmattning. Tillstånd har jag min psykiatriker som hjälp och det har varit tur pgr av alla läkemedel som jag fått, men kunnat sluta med. Jag har fortfarande ingen diagnos, men jag kan identifiera mig med morgellons, vilket läkarna i Sverige inte vill höra talas om, då är man "galen". Men jag har varit egen företagare och väldigt aktiv tidigare, och är ingen person som överdriver eller är "galen". Men läkemedel och misstro på mig, höll jag på att bli galen! Tills jag slutade med allt utom levaxin och tog silvervattnet. istället. Så mycket jag skulle vilja berätta.

Förebygg hälsan. 2010-09-30
Åter igen ännu en av de bättre produkterna på marknaden, som vi själva kan köpa om vi vill eller inte. Det är fritt val och vare sig läkarna vill det eller inte så hjälper detta mot sjukdom! Jag har själv testat och blir bara friskare och friskare! Förbjud förmynderi istället, det är farligt!!!

Att godkänna vaccinering för svininfluensa, som det inte finns några studier på... det är helt ok! Och läkemedelsföretaget friskriver sig helt från ev. biverkningar och skador. Men det är helt ok, det är jätteviktigt att ALLA tar denna spruta mot en sjukdom... som sedan visade sig var så överdriven... Heja läkemedelsindustrin... skrämselpropagande fungerar tyvärr! Men skämmas det är vad ni borde!

Niklas. 2010-09-30
Har använt kolloidalt silver i snart ett år, brukar vara kraftigt förkyld två-tre ggr. per år. Men efter jag börjat med silver så har dessa förkylningar och halsont uteblivit. Slump? vet ej, men jag har inte märkt av något negativt av användningen iaf.

Harriet. 2010-09-30
Det går bra att sälja tobak och alkohol som kostar samhället massor. Men det finns vinster att göra där. Men kolloidalt silver gör människor friska och då tjänar inte läkemedelsfirmorna något. Hur länge ska denna dubbelmoral få pågå? Man säger att vi lever i ett fritt samhälle men vi får inte bestämma över våra egna kroppar. Man blir bara så trött.Har själv använt k-silver och är nästan aldrig sjuk.

JJ. 2010-09-30
Har BARA goda erfarenheter av kolloidalt silver. Slappna av. Någon har för mycket fritid....

Bo Reimer. 2010-09-30
Ur vetenskapsradions sändningar skulle man vilja att det kom sanningar, så läs på bättre.

Med numera registerade vattendesinfektionsprodukt har jag bara positiva upplevelser och även för de personer som har varit förgiftade av vanlig skolmedicin och kan inte ta någon sådan men däremot kolloidalt silver. Varför tittar ni inte in i en ICA-affär där säljer de silverkulor att strö på glassen eller tårtan på ett barnkallas. Varje kula innehåller 300 mikrogram rent silver och barnen äter minst ett 10- tal kulor och ibland fler.  Detta är som att dricka minst 300 ml kollodalt silver, detta är inte bra för barnen.

Om man tillsätter någon form av salter till kolloidalt silver får man silvernitrat som många gånger visat sig ha negativa effekter. Jag har en bekant som fick ett sår på vänster skinka som behandlades på sjukhus med silverkompresser som innehöll silvernitrat. Såret blev djupare och djupare, till sist var det inne vid benet. Silvernitratet och plåstrets täthet gjorde att bakteriehärden förökades.

Han slutade med dessa plåster och började använda Kolloidalt Silver, efter ca knappt en och en halv månad var såret helt läkt.

Leve kolloidalt silver! 2010-09-30
Livsmedelsverket tycker alltså att ett företag begår kriminella handlingar men anmäler det inte?

Jag har använt produkten på bilden i över fem år. Vad är resultatet? Jo, noll förkylningar på fem år!! Innan jag började med kolloidalt silver var jag förkyld två - tre gånger om året.

SN. 2010-09-30
Min förkylning före upptäckt av silver för ungefär fem år sedan såg ut så här: En vecka med halsont och feber och snuva, därefter 3 veckor med bihåleinflammation. Idag efter jag upptäckt silverbehandling: Vid begynnande förkylningssymptom sprayningar med kolloidalt silver både i näsan samt inandning av spraydimman i halsen vid några till fällen vilket resulterar i att jag har fått vara frisk de senaste fem åren. Tack vare kolloidalt silver En som hatar bihåleinflammation.

Salomo. 2010-09-30
Jag har inte varit förkyld eller haft influensa sen jag började ta Silver. Har heller inte haft hål sen jag började skölja munnen med Silver. Trots att jag inte använder flour.

De försökte lura i oss att man blev blå, när inte det alls var bevisat så gör man så här istället. MAN UNDRAR JU VARFÖR STATLIGA SR TAR UPP DETTA? VEM HAR KONTAKTAT DEM FÖR ATT GÖRA DETTA, ENLIGT MIG, OSANNA REPOTAGE? it smells!!!!

M Andersson. 2010-09-30
Jag har goda erfarenheter av Kolloidalt Silver och bryr mig faktiskt inte speciellt mycket om det kallas för kosttillskott, vattenreningsmedel eller något annat... Huvudsaken är att det fungerar - och det gör det!

Har använt det till förkylningar, fotsvamp, sårrengöring, virusinfluensor och till att hålla munnen fräsch med samt en rad andra bra saker. Jag behöver inte experters bevis för att förstå det. DET BESLUTET KAN JAG TA SJÄLV!

Det som gör mig mer bekymrad är att Läkemedelsverket finansieras av Läkemedelsindustrin. De på "Verket" är alltså inte så objektiva som många tror. Förstår ni vad det innebär i praktiken? Då kanske ni också börjar förstå varför påhopp av detta slaget inträffar. Ju mer effektivt hälsomedel, ju större påhopp.

Har ni förresten hört sagan om det lilla hälsomedlet Glucosamin som var så effektivt mot ledproblem att "storebror" påpekade att det var farligt. Och då en del valde att tro på dessa så kallade objektiva "tester" och "experter" så försvann medlet snart från Hälsokostaffärerna där det först hade sålts och hjälpt många att må bättre. Ett halvår senare dök det emellertid upp igen, men nu på Apoteket istället. Då var det tydligen inte så farligt längre...

Fleming Bo Andersen. 2010-09-30
Som kroniskt sjuk på grund av fel diagnos vet jag inte hur jag skulle ha kunnat göra utan risisko att skapa multi-resistens om jag hade inte haft kolloidalt silver. Sedan jag började använda detta hade jag försökt med olika typer av antibiotika från sjukvården - men alla var lika värdelösa. Jag hade fortfarande diarré och magsmärtor. Det var först efter användning av kolloidalt silver som mina magsmärtor och diarré försvann.

Ann-Charlotte Rydberg. 2010-09-30
Silverjonerna har hjälpt mej att både förebygga och bota mina ständiga bihåleinflammationer.Det positiva är att man inte kan bli resistent mot antibiotika, så den dagen man verkligen behöver traditionell medicin så hjälper den.

Trogen användare. 2010-09-30
Hörde debatten och blev upprörd över att dels "Toxikologexperten" inte visste skillnaden mellan vanligt silver och kolloidalt silver samt att den intervjuande journalisten hela tiden avbröt Anders Sultan, även på slutet när han undrade hur det kan vara tillåtet att sälja "Silverkulor" till dekoration av tårtor i vanliga mataffärer som vida överstiger silverinnehållet i Ionosils kolloidala silver och dessutom i större molekyler som då lättare kan accumuleras i kroppen. Man förlorar tilltron till både media och Läkarkår och ifrågasätter båda yrkenas objektivitet. Skandal !!!

Fick igår åter användning av mitt kolloidala silver när en väninna som kommit hem ifrån en Greklandsvistelse med stort sår på benet som dessutom svullnat upp. Jag lade på ett förband med detta kolloidala silver och...  dagen efter ringde hon glad och berättade att det var mycket bättre och svullnaden borta ! Borde finnas i varje Husapotek !!!!!!!!

Marita A. 2010-09-30
Kolloidalt silver är det bästa som hänt vår familj; vi har bl a sluppit influensor och kräksjuka.

Tidigare fick jag alltid bihåleinflammationer när jag var förkyld, vilken lättnad att bara droppa denna fantastiska vätska i näsan o slippa värken! Min make blev kvitt sin öroninflammation genom att droppa silverlösningen i örat.

Man kan förstå att läkemedelsbolagen försöker få detta medel förbjudet, de har ju stora resurser till sitt förfogande och enormt mycket att förlora på att kunskapen om silver sprids.

Jag ser kolloidalt silver som en urgammal kunskap om silver som bakteriedödare som nu har förfinats genom att man använder nanopartiklar av metallen. När jag googlar på kolliodalt silver har jag hittat mycket intressant forskning om kolloidalt silver, även hur det påverkar virus.

Det känns som Moment 22 när EU kräver att den goda effekten av Naturmedel, som bygger på urgamla kunskaper, som ju inte kan patenteras, skall bevisas under kostsamma Läkemedelsmässiga former.

Jag är djupt oroad över att denna min möjlighet att hålla mig frisk nu håller på att försvinna, jag anser att det är min rättighet att själv avgöra hur jag vill kurera mig!! Det är ju tankeväckande att alkohol och tobak är tillåtet att sälja, men något som håller mig fri från många sjukdomar på ett enkelt sätt är förbjudet!

Ingrid Wimnell. 2010-09-30
Tack vare ionosil kolloidalt silver, som jag använt sedan mars 2006, har jag inte längre problem med mina blödande tarmfickor (divertiklar). Tidigare behandlades jag, utan större framgång, med stora mängder antibiotika. Jag har haft ett återfall för ungefär tre år sedan då det bedrevs en så intensiv skräckpropaganda så jag blev rädd och slutade använda silvret. Om jag då åkt till sjukhus hade det troligen blivit operation och mer antibiotika, som jag vid det här laget inte tål. Jag valde att återgå till silvret och var inom ett dygn helt bra.

Dessutom:
1. Under utlandsresor drabbades jag tidigara ofta av magsjuka. Det har inte hänt under silverperioden.
2. För en infekterad tå hade jag behövt ha möjligheten kvar att använda antibiotika, nu gick inte det. Jag botade den med silver, men det tog lång tid.

För övrigt förstår jag inte problemet. Silver säljs som vattenrenare, då är det väl ok att det går ut i avloppet. Gäller det omtanke om kroppen bör man väl i första hand förbjuda tobak, som även skadar missbrukarens omgivning.

Carina X. 2010-09-30
Har har av och till använt era produkter och även skrivit till er tidigare om effekterna. Min hunds allvarliga eksem har botats (testade silver och msm som en sista utväg innan avlivning återstod). Själv har jag under många år haft artros och ständig värk i min arm som till sist blev fullständigt krokig. Cortison, sjukgymnastik och operation hjälpte inte. Testade MSM och har sedan flera år tillbaka inte längre värk, numera är armen knappt krokig alls utan känns "elastisk" och jag kan gå i kortärmat utan att folk reagerar... Äter MSM ett par ggr/år, börjar när jag känner av värken och kan sen ta ett uppehåll på ett par månader innan den återkommer.

Min dotter drar oerhört lätt på sig urinvägsinfektioner och häromdagen var det dags igen. Hon hade fruktansvärt ont och låg och grät halva kvällen innan jag kom på att testa att ge henne kolloidalt silver. Hon fick några teskedar med jämna mellanrum och somnade till sist. Hade tänkt åka till läkaren med henne på morgonen men smärtan var nästan helt borta så det behövdes inte. Hon tog några teskedar silver till och gick till skolan och vid middagstid var urinvägsinfektionen helt försvunnen. Har aldrig tidigare hänt att den försvunnit utan antibiotika!
Har en son med flera olika grava handikapp som för några år sedan fick psoriasis. Har hela tiden blivit värre och värre och ingenting har hjälpt. Diskuterades cellgiftsbehandling men på grund av hans handikapp och allmäntillstånd kunde det inte bli aktuellt utan endast starka cortisonsalvor, mjukgörande salvor och bad i havssalt återstod. Bara att stå ut helt enkelt... I våras började det bli riktigt illa med blödande sår över hela kroppen och många sömlösa nätter. Ett oerhört lidande med andra ord. Jag började ge honom MSM i mitten av augusti.

Någon vecka senare var det ren katastrof. Han hade ont i lederna och var smärtpåverkad när jag lyfte i honom och utslagen blev fler och större för varje dag som gick. Efter några veckor började det vända och i samband med det började jag även ge honom några teskedar kolloidalt silver. Sen gick allt i rasande takt och från dag till dag förbättrades hans tillstånd. I dag har han knappt några utslag kvar alls, klådan och ledvärken har försvunnit och han sover gott på nätterna. Har helt skippat salvorna som han fått utskrivet från sjukvården.

Min son har även stora problem med sin höft som ligger ur led och det har av och till diskuterats operation. Har dock hitintills klarat sig utan operation med hjälp av Botox-sprutor som han får var tredje månad. När han fick kallelsen för någon månad sen, att det var dags för nya sprutor, gick det upp för mig att han faktiskt inte har ont i sin höft och benen är mer rörliga och "mjuka" på honom än någonsin. I vanliga fall brukar jag märka av direkt när det är dags för nya sprutor (han är smärtpåverkad och det är oerhört svårt att klä honom), något jag överhuvudtaget inte har reflekterat över den här gången! Så nu har jag lämnat återbud och bett att få återkomma om jag märker att han behöver det.

Jag är helt övertygad om att det är MSM och det kolloidala silvret som gett min familj alla dessa fantastiska effekter. Placeboeffekt? Definitivt inte när det gäller min son i alla fall!  Man vill så gärna dela med sig till andra som mår dåligt och är sjuka. Märker dock att reaktionerna från omgivningen inte alltid är positiva och vill därför inte figurera med mitt fullständiga namn om ni sätter ut detta som en användarberättelse. Någonstans kan jag förstå att folk är skeptiska, har man inte själv upplevt detta kan det verka för bra för att vara sant...

Än en gång TACK för dessa produkter och för att ni kämpar vidare!

Monica Lindblom. 2010-09-30
Jag börjar bli riktigt trött på denna jakt på biverkningsfria naturliga ämnen och preparat! Så fort det framkommer att någonting har effekt, och det är något som inte går att ta patent på, så vill man förbjuda det! Det blir ett hot mot läkemedelsbranschen, som vill sälja läkemedel. Man snackar om människors rättigheter, men det gäller tydligen inte här. Jag vill ha rätten att välja kunna välja biverkningsfria, naturliga preparat!

Den här gången är det alltså Kolloidalt silver det gäller. Jag har haft många positiva effekter av kolloidalt silver. Exempel:

En person fick en gren i ögat och det blev en varkula i ögonvitan, vilket medförde smärta. Hon droppade en droppe Kolloidalt silver i ögat. Smärtan försvann inom några minuter och dagen efter var varkulan borta.

En person fick in massor med pollen i sitt öga och ögat svullnade upp så det knappt gick att öppna. Jag droppade ett par droppar i ögat och svullnaden började gå ner efter några minuter. Dagen efter var ögat normalt.

Vi var ute och campade och min man skar sig illa i ett finger, ändå in mot skelettet. Jag dränkte fingret i Kolloidalt silver och band om fingret. När vi kom hem dagen efter och tog av bandaget såg man bara ett lite streck och ingen inflammation. Och ingen smärta.

Flera jag känner använder Kolloidalt silver för urinvägsinfektion, med mycket bra resultat.

Jag skulle kunna skriva mycket mer, men detta får räcka.

Bengt Johansson. 2010-08-25.
Själv känner jag att kroppen känns bättre och mindre trött och stel efter att använt Ionosil + MSM. Inga förkylningskänslor alls. Jag har nu använt silvret i förebyggande syfte hela vintern. Dessutom har jag blivit utsatt för smittoattacker från förkylningar och lyckats stoppa dem effektivt.  En intressant händelse var att jag umgicks med kompisars barn som just haft vinterkräksjuka. Efter ca 20 timmar vaknade jag på natten och mådde illa. Gick direkt och tog ca 100ml Ionosil, 10 minuter senare var allt borta och jag kunde somna! En slump? Eller? Inga problem med magen dagen efter heller. Mina vänner med ulcerös-colitis är fortfarande mycket nöjda med silvret. Det hjälper bra! Fick rapport från en person i Vitryssland som vi gett silver mot svår Psoriasis. Han verkar nu ha blivit bra! Han har både använt silversalvan MSM och Kolloidalt silver. Kul! Chrons patienterna mår fortfarande bra, nu helt utan cortison. Läkarna fattar inget!

Min syster gjorde ett experiment; Hon fick skinnet på 2 fingrar avslitet från ett enformigt jobb här. Hon lindade blött silveromslag på 1 finger och inget på det andra. Morgonen efter var "silverfingret" helt läkt medan det andra fortfarande var ömt och flagat. Min mamma har kört silver och MSM ett halvår nu och hon har fått lägre blodtryck! Så något verkar det ju ligga bakom det i alla fall!

Lisa Andersson. 2010-09-14
Jag har drabbats av afte sedan jag var ett litet barn. Afte är ett öppet sår som bildas i insidan av munnen och ibland på tungan vilket är smärtsamt när man äter eller dricker varm vätska. Såret finns i munnen ungefär två veckor vilket gör det smärtsamt och svårt att äta och ibland tala. Jag använder Kolloidalt Silver för sår, skärsår och skrubbsår på utsidan av kroppen därför tyckte jag att det kunde vara bra att testa direkt på afte, vilket var väldigt effektivt.  Jag sprayar direkt på såren tre gånger om dagen innan afte blommar upp, efter två dagar har symptomen försvunnit. Jag har gjort detta i över två år nu med framgång varje gång. Jag rekommenderar starkt att använda Kolloidalt Silver för att undvika att få afte.
 
Eva Steén. 2010-08-19
Underbar gåva ifrån Naturen, vi tar kolloidalt silver när magen känns uppblåst eller man blir förstoppad. Tänderna blir vitare. Vid förkylningssymptom och ont i halsen, tog vi 1 dl rakt av. Dagen efter inte ett spår av förkylning. Vi testar vidare & skriver in mera senare... Hälsar Eva & Kjell
 
Mariann Lundin. 2010-08-13
Jag har använt MSM sen nov-02 å är jättenöjd med den. Bl a har den hjälpt min dåliga mage å fått bättre hår å naglar å mina akner har försvunnit. Glad över det! Ev. har MSM oxå hjälpt mig med min värk i kroppen... kommer från en whiplashskada... värk i hela kroppen... troligast fibromyalgi... men ibland/ofta slår värken till hårt ändå.

Hampus Sjöström. 2010-07-03
Det är så att jag lever med en sjukdom som heter ulcerös colit. Jag tar daglig medicin och kommer göra det resten av mitt liv. När jag först hörde om kolloidalt silver visste jag inte vad jag skulle tro. När jag hörde att kolloidalt silver var lika effektivt mot min sjukdom som zalasoperin och dessutom utan några biverkningar, då var jag ju bara tvungen att ge det en chans. Jag är väldigt glad att jag valde det. Det finns ett läkemedelsbolag i USA som forskar kring motsvarigheten till kollodialt silver och på deras hemsida (Nucryst, numera uppköpta av Smith and Nephew som tillverkar Acticoat en silverbaserat sårkompress) där stod det att kolloidalt silver var lika effektivt som zalasoperin på att hålla min sjukdom i shack. Detta var över 2 år sedan. Jag prövade Ionosil en tid och mådde jättebra. Utöver detta tog jag ändå min medicin. Jag berättade för min läkare att jag tog kolloidalt silver och hon avrådde mig direkt. Hon sa åt mig att sluta - det är inget bra för dig. Detta beror på att läkare vill alltid ha underlag på att det funkar och för att få kolloidalt silver ut som ett läkemedel krävs det flera års forskning. Jag lydde henne, fick ett återfall och hamnade i ett skov. Jag har nu kämpat ett år med att få allt bra igen och jag lyckades - jag började ta silver igen direkt när jag fick mitt skov och jag fick en känsla av att detta kommer hjälpa. Jag har nu tagit silver i ett år - har aldrig mått bättre jag blir aldrig sjuk längre. De ständiga förkylningarna är borta! Jag fattar inte vad min läkare har emot det men enligt mig är det en mycket bra produkt! Jag har varit på IBM-skola där man berättar om hur det är att leva med ulcerös colit och kronisk sjukdom. Jag berättade hur min situation var och att att jag tar silver dagligen och mår prima. Jag rådde var och en ta silver - det är jättebra, ni kommer känna skillnad det lovar jag!  Om någon säger till er att kollodialt silver inte är bra så bry er inte - det är rent ut sagt skitsnack! Vem vet, hade jag fortsatt med silvret hade jag kanske aldrig hamnat i ett skov! Jag ser kolloidalt silver som en väldigt positiv produkt som funkar!

Vivi Budtz. 2010-06-30
Har använt MSM i flera år och det är fantastiskt. Borstar tänderna med det, vilket givit mig ett bra tandkött utan inflammationer. Det håller igång magen på ett behagligt sätt. Droppar det i ögonen vilket har tagit bort stelheten och grus i ögonen. MSM har blivit en basprodukt i mitt liv för en bättre hälsa.

Anders Sultan. 2010-06-13
Lite personliga erfarenheter kring hur jag använder kolloidalt silver för att behandla förkylningar och influensor. Använder man produkten på rätt sätt kan man faktiskt få effektiv hjälp med de flesta angrepp från våra så kallade förkylningsvirus. Att notera är att det finns över tvåhundra olika virus som kan ge förkylningsbesvär. Vissa av dessa virus omger sig av en hinna med skyddande fett – ett lipidskikt. Dessa virus brukar man kalla lipidvirus eller höljevirus och de har en många gånger svårforcerad barriär som skyddar mot de vattenburna silverjonerna. Lösningen på problematiken är att blanda lika delar kolloidalt silver med vodka, whisky eller någon annan alkoholbaserad dryck. Rödvin fungerar väldigt bra också. Avsluta med att blanda i lite färskpressad lime- eller citronjuice. En silvergrogg helt enkelt! Både alkoholen och syran från citrusen luckrar upp lipidskiktet och silverjonerna får lättare tillgång till virusets inre. Tar man sedan och intensivbehandlar genom att ta en tesked av detta var femte minut under en timmas tid, så märker man i de allra flesta fall att förkylningen klingar av och försvinner inom loppet av några timmar. Håll vätskan under tungan en halv minut innan du sväljer, så passerar mycket av silverjonerna direkt ut i blodomloppet direkt från munhålan. Anledningen till att man fyller på var femte minut, eller åtminstone lite då och då under en timme, är att silverjonerna rensas successivt ut av njurarna till urinen. Förfarandet garanterar att kroppen har tillräckligt med silverjoner tillgängliga mot virusinkräktarna. Eftersom influensaviruset är ett lipidvirus, så fungerar denna silvercocktail lika bra på influensa också. Ju tidigare man sätter in behandlingen, desto effektivare fungerar det. Har viruspartiklarna väl etablerat sig ordentligt i kroppen, kan det bli svårare att få bukt med dem. Ta gärna och upprepa behandlingen under de efterföljande dagarna även efter att du känner dig helt symtomfri. Det är ett effektivt sätt att få bukt med eventuella överlevande virus som annars kan växa till sig och återinfektera dig. Ont i halsen kan du bli av med genom att spraya kolloidalt silver ner i halsen.

Min första artikel om kolloidalt silver hittar du här:
http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art1.htm

Zarah Öberg, en välkänd hälsoprofil - har publicerat hela min senaste artikel kring kolloidalt silver:
http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=685

Hon skriver mer om kolloidalt silver här:
http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=657

Och här kan du läsa om kolloidalt silver och antibiotikaresistenta bakterier (MRSA), något som varje år i onödan tar livet av 50.000 personer i Europa och minst lika många i USA. Kolloidalt silver dödar MRSA-bakterien på 10 minuter och många som drabbats av MRSA är av med infektionen på mindre än 24 timmar när de tar några teskedar kolloidalt silver:
http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=723

Jenny Laszlo. 2010-06-12
Min dotter Alva drabbades av mollusker. Hur som helst så fick de rejält fäste pga hennes eksem och eftersom hon kliade sönder dem så spred de sig som en löpeld över torso och höger arm, några dök upp på ryggen och på högerbenet. Läkarbesök resulterade i kräm som skulle smörjas på 2 gånger om dagen i max 7 dagar, gjorde bort mig och råkade fortsätta i 10 dagar, men det gjorde ingen skillnad. Funderade på kollodialt silver (avjoniserat vatten och rent silver) som läker mammas förkylningar och öroninflammation på kort tid utan antibiotika, lillasyster testade med samma resultat. Nåväl! Fick medhåll därifrån, tillverkaren i Sverige sa att ”de går bort på ett par dagar”. Införskaffade på min flummiga hälsokost och en flaska med pipett, applicerade sedan på bomull som tejpades fast på ungen (självklart reagerade hon på kirurgtejp… suck! Fick byta till Fixomull). Och det är så häftigt, för där modern läkekonst ger en krämer som jag är tveksam inför att applicera på en människa och ger mig prognosen att vi kan tvingas leva med denna molluskhärd i 3 år om vi inte fryser eller opererar när krämen inte funkade… ja där funkade silvret på nolltid. Urmollusken var en stor, elak jäkel som tog 5 dagar att få bort, men de andra var borta på 2. Varma bad om kvällarna och efter dem kunde jag mer eller mindre torka bort molluskernas ”ögon”. På under en vecka fick vi bort säkert 50 mollusker. Jag tror att det kan finnas någon kvar, men alla gamla sönderkliade gör det svårt att hitta nya, så nu får hon läka både dem och eksemen innan vi går på ny jakt. Jag tänker lite vidskepligt på den gigantiska ur-mollusken som en myr-drottning, när hon nu är död så är hon frisk (och därmed är man immun) och inga fler kommer att dyka upp. Vi får väl se. Silver-frälst är jag i alla fall!!

Elke Hempel. 2010-06-12
Har Jenny skrivit något om lilla Alvas mollusker ännu? Vill iaf gärna tala om för dig att denna "sjukdom" som det inte finns något bot för försvann med den behandlingen som du rekommenderade. Och på den angivna tiden!! Utom för "urmollusken" den första och största som tog 5 hela dagar på sig. Alla andra försvann på 2 dagar. Gissa om Jenny är glad!! Och nu har hon kolloidalt silver hemma jämt förstås!! Och dessutom kommer hon att lita på mina rekommendationer!! Nu har jag två döttrar som är "frälsta".

Ingela Charlotta Goding. 2010-06-08
Jag hade så torrt och risigt hår,tappade väldigt mycket hår, samt att mina naglar hade börjat släppa från nagelbädden och bakåt. Fick mer och mer vit nagelkant. Sökte olika produkter och har provat många saker, men inget har hjälpt som denna produkt. Mitt hår har blivit blankt och fylligt, tappar nästan inget hår längre. Mina naglar har vuxit fast på nagelbädden igen och blivit mycket hårdare. Jag äter kalk med D-vitamin sen tidigare p.g.a. benskörhet och MSM har hjälpt mig. Har ätit nu i 8 månader och kommer att fortsätta äta denna produkt. Har faktiskt inte provat något som så tydligt gett ett gott resultat.Rekommenderar det verkligen om du har liknande problem som jag hade. MVH Ingela

Lena Urkraft. 2010-05-14
Mormor har sen en tid tillbaka tipsat mig om kolloidalt silver (avjoniserat vatten och rent silver) och jag har halvhjärtat testat det sen drygt ett halvår tillbaka. Jag har alltså inte doserat det som rekommenderat, en daglig dos och ökat vid känningar av sjukdom/infektion med mera. Jag har tagit mig några regelbundna slurkar just när jag börjat känna mig krasslig och varje gång har jag ändå motat angreppet i grind. Det har skett både vid begynnande förkylningar samt när jag haft magsjuklingar nära. Detta är ju inte vetenskaplig studie men jag känner mig ganska övertygad och nu än mer efter att precis ha kurerat min öroninflammation. Se detta som en kvalificerad erfarenhet och sedan kan ni testa detta kostnadseffektiva och oskadliga medel för att skapa en egen uppfattning (det är ju inget man vill göra hur som helst med läkemedelsföretagens droger och andra gifter). I januari hade jag min första öroninflammation som jag minns, det var en kraftig inflammation konstaterade läkaren när jag gick dit. Det hela började med mindre ömhet en tid, som jag misstolkade som en elak finne i örat. Smärtan ökade och örat stängdes igen, jag skulle flyga till Thailand veckan efter och gick därför till läkare (orolig för öron+flygresa). Jag blev ordinerad en penicillinkur på 10 dagar, Rinexin och nässpray. Kan inte påstå att jag märkte någon större förbättring av alla dessa läkemedel utan jag upplevde det mer som att inflammationen sakta läkte ut i egen långsam takt. Nu fick jag en likadan öroninflammation igen och ska inte flyga, vill därmed inte utsätta min kropp för mer onödig antibiotika. Läste på bipacksedeln om Rinexinet jag hade kvar och kände, NEJ TACK, vilka jäkla biverkningar, det kan inte vara sunt. Kontaktade mormor och bad henne kolla med sina kontakter, både om den gamla huskuren med hackad gul lök i en näsduk vid örat (eller löksaft på bomullstuss i örat) men även om hur jag kan använda silvervattnet. Idag är öroninflammationen i princip helt läkt. Det finns en tillstymmelse till "täppthet" men sen igår är det onda/ömma försvunnet. Jag började behandla min kraftigt smärtsamma öroninflammation, helt igentäppta öra med en svullnad som sträckte sig över hela ytterörat, med Kolloidalt Silver för 4 dagar sedan (måndag den 11). När jag hade en likadan öroninflammation tidigare i år så gick jag tillbaka till läkaren efter en vecka med antibiotika, Rinexin och näsdroppar, för att det inte hade förbättras märkbart. Fick svaret att det kan vara så i månader och det var bara att genomlida... ett ganska vanligt svar i svensk vårdapparat, tillståndet är obotligt, för tillfället eller kroniskt, med våra läkemedel så liiiiiid för de för oss icke godkända ofarliga medicinerna är ju bara kvacksalveri och ett sätt att lura sjuka människor på pengar. Skratta eller gråta, eller båda i en samtidig vädjan om ett liv utanför "The Matrix".

Ylva Andersson. 2010-05-18
Har inte haft halsfluss en enda gång sen jag började med kolloidalt silver och kan även träffa mina små barnbarn utan att bli jätteförkyld efteråt

Sara Berntsson. 2010-05-12
Jag brukar vara fruktansvärt skeptisk till sånt här. Lider av psoriasis som täcker nästan hela armarna, knän och en fläck i ansiktet. Efter att ha smörjt med EMS salva 2 ggr om dagen i 4 dar fick jag samma resultat som jag får av min starka cortisonsalva. Det här ska jag fortsätta köpa! Eftersom det inte är en massa konstigheter i. Enda minuset är doften då jag hatar lavendel, men det får man ta!

Jan Andersson. 2010-04-13
Kan bara instämma med vad de flesta säger här: detta funkar. Sen jag började med Ionosil för ca 3½ år sen har jag knappt varit sjuk överhuvudtaget. Innan dess hade jag halsont och förkylningar som var ganska ofta återkommande. Influensa var också något som jag hade då och då, men nu för tiden får jag knappt feber.

Anders Börlin. 2010-04-10
Finns inget bättre än Lignisul MSM om man vill ha fast hud. Man märker skillnad efter några dagars intag.

Lovisa Roslund. 2009-09-28
Definitivt att mitt hår nu blivit tjockare och lockigare av Lignisul MSM, samt att mitt hårbotteneksem försvunnit. Men, håret blir snabbt fett vid hårbottnen och det är ju inte kul. Huden är bättre, mindre torr och jag mår allmänt bättre.

Birgit Swensson. 100320. Fick tillfälle att pröva Ag mot brännskada nyligen då jag stack in handen och kom emot vedstödet med 2 fingrar i vår braskamin. Gjorde ont!!! Smärtan försvann direkt när jag sprayade på Ionosil. Efter några upprepade sprayningar var allt okej.

Marie. 100327. Skriver till dig angående min hund med erlichia. Vi fick det konstaterat när han var 7 mån men förstod i efterhand att han blivit smittat vid 4 månader. Symptomen var hälta och rädsla för i stort sett allt.Det gick i skov så ibland var han harmonisk men oftast ett monster. Andra hundar antingen juckade eller flög på honom. Väl hos veterinär fick han en stark och långvarig antibiotikakur som till en början verkade hjälpa men efter ett tag kom det smygande tillbaka. Vi hade, innan vi förstod gått på privatträning och lydnad men inget verkade riktigt fungera. Då han är av ras pitbull/amstaff var det mer som att han stod för det dåliga rykte rasen har. Det var inte den lilla valp som först kom till oss. Jag hade aldrig hört talats om erlichia innan och hittade inte så mycket information om det heller men insåg att när allt började om så var det andra val jag började tänka på. Men innan jag ville tänka på, för mig det värsta,att avliva gick jag igen, till en annan veterinär i hopp om kanske annan medicin eller andra råd. Det jag fick med mig var mer och starkare mediciner som jag inte fick blanda utan skulle ta i omgångar för de hade mer biverkningar. Hon sade till mig att det var det sista att göra och att erlichian var kronisk och tyvärr blir det nog ändå så att jag får räkna med avlivning. Har tidigare arbetat i en hälsokostbutik och min mor som är naturläkare har sålt silver så jag har känt till det men själv aldrig använt det. Men kom på att om det fungerar bra på människor så kanske också på hundar. Ringde till er och blev hänvisad till dig och fick dosering och besked att klart det fungerar. Det tog ca en vecka så var hunden i stort sett normal. Ett mirakel. I början fick vi blanda med tonfisk och blod men sedan var det som att han ville ha det. Efter ca 4-5 månader var det stopp och jag tolkade det som att han var frisk så jag slutade med silvret då. Är enormt tacksam, även han. Idag har han en svaghet som jag inte vet om det beror på erlichian eller en medfödd disposition. Men snarare det senare han har alltid varit sävlig och hellre gått under än hoppat över. Han har även fått cranio-sakral behandling efter silvret så han mår fint nu.

Diana Gustavsson. 2010-01-27
Nu vet jag att jag kan ta 1 dl på en gång ifall en kräksjuka är i antågande. Bra att veta eftersom jag arbetar i barnomsorgen där olika virus och baciller far omkring. Har precis kurerat mig från en förkylning med heshet på bara några dagar, och jag behövde ej vara hemma från jobbet - tack vare silver. Min arbetskompis tar detta också när hon känner sveda i halsen. Man önskar att fler fick upp ögonen för detta super-medel istället för all penicillin som tas för minsta lilla.

Olle Svenson. 2010-01-27
Omkring 1970 inandades jag damm från en giftig båtbottenfärg och fick en rejäl ”rinnsnuva”. Denna snuva utvecklades senare till att bli troligen en typ kronisk bihåleinflammation.
Efter detta har jag vaknat varje morgon med täppt näsa och snutit ut gulaktigt snor. Med tiden fick jag också ett sår på ett ytligt blodkärl i näsan, vilket gjorde att jag blödde näsblod ganska lätt, om jag snöt mig för hårt. Öron-näsa-halsläkare som jag konsulterade bestämde att mina näsgångar var trånga och behövde vidgas. Operationen gjordes aldrig.

I januari 2008 började jag använda Ionosil regelbundet och jag märkte att det hade inverkan på mitt ”snor”. Jag både drack och sprayade Ionosil in i näsan. Idag 2 år senare vaknar jag med öppna näsborrar och om jag snyter mig så är snoret klart, utan gula inslag. Dessutom, jag spelar veterantennis och bland mina kollegor finns mycket nagelsvamp. Givetvis blev också jag drabbad, lyckligtvis bara på en stortå, men om jag inte tvättade och rensade tån nästan dagligen så ökade svampen. När jag tagit mitt ”silver” i kanske 8-10 månader var min tå fri från svamp. Jag har också haft en vårta under ena hälen under flera år. Plötsligt märkte jag att även detta problem var ur världen. Jag ”skyller” Ionosil för allt detta. Den omtalade Nya Influensan drabbade mig i två dagar vid juletid med en lätt snuva. Jag hade inte tagit någon influensaspruta. Slutligen, jag fyller 75 år till sommaren och mår just nu oförskämt bra utan andra ”mediciner” än Ionosil, litet Omega 3 och kalktabletter.

Linda Levin. 2010-01-26.
Jag har kört med kolloidalt silver på mig och hela min familj de senaste 7 åren. Ingen av barnen eller vi vuxna har haft maginfluensa (vinterkräksjuka) sedan dess. Dessutom försvann förkylningar, öroninflammationer, halsont mm. Ett tips till "experter" (oftast läkare), sluta vara så arroganta - ni tror att ni sitter inne med "den enda lösningen på marknaden" :) Ödmjukhet inför att hjälpa kroppens immunförsvar på ett naturligt sätt kommer man långt med!

Ann-Louis Jonsson. 2010-01-26.
Satte mig i bilen i torsdags kväll, hämtade silver hos min son (mitt var slut) och körde i ilfart till Landvetter där min bror hämtar det och han i sin tur kör det till mina föräldrar som bor i Göteborg. Varför? Min pappa som just kommit hem från sjukhus drabbades av kraftiga diareer o det gällde att snabbt få stopp  det. En timma efter intag av en halv dl silver slutar diareerna!!! Mina föräldrar tar nu silver bägge två (har försökt få dem till det länge) i förebyggande syfte och vet hur dom skall öka intaget om det skulle behövas. Silver är en del av min vardag och jag anser det vara något av det bästa som finns.

Madeleine Marcus. 2010-01-26.
Jag har arbetat som näringsterapeut i dryga 10 år och använt mig av kolloidalt silver genom alla dessa år med stor framgång, framförallt när det gäller följande områden:

  • Magsäcks och tarmproblem som involverar svampöverväxt eller bakterieöverväxt
  • Som en hjälp att återställa tarmfloran efter en antibiotikakur eller i samband med en antibiotikakur för att förebygga en påföljande svamp/bakterieöverväxt
  • Vid urinvägsinfektioner
  • Vid hudproblem som akne och eksem (fungerar både invärtes och utvärtes)
  • Vid nedsatt immunförsvar (jag har sett i levande blodanalys hur de neutrofila vita blodkropparna blir aktivare och ökat i antal efter några veckor med kolloidalt silver)
  • Som profylax mot influensor etc. (mina 3 barn har t.ex. aldrig haft en influensa under de år jag haft dem under min vård)
  • Som ett av flera viktiga medel för att häva en pågående infektion
  • Som deodorant (spraya i armhålan efter morgonduschen)

Jag upplever kolloidalt silver som ett säkert och biverkningsfritt hjälpmedel i mitt arbete, framförallt när det handlar om immunförsvar och mikroorganismer.

Kristina Linde. 2009-12-29.
Kollodialt silver fungerar verkligen och motverkar/stoppar förkylningar och andra krassligheter. Det vänder med en gång.

Edith Knutsen. Under många år har jag haft problem med magen och tarmen. Under de senaste 6 åren har det blivit bara värre och värre, men ingen läkare tog mina klagomål på allvar. Jag måste till slut be om att remitteras till en specialist. Då blev jag remitterad till röntgen, men från vad som kunde ses där var allt i sin ordning. Men jag var ju inte bra. Det kunde gå bra i några dagar, men så kändes det som en feber i kroppen, och så måste jag på toaletten en fyra till sex gånger, tills hela tarmkanalen var tom. Jag kunde aldrig veta när detta skulle slå till, och det började hindra mitt dagliga liv med utflykter, möten, körning, osv. Läkarna sa att det inte fanns något att göra med min tarm. Det togs aldrig något prov av tarminnehållet, men av en ren tillfällighet så jag fick veta att det var för mycket onda bakterier som nog var orsaken till mitt problem. Och precis när jag behövde hjälp som mest, så jag fick information om kolloidalt silver. Jag bestämde mig för att prova detta eftersom jag trodde att det i varje fall inte skulle skada mig. Efter sex veckor med ca. 3 tsk kolloidalt silver morgon och kväll, så var tarmen normal igen. Jag vågade knappt tro att det var sant. Där sitter det en läkare och säger att det inte finns något att göra med min mage, och sex veckor senare är jag helt bra. Jag tror att jag har beklagat mig för minst 6 läkare innan jag fick en ordinarie läkare. Inte en enda av dem tog mig på allvar. Skrämmande.
 
En annan dam hade haft problem under 8 års tid med mag-tarmkanalen. Hon måste på toaletten mellan 15 till 20 gånger om dagen. Detta var mycket hämmande och uttröttande både hemma och på arbetet. Hon menade även att hon var förgiftad, men ingen läkare tog henne på allvar. Läkarna förstod inte vad hon led av. Hon blev tipsad om att börja med kolloidalt silver, och efter en månads tid, var hon så bra att hon inte vågade tro att det var sant. Hon började också med MSM. I informationen om MSM fann hon information om förgiftning och hur detta kan uppstå. Detta överensstämde med hur hon hade det. Hon är nu väldigt nöjd och har fått tillbaka arbetslust och livsmod.
 
En vän till mig hade ett inflammerat och svullet finger, reumatism och Heberdenknölar. Fingret är nu bra, ingen smärta och har återfått normal tjocklek. Hon saknar pigment i huden och har vita fläckar. Detta besvärar henne, för det verkar som om hon inte har tvättat sig. Nu tror hon sig börja se att det börjar komma ny pigmentering. Detta problem kommer förmodligen att ta tid, så det blir intressant att följa utvecklingen.
 
Jag har själv tre sådana Heberdenknölar som ibland kan vara smärtsamma, men de är nu helt bra. Jag har reumatiska åkommor på grund av reumatoid artrit, (psoriasisartrit). Efter att jag började med kolloidalt silver, så jag kunnat trappa ner min medicin, anti-inflammatoriska tabletter. Dessa tabletter, har jag använt varje dag tidigare, men nu använder jag dom bara ibland. Detrusitol är en medicin jag använt för överaktiv blåsa. Dessa har jag slutat använda och märker ingen skillnad. Blodtryck och blodsocker hade gått ner en bit vid den sista mätningen, efter bara 2 månaders användning av kolloidalt silver. Det kommer att bli intressant att se den nya provtagningen om tre månader.
 
En kvinna med Crohns sjukdom, trappade ner sin medicin och så småningom slutade hon även med den. Efter 4-5 veckor med silver och MSM, hon var bra och mycket lycklig. Det sägs att denna sjukdom är obotlig !!!!!??? Jag måste ha levererat produkter till runt 15 personer redan och har fått mycket positiv feedback.

Maria Larsson. Var sjuk hela våren, med feber och infektioner varannann vecka. Lever fortfarande lika stressigt och åker lika mycket kollektivt men har inte varit sjuk sedan i maj (trots svininfluensavarningar) när jag började använda Ionosil, kan få känningar i halsen men efter 1 kork Ionosil så klarar jag mig.

Elke Hempel. Sen vi börjde med Ionosil har det inte förekommit förkylningar eller andra infektioner. Produkten är dessutom väldigt hållbar, köper stora flaskor och har hittills inte råkat ut för att någon har försämrats.

Ingrid Faxanius. Toppen!! Sen jag började med Ionosil har jag aldrig bihåleinflammationer, halsont eller influensa! Börjar jag få ont i halsen tar jag 5-6 msk per dag så försvinner det. Finns inget bättre!

Maria Larsson. Har kunnat halvera min dos med antidepressiva efter att jag ätit MSM i 2 mån. Jag blandar det i dricksvattnet till maten, tycker inte att det smakar just nånting. Jag använder Silverlotion mot stela onda muskler, fungerar lika bra om inte bättre än liniment, och man slipper den brännande känslan.

Admir Bajric. Mycket bra produkt! Har haft problem med rygg o lite axlar som har varit svåra att återhämta. Denna produkt verkligen hjälper i samband med träning. Piggheten kännar jag inte så mycket av som många säger att de gör men en produkt som jag rekommenderar starkt till alla!

Peter Simonsson. Jag har länge testat kolloidalt silver mot svamp med goda resultat. Jag har även provat Msm mot min dåliga hårväxt, och även där är jag mäkta imponerad. När min svärfar fyllde år sist gav jag honom en flaska silver och en burk Msm, då han har svår ansträngnings astma och värk i kroppen, efter 4 veckors användning äter han ca 2 värktabletter i veckan, innan åt han 2-3 per dag, samt att han kan spela golf utan att han måste vila efter varje hål. Dessa produkter är ju helt suveräna och måste ju ut till så många som möjligt.

Diana Gustavsson. Jag fick homeopatisk behandling för ca. 7 år sedan då en halsfluss inte ville ge med sig (hade bl.a fått tre olika kurer med penicillin som inte hjälpte ett dugg). Blev bra från den och när det blev dags för en ny omgång halsont kom jag att läsa en artikel i Hälsa-tidningen om just silver. Tänkte att det kan vara läge att prova, vilket jag gjorde och sprayade flitigt samt tog dosering enligt anvisning. Svedan och smärtan försvann rätt snart och sedan dess har jag alltid silver hemma. Arbetar bland små barn där förkylningar och annat virvlar runt ständigt och har då och då kännt att jag får ont i halsen, men hittills har jag lyckats mota bort det med silver. Det är verkligen förträffligt. Många drabbades av influensan med flera veckors frånvaro, men jag använde silvret. Mina barn får det också så fort de blir det minsta förkylda, och mycket snart blir de bra igen. Min syster hade haft ont i halsen under lång tid, det ville inte ge med sig. Efter någon dags användning av silver gick det över. Det funkar även vid pollenallergi, min son slapp nysningar och kli i ögonen.

Elin Eriksson. Jag har i många år haft problem med perioral dermatit (eksem runt mun å näsa). Har varit hos flera hudläkare och fått recept på alla möjliga DYRA tabletter å salvor men inget har hjälpt särskilt mycket. Läste en artikel om MSM å provade.. Mina eksem försvann på mindre än 10 dagar! Jag som lagt ut tusentals kronor på läkarbesök å värdelösa mediciner i flera år! Helt otroligt! Jag kommer äta MSM resten av livet. Även mitt hår har blivit fantastiskt fint å glansigt å jag tappar betydligt mindre än förut.
space

Peter Svensson. Toppen! Huden är supermjuk och len, sen så har min håreksem (Seborroisk dermatit) i stort sett försvunnit med MSM. Kliar knappt nåt längre. Linfröolja och det här och du kan kasta dina hudsalvor för gott!
space

Annika Erkenfjord. Toppen. MSM är bra för allt!
space

Ann-Margret Johansson. Detta (MSM) är nog den som gav ett kanonresultat när min eksem var värst! Men man får ge det ett par veckor, min hy idag är helt fri från exem. Ett plus är att ihop med fortodol minskar min fibrovärk.

space
Nike Berlin. MSM. Väldigt pigg, bättre syreupptagning, snabbare återhämtning (träningsnarkoman), bättre hy, feels good all round.
space

Marika Talus. MSM. Håret växer som gräs. Huden blir mjukare för varje dag, inifrån Viss avgiftningseffekt, mådde lite knas första veckan, men hey de är meningen. Anv även pulvret i ansikts krämen o huden blir mjukare. Även i tandkräm e den bra. Magen funkar perfekt Tränar effektivare Orkar mer. Fick nys om denna mirakelprodukt via ett tjejforum i USA där dom som vill ha och har långt hår, rek denna produkt.
space

Kerstin Rönnlund. MSM. Helt fantastiskt! Håret blir glansigare och tjockare, huden blir supermjuk.
space

Erik Kottmeier. MSM. Grymma grejer. Håller bla huden i toppskick. :-D

Lena Bergström. Gluko/Max. Fungerar kanonbra på mina 2 corsos o på boerboeln, en hade hdE ad3 o en har artros. rekommenderas.

Jörgen Larsson. EMS-salva. Toppensalva!!! Rekommenderas verkligen till de med känslig hy, eksem, eller andra hudbesvär. Verkar snabbt. Den bästa salva vi har provat.
space

Åse Persson. EMS-salva. En underbar hudsalva som snabbt ger effekt. Har haft mycket besvär av torr hy och rodnad och utslag i ansikte. Är nu helt fri från dessa problem och tackar EMS-salvan för det. Använder den som dagcreme och ren EMU-olja på natten.

Kerstin Rönnlund. Ionosil. Mycket bra för infekterade sår och insektsbett och finnar. Baddar med medlet eller sätter fast en bommullstuss med ionsilver med kirurgtejp över natten. Läker ihop på nolltid. Även bra mot infektioner i tänder och munhålan. Har ej varit förskyld på 5 år sen jag började med Ion Silver.
space

Charlotte Bertling. I love silver!
space

EVA CHRISTINE VERONICA Sjökvist. Testade Ionosil efter tre verkningslösa antibiotikakurer mot mina stafylokocker. Efter ett år av svåra bölder, kronisk halsont och extrem trötthet, blev jag i stort sett helt botad. Jag är fortfarande i chocktillstånd men Ionosil är mer än fantastiskt!
space

Linda Di Zazzo. Min man och jag blir aldrig förkylda längre sen vi började ta lite silver varje dag för ett par år sen, och lite extra om vi känner att förkylning kan vara på gång, eller tror att vi blivit utsatta för förkylningssmitta!
space

Anne Andersson. En fantastisk produkt, som hjälper i det långa loppet. Har blivit av med mina ständigt återkommande urinvägsinfektioner tack vare kolloidalt silver.

Jane Hansson. Jag heter Jane, är en 47 årig kvinna, ensamstående med tre snart vuxna barn. Har merparten av mitt liv arbetat som undersköterska och arbetsledare inom akutvården och vården om förståndshandikappade. Som ensamstående hade jag ett ganska tufft liv. Jobbade hårt, ibland med två arbeten, och hade svårt att få tiden att räcka till.

Jag har väl inte varit sjukare än de flesta men fick under senare år allt mer problem med värk i kroppen, ständig trötthet och lätta depressioner. Fick konstaterat för sju år sedan att jag hade B 12 brist, beroende på pernitiös anemi (oförmåga att ta upp B-vitamin i tarmen) En läkare sa att jag hade förmodligen fibromyalgi, sjukgymnasten höll inte med, men jag fick antiinflammatoriska tabletter mot smärtan. Jag fick även astma som jag behandlade med dagliga starka doser kortison och behovsmediciner. Hade en del allergiska besvär i ögon och luftrör vilket det fanns fina små tabletter mot... så rullade livet på och hela tiden hade jag en känsla av att något var fel. Det gick emot min intuition att äta alla dessa mediciner, men livet utan dem var alldeles för jobbigt så jag fortsatte trots att jag innerst inne visste hur fel det var.
 
För tre år sedan, under en extremt jobbig tid, både fysiskt och psykiskt, föll jag medvetslös ner på mitt köksgolv en morgon. Hade fått någon form av hjärtarytmi sa läkarna Slog mej otäckt i ansiktet, bröt näsan, fraktur i pannan, tre brutna revben och fick en whiplash-liknande skada i nacken som gjorde att jag gick sjukskriven i fem månader. Mer starka smärtstillande piller och nu fick jag även utskrivet sömntabletter så att jag skulle kunna sova ordentligt. Man hittade ingen egentlig förklaring till att jag svimmat, allt undersöktes, men man fann inget speciellt. Jag mådde allt sämre och vaknade en dag övertygad om att jag måste vara förgiftad av alla mediciner jag stoppat i mej.
 
Här började min jakt på att förstå min kropp. Jag lusläste allt jag kom över på nätet och fattade en dag beslutet att sluta upp med alla mediciner... Jag skulle rensa min kropp från alla gifter. Sagt o gjort. Jag skaffade hem en massa juicer, och andra hälsokostpreparat. Jag fastade i en vecka. Hade även läst om Lignisul MSM, en form av svavel, ett makromineral som var viktig för kroppens utrensning. Eftersom jag verkligen ville bli fri från gifter så köpte jag även hem detta och började blanda en tesked av detta i ett glas vatten som jag drack varje morgon tillsammans med 1000mg C-vitamin. Den första kroppsliga reaktionen var att min mage skötte sig extremt bra vilket inte varit fallet tidigare. När fastan var över tänkte jag att jag kunde fortsätta med MSM:et för jag mådde så bra... och det kunde ju inte skada!!
 
Sakta växte en allt piggare och gladare människa fram, jag fick tillbaka livslusten igen, smärtorna försvann gradvis och jag hade ork som en 20 åring. Det första medicinska beviset dök upp när jag skulle göra en rutinkontroll på mitt B-12 värde... det låg helt normalt. Detta hade inte hänt tidigare. Då slutade jag även med Folsyran och Trio-B. Numera har jag helt normala värden...

Mina astmamediciner tog slut och jag var utan i några dagar när jag insåg att jag inte märkte av några astmasymptom längre... sen den dagen har jag varken tagit Bricanyl eller Pulmicort och har än idag inte haft ett enda anfall. Nu började jag förstå vad MSM:et gjorde med mej.

Sakta men säker tog jag mej tillbaka till ett normalt liv och den enda gången jag varit förkyld sedan jag börjat ta MSM, var när det en gång tog slut och jag tänkte sluta med det för det hjälpt mej. Det misstaget gör jag inte om... idag är det lika viktigt för mej som att borsta tänderna varje dag.
 
Idag lever jag ett otroligt roligt liv. Jag bytte yrkesbana helt och hållet, och fick en härlig kick utav det. Livsenergin jag kände fick en angenäm bieffekt. - jag gick ner 23 kilo av bara farten. Jag äter numera som en häst så någon bantning har det inte varit tal om. Jag har helt enkelt ork att röra mej mer. Jag spöar de flesta av mina kollegor i både styrka och uthållighet trots jag är dubbelt så gammal som de flesta... Vaknar glad de flesta mornar och startar dagen med en timmes promenad med min hund, trots att jag ofta startar mitt jobb klockan sju. Jag har idag livskvalitet och detta anser jag att jag har allt att tacka MSM:et för.
 
Min läkare hävdar dock motsatsen, han säger att det är en form av placeboeffekt, att jag tror så hårt på detta att jag bara tror mej vara frisk eller att jag varit feldiagnostiserad från början. Vilket han ju då får ta på sej skulden för...
 
Nej, jag tror det hela handlar om logik. Min kropp hade under en lång tid inte fått i sig de vitaminer och mineraler den behövde p.g.a. att jordens resurser börjar sina. Vi har odlat sönder och utarmat våra marker och ger inte mycket tillbaka. Ovanpå detta häller vi i oss diverse mediciner och andra gifter såsom E-ämnen som vi dagligen får i oss via den allt mer processade maten. Ovanpå detta läggs stress, miljöförstöring och andra belastningar - och så undrar vi varför vi mår allt sämre?
      
Jag vill se den bil som kan köra hundra mil på tio liter dålig bensin... Det klarar den lika lite som våra kroppar klarar sig utan näring. Vi är komplicerade biologiska maskiner med extremt välkonstruerade motorer. Utan rätt bränsle skär motorn förr eller senare. Allergier, depressioner, IBS, astma, fibromyalgi, fetma, välfärdssjukdomar... Borde vi inte vara friskare nu när vi har tillgång till allt och vet så mycket?  Listan på dessa sjukdomar kan göras hur lång som helst, men det är min övertygelse att vi kan skylla mycket på att vi lever i en värld som skapar en allt större näringsbrist hos oss människor.

Så vaknar vi inte till snart och inser att svaret på problemen måste sökas på mer än ett plan så vet jag inte vad som kommer hända. Att de olika medicinska grenarna måste börja samarbeta. Att vi börjar få en holistisk syn på läkekonsten. Att bota sjukdomar istället för att dölja symptomen. Detta är bara början... men det är dags att vakna till!
 
Jag har vaknat. Jag lever igen. Jag kommer aldrig mer att ta en enda huvudvärkstablett, eller någon form av medicin så vida det inte är nödvändigt för min överlevnad. Men jag tänker vara rädd om mej själv, äta bra saker, röra mej mycket och fortsätta älska livet. Och framför allt ska jag fortsätta ta en tesked MSM om dagen... det gör mej gott, det hjälper mitt immunförsvar och gör mej gladare. Jag hoppas att jag kan inspirera fler människor att söka svar på andra ställen än hos doktorn. Att fler vågar ifrågasätta deras diagnoser och begära en helhetssyn på oss som människor. Det är vi värda!! Så tack till er på på Ion Silver. Ni är bäst!!

Sara Ebner. Jag opererades för bröstcancer för några år sedan. Man avlägsnade det ena bröstet och även lymfkörtlarna. Senare, för att vara helt säker på att få bort all eventuell malignitet, så valde jag att operera bort även det andra bröstet. Det var då helvetet började. I såret utvecklades nämligen en antibiotikaresistent infektion, sjukhussjukan - även känd som MRSA (Meticillin Resistent Stafylococcus Aureus).

Nu började långa dagar med ständiga omläggningar och dräneringar av såret. Detta i kombination med först en typ av antibiotika, sedan flera omgångar av två olika typer. Så fort jag ätit klart kurerna med antibiotika så blossade såret upp och blev än värre. Vissa dagar kunde det vara så mycket var i såret att det spände som en ballong och vissa gånger sprack såret och spred var ut över hela omgivningen. Till slut fick jag satt in dräneringsrör som inte var någon trevlig syn att hantera. På mornarna var det fullt med var som stockats i röret och det var ingen trevlig uppgift att försöka hålla röret öppet.

När jag hade det som värst så var det två goda vänner som oberoende av varandra rekommenderade mig att testa kolloidalt silver. Jag tänkte att det måste vara en högre makt som ligger bakom att budskapet kom samtidigt från två olika håll. Jag gick därför in i en hälsokostbutik och köpte en liter Ionosil. När jag senare försökte komma till på sjukhuset för att få hjälp med såromläggning så hade man inte tid med mig utan jag blev uppmanad att söka kontakt med läkare på "annat håll". Som tur var fick jag tid för omläggning och dränering på Citykliniken här i stan. Med till kliniken tog jag flaskan med kolloidalt silver och krävde av vårdpersonalen att såret skulle tvättas med det kolloidala silvret - vilket man gjorde, om än ganska motvilligt. Man hade nämligen aldrig hört talas om kolloidalt silver.

Efter att jag kommit hem från mottagningen tog jag och drack några teskedar en gång under eftermiddagen och en gång strax innan jag gick till sängs. Döm om min förvåning när jag vaknade morgonen därefter. Såret som i vanliga fall putade ut, sprängfullt av var - visade nu inte tillstymmelse till att puta ut. När jag fick lossat lite av bandaget såg jag med förvåning att det såg lika fint ut som dagen innan. Det var som om infektionen var som bortblåst! Vilken lättnad, och detta av en rengörning och två omgångar med några teskedar via munnen.

Varför har läkarna inte berättat om kolloidalt silver för mig tidigare, tänkte jag! Tänk, alla dessa människor som går med dessa resistenta infektioner och lider dag ut och dag in - och så visar det sig att det finns produkter i en hälsokostbutik som gör jobbet som inte alla antibiotika i världen klarar! I samtal med Ion Silver som tillverkar det kolloidala silvret har jag förstått att dom har laboratoriestudier på produkten som visar att den effektivt tar livet av alla MRSA-bakterier på strax under tio minuter. Varför talar ni inte om det i annonser då undrade jag? Svaret gör mig fruktansvärt ledsen. Dom får helt enkelt inte berätta för sveriges befolkning hur bra produkten är. Gör dom det så hotar Läkemedelsverket med fängelse i sex månader. Det är nämligen som så att läkemedelsindustrin har mutat in området som kallas "hälsa" - och bota får bara läkemedel göra.

Vad är det för vansinne där vi hellre ser att vårdsverige belastas uppöver halsen med olösbara problem - sen finns det lösningar i en hälsokostbutik som på grund av politiska och ekonomiska skäl inte får användas! Man blir fruktansvärt arg och ledsen när man ser till vad det får för konsekvenser. Läste i samband med min infektion att uppemot 50.000 människor inom EU dör årligen av den typen av MRSA-infektion som jag drabbades av. Istället för att ta till sig och använda produkten så har man nu smutskastat Ionosil istället. Livsmedelsverket kritiserar produkten utan att för den sakens skull veta vad dom kritiserar. Man har uppenbarligen inte haft kunskap om vare sig form eller styrka. Folket på Ion Silver har visat mig papper på att Världshälsoorganisationens (WHO) säkra gränsvärden för silver överskrids inte om man tar ens 7 teskedar dagligen i 80 år. Man försöker lura folk att tro att Ion Silvers 10 ppm starka produkt är samma som de 300.000 ppm starka läkemedel som fanns på 1900-talet. Dessa innehöll dessutom salpetersyra. Enda biverkningen av dessa starka läkemedel var att man kunde få en gråfärgning av huden.

Man skrämmer folk från att inte använda Ion Silvers produkt genom att lura oss att tro att detta är samma produkt som de starka läkemedlen. Myndighetsmissbruk och korruption är vad det handlar om när man motarbetar säkra och effektiva produkter på det här nedriga viset! Det är för sorgligt att myndigheter och media smutskastar en produkt som jag är övertygad om har räddat livet på mig och säkerligen många andra. Numera tar jag en klunk Ionosil var dag. Jag använder även Lignisul MSM och jag tillskriver det faktum att jag mår så pass bra som jag gör - effekterna från både silvret och svavlet!

Jag skriver denna användarberättelse för att jag vill hjälpa andra förstå att det finns hjälp att få när sjukvårdens "lösningar" inte räcker till! Det är snarare de naturliga näringsämnena man ska vända sig till när kroppen börjar strejka - det är min erfarenhet. Vänder man sig till vården riskerar man felbehandling och märkliga infektioner som ingen tar ansvar för efteråt. Jag har idag massor av metastaser i levern som spritt sig från bröstcancern via blodet. Sjukvården har missat totalt i att följa upp mitt fall och glömt att kalla mig till efterkontroll. Inte en efterkontroll på fyra år efter operationen. Det är under all kritik! Just nu tar jag mungbönegroddar och jag har varit på Mistelgården och lärt mig mycket nyttigt. Jag vet idag att sjukvården inte kan hjälpa mig - vill man ha hjälp får man allt hitta den själv.

Kristina Wallin. Vår fem-årige son fick Borrelia i slutet av april i år. Han fick ett "eritema migrante" (kan ej detta på svenska) efter ett fästingsbett, som fick oss att misstänka Borrelia. En test i slutet av maj visade att han hade börjat bilda antikroppar, men fortfarande hade infektionen i kroppen. Vi beslöt oss för att INTE använda oss av antibiotika, eftersom dess effektivitet på just Borrelia är diskuterbar (vi använder i princip bara alternativ medicin, men var beredda att göra ett undantag i detta allvarliga fall). Vår homeopat i Sverige (vi bor i Italien) föreslog en silverkur. Här nere finns inget kolloidalt silver enligt vår homeopatiska apotekare, så vi väntade tills vi kom till Sverige i juli och startade då en tvåveckors intensivkur. Fyra gånger om dagen gav vi honom silvret, samtidigt som vi tog bort allt socker från hans kost och lät honom äta en massa (ekologisk) yoghurt. Hans symptom var då ledverk och dålig matlust. I augusti mådde han utmärkt och växte flera centimeter på en månad. En alldeles nytagen test visar att han inte längre har infektionen i kroppen, och att han bildat antikroppar. Det är inte möjligt att veta med säkerhet om bakterierna finns gömda någonstans, men enligt en god vän till oss som är biolog och forskar om just immunförsvaret är det knappast troligt. Han anser att detta skulle blivit synligt genom blodprovet. Jag berättar nu detta för alla jag känner här nere, men problemet är att er silverprodukt inte finns att få tag i. Enligt vår homeopat i Sverige är det inte samma sak att använda homeopatiskt silver, även om ert silver har väldigt låga doser. Så här har ni en marknad som bara väntar på just er:-).

Mayvi Höie. Både kollodialt silver o msm o silverlotionen är det bästa jag provat o jag lovar jag har provat många olika produkter inom det alternativa. Jag har också rekommenderat till många vänner och kollegor som nu använder sig av Era produkter.

Bente Solvang. Mitt navn er Bente Solvang og jeg bor i telemark, Norge. Er bruker av Lignisul MSM, noe som har gitt meg et nytt liv. Var sykemeldt i nesten 2 år med muskel og leddsmerter da jeg fikk prøve MSM av en venn. Virkningen kom etter ca 1 uke. I dag er jeg i 100% jobb, men er helt avhengig av MSM.

Christina Mattsson. Jag började tappa hår i samband med en medicinering. Läste om MSM att det kunde hjälpa mot håravfall och började ta det. Tog c:a ½ tsk per dag i ett glas juice. Och mycket riktigt så fick jag håret tillbaka! Håret blev inte bara tjockare utan även mörkare och glansigare! Men inte nog med det, min hud blev slät, "knottrorna" på överarmarna slätades ut och huden blev silkeslen. Naglarna blev hårdare och hudsprickor försvann. Jag är piggare i "hjärnkontoret" och har lättare för att koncentrera mig.

Anna Wallentine. Jag har haft ont i min högerarm sedan 30 år tillbaka. Har fått kortisonsprutor 2 ggr och då blivit litet bättre, men det har varit av övergående natur. Värken har befunnit sig på översidan av armen. Vid armvecket. Uppåt och nedåt. Att lyfta armen för att t ex. ta ner något från en hylla gjorde alltid ont och bara att hålla i en eltandborste var plågsamt. Att vispa ihop en sås hörde till de värsta plågorna, o.s.v. Antiinflammatoriska medel tål inte magen. Läkarna har aldrig gjort någon utredning. Varför vet jag inte, men jag känner mig nonchalerad på detta område. Nu var det dags för hälsokostaffären! Väl inne i nämnda butik fanns det mängder att välja mellan. Jag bestämde mig för något som heter MSM. Det innehåller svavel, och det var orsaken till mitt val. Jag har varit på Island och badat i Blå Lagunen. Där stod de vana badarna och packade in sina kroppar med den svavelhaltiga leran, som de tog upp från bottnen. Så även jag och det kändes skönt. Nu har jag använt MSM i 3 månader. Efter ca 10 dagar började jag känna bättring, och nu är armen så gott som bra. Dammsugning var tidigare en verklig plåga. 1 rum i taget. Nu klarar jag hela övervåningen på en gång. 3 rum, kök, hall och duschrum. Fönsterputsningen går som en dans och snart är all snickarglädjen på balkongen rengjord. Tidigare sjukdomssymtom är så gott som borta. Jag har även blivit piggare. Fått ny energi. Tar gärna itu med sådant som jag tidigare skjutit upp. Nu är det mesta roligt. En läkare jag visat MSM-burken för, rekommenderade mig att fortsätta med medlet. Jag hade ju blivit mycket bättre och han påpekade svavlets goda inverkan på återuppbyggnaden av kroppen. Kladden till denna berättelse är handskriven i ett svep. Det hade jag inte klarat för 3 månader sedan.

Agneta Lindblom. Jag ramlade och slog upp mitt ena knä i Grekland i somras och fick en riktigt läskig infektion. Detta höll i sig hela tiden under min vistelse (14 dagar) och jag var på apoteket där vi bodde och fick tag i sånt som man "kokar" ur sår med. Jag vet att vi använde det på operation när jag jobbade som sjuksköterska för många år sedan. Det var det enda som jag kunde behandla såret med därborta, jag hade tyvärr glömt silvervattnet hemma (jag vet att det är oförlåtligt!). När jag kom hem tänkte jag på EMS salvan jag köpte av er, såret var nämligen så stramt och stelt så jag kände att jag behövde en salva som kunde mjuka upp det hela och dessutom ta bort infektionen. Sagt och gjort - på med massor av salva och en kompress, 12 timmar senare hade såret börjat läka och dra ihop sig - infektionen borta, är inte det fantastiskt!!!!

Sven Lindholm. Jag arbetar med kost- och näringsrådgivning och har många fantastiska erfarenheter av kolloidalt silver, MSM och EMS-salvan. En kund kom till mig med stora problem med sin tunntarm som saknade tarmludd på den sista biten. Personen hade en överkänslighet mot många olika sorters mat och var gasig, hade omväxlande diarré och fast avföring samt hade mycket magsmärtor. Jag tipsade personen att börja försiktigt med lite kolloidalt silver (börja med 1tsk/dag) och sedan också MSM i mycket små doser (börja med 0,5-1krm/dag). Kunden märkte att genom att blanda ut silvret i vatten och dricka några klunkar då och då under dagen fick han bästa positiva effekt och minsta känslighetsreaktion. Personen dricker nu kolloidalt silver dagligen sedan 3 månader tillbaka och tar dessutom lite MSM varje dag och är idag i stort sett helt besvärsfri. Ofta är det ju tarmfloran (läs patogena =sjukdomsalstrande bakterier) som spökar när man har mag- och tarmproblem och här hjälper silvret genom att döda de icke önskade mikroorganismerna medan de nyttiga bakterierna överlever och tarmflora normaliseras. MSM rekommenderade jag för dess återuppbyggande egenskaper, d.v.s. att hjälpa kroppen att återbilda det förlorade tarmluddet. MSM har också visat sig hjälpa mot matallergier av olika slag. Jag har själv Ulcerös Colit, en inflammatorisk tarmsjukdom i tjocktarmen, och har varit extremt känslig för alla kosttillskott, stark mat m.m. inkl. kolloidalt silver, men efter att ha börjat på samma sätt som min kund, d.v.s. att späda ut silvret och ta det under hela dagen, har min tarm blivit mycket bättre och jag har nu börjat tåla både gluten, tomat, paprika, kryddor annat som jag inte tålde innan. Genom att blanda ut det kolloidala silvret i dricksvattnet i en eller flera vattenflaskor får man många fördelar; 1. Man får alltid ett bakterie-, virus- och svampfritt vattenintag" man får en bättre kontroll på sitt vätskeintag (bör ligga mellan 1,5-2 liter per dag om man inte svettas mycket. Då kan man öka det med 0,5-1 liter per dag). 2. Man ser till att kroppen får ett jämnt flöde av kolloidalt silver under hela dagen. 3. Man riskerar inte överkänslighet mot silvret vid t.ex. en känslig tarm. En annan kund jag har lider av MS och hade en kraftig undervikt. Efter en månads intag av silver är personen nu uppe i normalvikt, och det finns en förhoppning att efter en längre tids användande av silver bli bättre i sina övriga MS-symptom. En tredje kund hade svår psoriasis och jag rekommenderade intag av MSM i pulverform samt försiktig insmörjning med EMS-salvan. Efter en vecka hade utslagen börjat klia ordentligt (såren började läka - precis som en vanlig sårskorpsbildning kan klia) och kunden var nära att hoppa av behandlingen, men fortsatte i alla fall. Efter ytterligare 3 veckors behandling var hon helt symptomfri efter 13 år med svår psoriasis. Hon var så lycklig att hon grät i telefonen när hon berättade om sina resultat. Ytterligare en annan kund blev med samma behandlig av med alla sina utslag och akne i ansiktet på bara några veckor. Jag har själv sett djupa rynkor och gamla ärr försvinna mer och mer i mitt ansikte vid regelbunden användning av EMS-salvan. Och rynkorna och ärren kommer inte tillbaka när man slutar! Detta beror på att ny elastisk hud bildas (till skillnad från diverse hudvårdsprodukter som bara gör att huden ökar sitt fuktinnehåll och därigenom slätar ut rynkor tillfälligt). Dessutom har jag med fantastiska resultat använt EMS-salvan mot hemorroider. Emu-oljan gör den känsliga huden kring analöppningen smidigare och tåligare, silvret dödar bakterier, virus och svamp och ger kroppen möjlighet att läka hemorroiderna och MSM bygger upp ny vävnad i området med den ursprungliga fina elasticitet och genomsläpplighet som den en gång hade.

Eva Jonsson m.fl. Nu är det dags att berätta vad kolloidalt silver och MSM gjort för min familj. För 5 år sen kom min dotter i kontakt med en terapeut i Gbg, som bekräftade att hon som 16-åring var utbränd! Hennes hälsa var körd i botten. Hon fick hjälp att bl.a. läka tarmen och sakta bygga upp immunförsvaret, som var mycket svagt. Efter ca ett år med viss förbättring på vissa plan, men hals- och bihåleinfektionerna stod fortfarande på ständig kö och hon vägrade leva på antibiotika som innan. Då fick hon ett sista råd: Kolloidalt silver! "Leta i hälsokostbutikerna tills du hittar det." När det sen var tillfälligt slut fick hon hjälp av Ion Silver i Skåne. Där fick hon också kunskap om MSM så det blev en kombinerad behandling som pågår fortfarande tillsammans med specifik näringsterapi. Resultatet av Ionosil (kolloidalt silver) är att infektionerna håller sig borta från att ha varit ca 10 per år sen barndomen. Ja MSM samverkar säkert. En stor börda är väck och hälsan återvänder sakta men säkert. Fler resultat: min mor använder samma medel och har inte heller haft svåra infektioner sen dess. En granne har kunnat drastiskt dra ner på värktabletterna tack vare Ionosil och MSM. Alla mina barn och flera vänner brukar mota Olle i grind i förkylnings- och influensatider. Halsinfektioner är lättast att rå på. Spraya ihärdigt de första dagarna så försvinner det. Ja öron, näsa, hals och ögon vid behov. Många infektioner startar via tårkanalen ner till näsan. Kanske för att vi gnuggar oss i ögonen. Själv har jag samma historia som min dotter. Har levt på antibiotika sen tonåren. Tarmen tog stryk och immunförsvaret som ju huserar där till stor del orkade inte med. Ionosil vände trenden! Inte en enda penicillinkur sen 2001! Ett NYTT LIV. Har andra hälsoproblem, men nu finns större möjligheter att komma vidare. Har sanerat mitt amalgam som förpestat mig sen 11-årsåldern. Det skedde under speciella restriktioner och då ingick Ionosil i skyddsåtgärderna. MSM har stärkt mig på många sätt och lindrar värken. Våra djur har sluppit veterinärvård vid ytliga sårskador. Ionosil renar och läker suveränt! Ett sår på en hund var flera veckor gammalt och ville inte läka. Det tog två dar med Ionosil! Flera bekanta har botat ögoninfektioner så snabbt att man slapp uppsöka läkare. Ja det var en del av underverken. I tider av resistenta bakteriestammar är detta en revolution! TUSEN TACK!

Ragnar Mared. Jag är så oerhört tacksam och glad för att jag fått kontakt med er! Ni har lärt mig så mycket och hjälpt mig hjälpa andra människor. Jag mår så "himla" skönt tack vare MSM och kolloidalt silver och människor i min omgivning har blivit av med diverse sjukdomssymtom - bland annat psoriasis, allergier och trötthet! Tack!

Daniel Jinnefält. Jag har mycket goda erfarenheter av kolloidalt silver (Ionosil) från Ion Silver både som privatperson och som näringskonsult i FairLife. Ionosil har visat sig ha påtagligt hög effekt på förkylningar, där man vid begynnande förkylning sprutar produkten med sprayflaska ned i hals och munhåla var femte minut under en timme och får en normalisering med åtföljande avveckling av förkylningsangreppet, från virus, oftast inom en timme. Vill man inte använda sprayflaska går det också väldigt bra att ta en tesked Ionosil var femte minut under en timmes tid. Oftast kan man känna förkylningen lämna kroppen på ett par timmar med detta förfaringssätt. Mycket effektivt! Förmodligen är Ionosil lika effektivt på fågelinfluensa och andra former av influensor också. Likaså är Ionosil utmärkt vid problem med främmande bakterier i mag- och tarmsystemet. Diarréer och problem med gaser blir klart förbättrade och upphör helt i många fall. Vid hudskador har silvret en mycket god funktion dels på det sättet att det hanterar bakterieinfektioner utifrån väldigt effektivt samt att det påtagligt hjälper läkeprocessen och ger påskyndat läkningsresultat.

Lars Forsberg, Massör. När jag var yngre var jag klassad som ett öronbarn. Hade konstanta problem med öron och bihålor. Det övergick så småningom i astma och allergi. Jag har under årens lopp testat alla former av läkemedel utan att någon av dem hjälpt mig direkt. Gått på mycket antibiotika. Biverkningarna har varit många. Läkarna skrev ut så mycket mediciner att jag höll på att tappa alla tänderna på kuppen. Till slut var det så illa att jag fick sluta med alla läkemedel. Tandläkaren räddade tänderna på mig genom att pensla tandköttet med lapis (silvernitrat). Har provat mycket alternativt. Allt från grötomslag till smör på bröstet. Har mer eller mindre konstant haft besvär i form av ont i öronen och återkommande förkylningar, ända till jag hittade det kolloidala silvret och MSM! Första två veckorna när jag började med produkterna så fick jag utdrivningssymtom. En rejäl utrensning i form av ont i öronen och halsen. Jag fortsatte dock behandlingen och det har jag inte ångrat! Efter ett par veckor kom förbättringen. Jag började må riktigt bra och mina astmasymtom försvann. Jag provade nu så sakta att börja löpträna - något jag inte kunnat göra tidigare utan att drabbas av svåra astmaattacker. Döm om min förvåning när jag konstaterade att jag kunde springa utan att få astma! Allt kändes bara bra! Min allergi har gjort att jag inte kunnat vistas bland pälsdjur tidigare. Numera går det fint. I värsta fall kan man känna av lite grann i näsan bara. Det är stor skillnad jämfört med tidigare! Det kolloidala silvret sköljer jag runt i munnen några minuter innan jag sväljer det. Strilar det mellan tänderna fram och tillbaka. Tandläkaren är numera väldigt förvånad, tandstenen är helt borta och munnen är fräsch och ren. Min fru som också använder produkterna har blivit hjälpt med sin artros i bl a fingrar. Värken är helt borta. Hon gjorde ett uppehåll en gång för att testa läkemedlet Artrox, men då kom värken tillbaka. Numera tar hon bara MSM och värken har försvunnit igen. Min svärmor har med hjälp av produkterna fått bort en invärtes variant av psoriasis. EMS salvan använder hon med mycket bra resultat på psoriasis på kroppen. Min svägerska som drabbats av KOL pga rökning, använder produkterna och kan andas på ett helt annat sätt. MSM sätter fart på blodcirkulationen och gör att syreupptagningen fungerar bättre märker hon. Hennes händer är missformade av långvarigt bruk av kortison, men så länge som hon tar MSM så har hon inte värk i dom. Hon har gått ner 12 kilo sen hon började med MSM. Njurar och andra utrensningsorgan fungerar mycket bättre på henne numera. Även min svåger använder produkterna med mycket gott resultat. Kort sagt, nästan hela släkten har fått stor nytta av era produkter! Tack!

Jane, Teres Ekholm och Jonas Lindberg, Oxelösund. Sedan barnsben har jag haft allergier och astma, med återkommande akuta allergichocker. Under hela min uppväxt har jag tagit traditionella allergi- och astmamediciner. Sedan februari -05 har jag använt mig av MSM och Kolloidalt Silvervatten, som jag tar dagligen. Jag var tidigare alltid täppt i näsan och använde dagligen nässpray för att kunna sova. Sedan jag började med MSM och Kolloidalt silvervatten behöver jag inte använda nässprayen längre och allergichockerna har helt försvunnit. Detta är även det första året som jag klarat av vår och försommar utan hösnuva/pollenallergi. Jag känner mig lättare och friskare i kroppen nu när jag slutat med mina astmamediciner. Det känns skönt att inte längre behöva ta tex kortison, som jag vet lagras i kroppen och påskyndar åldrandet. Jag kan idag vistas i miljöer som jag tidigare inte kunnat, pga ex damm. Jag har aldrig kunnat ha träslöjd i skolan men nu kan jag snickra i mitt hus, vilket känns fantastiskt. Vid en lungkapacitetsmätning i oktober -05 visade resultatet en utmärkt lungkapacitet, där sjukvårdspersonalen var positiva till mitt resultat och tyckte att jag med gott samvete kunde fortsätta min behandling med MSM och Silvervatten. Vi har alltid silvervatten hemma som ett litet husapotek och när vi känner av att en förkylning är på gång tar vi lite extra. Sedan vi började med Kolloidalt silver och MSM har vår munhygien förbättrats avsevärt, både vad gäller tandköttets och tändernas hälsa. Andedräkten är alltid frisk och fräsch då silvervatten dödar bakterier och tänderna har blivit märkbart starkare och friskare av MSM. Varje dag sköljer alla i familjen munnen minst en gång om dagen i silvervatten istället för munvatten som innehåller kemikalier som vi inte vill använda oss utav. Vår hund Jane led av svår allergi som senare utvecklades till Furunkulos. Furunklerna, varfyllda bölder på tassarna, gjorde det problematiskt för henne att röra sig då hon hade fruktansvärt ont. Under åren som gick fick hon penicillinbehandlingar gång och på gång som ledde till trötthet, magproblem (hon kräktes mycket) och senare svåra svampinfektioner i tassarna som gjorde det ännu svårare för henne att gå. Droppen var när vi i början av 2005, fick besked av en veterinär som sa att vi skulle ge henne penicillinkurer tills de inte verkade längre, då skulle vi ta bort henne. Vi ville inte tro att detta var den enda vägen så vi letade på nätet och fann kolloidalt silver. Vi lade kompresser med silvervatten på tassarna som var fulla av furunkler och svampangrepp. Efter fyra timmar med bandaget hade stora delar av svampangreppen försvunnit och vi kunde inte tro att det var sant. Efter några dagar var hon helt fri från svamp och även furunklerna blev bättre med tiden. Nu har hon druckit silvervatten och ätit MSM i maten i 8 månader. Hon har ingen svamp i tassarna och furunkulosen håller sig så pass bra att hon inte har några besvär eller ont av det längre. Hon har även blivit bra i magen och slutat att kräkas. Då vi idag vet att sjukdomen är en immunförsvarsbrist och ett avelsproblem, vet vi att fodret redan i tidig ålder är väldigt viktigt. Jane har tidigare varit allergisk mot vete och ägg samt starkt överkänslig mot produkter/foder med färgämnen och konserveringsmedel. Vi ger henne ett rent ekologiskt foder, Tahitian Noni Juice, Kolloidalt Silvervatten och MSM varje dag, vilket har balanserat henne så att hon idag inte längre är överkänslig mot något ämne. Detta gör att vi ibland kan unna henne sådant som hon tidigare blev jättesjuk av, utan någon reaktion. Hon är idag en pigg, lekfull och frisk 6-åring, någonting som kändes helt omöjligt för 8 månader sedan. Bifogar vår mejladress ifall någon vill nå oss med frågor. ekholmshage@bredband.net

Ingegerd Blomqvist. Hösten 2003 började jag dricka kolloidalt silver (silvervatten) regelbundet + att jag även tog MSM. Eftersom jag inte visste hur just jag skulle reagera på preparaten, började jag mycket försiktigt. Resultaten visade sig ganska omgående, då min bror redan första eller andra veckan kommenterade att jag såg mycket piggare ut. Naturligtvis måste jag själv beskåda underverket. Minsann, tom jag såg att blicken var klarare, mindre grumlig på något vis. Jag kände mig piggare dagtid, men betydligt tröttare på kvällen, så förmodligen sov jag mer och bättre nattetid. Jag började med silvervatten, därför att jag har MS (Multipel Skleros). Det jag har märkt är att besvären, som har med min MS att göra, har mildrats något. Jag har fortsatt med både MSM och silvervatten och effekten har visat sig hålla i. Jag är piggare, när jag är pigg, och tröttare när jag är trött. Detta ledde till att min bror började med MSM och kände att han hade lättare för att koncentrera sig, de dagar han ätit detta. Den hösten tyckte jag att jag klarade mig bättre mot förkylningar, dvs jag blev inte lika kraftigt förkyld, vilket är lätt att bli, eftersom jag jobbar med barn. Jag fick dessutom rådet att dränka in en tygbit med silvervatten och lägga den över ansiktet, när jag besvärades av bihåleinflammationer. Det visade sig att silvervattnet hade mycket god effekt. Värken släppte så sakteliga och kom inte tillbaka förrän vid nästa förkylning. Eftersom silvervattnet fungerar så bra på mig, har jag fortsatt med både silvervatten och MSM.

Börje Karlsson. Efter ett halvårs lidande av bältros hade jag turen att komma i kontakt med Therese på TillSkott som erbjöd mig att prova kolloidalt silver, som tydligen ska hjälpa mot virus, bakterier och svamp - och bältros är ju ett virus. Jag var skeptisk men kände mig rätt desperat eftersom jag länge gått på smärtstillande och hade det riktigt kämpigt både dag och natt trots mediciner. Jag följde ordinationen och efter bara ett par dagar (!!) kände jag en förbättring!! Efter ungefär 3 veckor kunde jag helt sluta med smärtstillande piller och efter fem veckor kunde jag konstatera att jag var FRISK!! Vilket under! Läkarna som hade sagt att det skulle ta ytterligare ett år innan jag kunde förvänta mig en förbättring. Och dessutom inte den minsta lilla biverkning av silvret. Dosen jag tog var 3 kapsyler (ca 2 matskedar) morron och kväll. Jag rekommenderar andra att prova och se om det även kan hjälpa er!

Mia Övernäs. Jag har ätit MSM i snart 6 mån och helt klart märkt en förbättring både när det gäller min pollensnuva ( som helt uteblev denna vår!! Annars har jag tagit medicin varje vår de sista åren) och min mjölksyra som jag fått i händerna på jobbet. Måste också berätta om fantastiska resultat med EMU salvan. ...min syster har psoriasis i handflator och fotsulor sedan 10 år tillbaka. Hon fick en burk salva av mig och ringde efter ett par dagar och undrade vad i hela friden hon hade fått...nu kunde hon ta av sig strumporna utan att hela fotsulan följde med...fötterna var mjuka och fina och sprickorna minskade betydligt. Så nu kan hon inte leva utan sin salva.

Maria Rydén. Min sonhustru har tagit både MSM och IONOSIL i ett år och kan inte klara sej utan dem. Hon har diskbrock och en gammal idrottsskada i knäet. Hon känner sej mycket starkare i ryggen och har inga problem med knäet så länge hon tar det varje dag. Hon har provat att vara utan det ett tag, men hon har då blivit mycket sämre och fått mer smärtor och stelhet. Nu inser hon att det ej fungerar bra utan MSM. Det oroar oss väldigt vad gäller ovissheten om detta medel kommer finnas kvar på marknaden, eller om denna naturliga råvara kommer göras om till ett verkningslöst syntetiskt medel. Hon har nu även provat att inta MSM även på kvällen innan hon lägger sej, för att ta bort ryggsmärta och stelhet, vilket fungerade positivt direkt. Hon kunde sova bra utan stelhet och värk. Hela familjen tar IONOSIL, vi har klarat oss i vinter, trots alla infektioner och maginfluensor som våra bekanta med dagisbarn haft. Själv har jag tagit silver innan jag somnat, har mycket lätt att få halsinfektioner, och har vaknat på morgonen utan halsont. Vi ger även våra stora hundar MSM med goda resultat, har tyvärr gjort ett avbrott, men har startat upp igen, resultatet är en friskare smidigare hund. Min kompis som slitit ut sej som egen företagare i restaurangbranchen, lyckades jag få henne testa en liten period, som hon sa " hon märkte skillnaden när hon slutade" hon fick värken tillbaks.

Kerstin Eliasson. Sänder här några rader till Er och berättar hur jag mår sedan jag tagit MSM sen den 1 april och jag mår jättebra. Jag har fått mer ork och mer livsengergi och känner mig lättare i kroppen. Är mjuk i leder. Har gått ner i vikt. Är inte lika sugen på sött och äter mindre mat.

Maj Forssén. Min hy har aldrig varit bättre än nu. Jag har köpt en del extremt dyra hudkrämer under åren som har varit OK, men de har inte fungerat lika bra som silversalvan. Jag har använt silversalvan för hästar till min hy ett tag nu och den verkar faktiskt fungera ännu bättre än EMS-salvan. Silvervattnet har jag nu även fått min man att gurgla i och sedan svälja efter tandborstningen. Han påpekade häromdagen att hans silvervatten höll på att ta slut. Jag har botat både ögoninfektioner och mugg på hästarna på kort tid med hjälp av era produkter. Jag är väldigt nöjd och kommer att tipsa andra om era varor.

Laila Lillienberg. Jag har fått ett nytt liv tack vare en produkt som heter MSM. De senaste 6-7 åren har mitt liv mest handlat om att överleva från dag till dag. Efter att jag blivit amalgamskadad och bott i ett s.k. ”sjukt hus” i elva år var jag så sjuk att jag i dag inte fattar hur jag kunde överleva. För 6 år sedan gjordes en skadeutredning i min dåvarande bostad och man fann mycket giftiga mögelbakterier och emissioner från hälsofarliga kemikalier från byggnadsmaterial. Bl.a. hade man lagt impregnerade träsyllar utan fuktspärr direkt på en betongplatta som inte fått torka ordentligt innan man limmat på plastmatta. Så i många år andades jag in gifter från mögel och kemikalier som löstes ut från betongen, limmet, plastmattorna och de impregnerade träsyllarna. Jag blev allt sjukare och förstod inte varför. Många, många gånger åkte jag akut med ambulans till sjukhus och blev inlagd på intensiven för hjärt- och andningsbesvär. Jag hade också en mängd andra svåra symptom som inte krävde intensivvård men ändå var mycket plågsamma och besvärande för mig. Bl.a. utvecklade jag en extrem överkänslighet mot kemikalier, rök, parfymer, tvättmedel m.m. Min hjärna fungerade inte heller. Jag hade svårt att komma ihåg saker, hade minnesluckor, ”black outs” och svårt att koncentrera mig. Jag fick också benskörhet och artros, rubbningar i hormonsystemet och det autonoma nervsystemet. När jag förstod att jag blivit så sjuk av mitt boende flyttade jag därifrån så fort det bara gick. Jag lät sanera mina möbler och allt annat bohag. Mycket fick kastas. Efter att jag flyttat till nytt boende insåg jag så småningom att det inte var tillräckligt att sanera mina saker utan giftet fanns kvar och jag hade blivit extremt överkänslig mot det. Jag blev tvungen att göra mig av med allt jag ägde och hade. När jag skulle köpa nya saker uppstod nya problem. Det fanns kemikalier från tillverkningen i möbler och kläder som jag inte tålde. Jag fick svåra överkänslighetsreaktioner, så svåra ibland att det blev ambulans till närmaste sjukhus och intensivvård. Dessutom tålde jag inte längre livsmedel som innehöll tillsatsmedel som konserveringsmedel, färgämnen m.m. Jag tålde heller inte de mediciner som läkarna ville ge mig. Jag satt i ett tomt, men friskt hus vid havet som jag lyckats hyra, och visste inte hur jag skulle överleva. Den traditionella vården hade ingen hjälp att erbjuda. Jag fick ingen ersättning för den skada jag lidit, varken från den bostadsrättsförening som jag köpt det sjuka huset av, eller från det försäkringsbolag där jag haft min hem- och bostadsrättsförsäkring. Och jag var mycket skadad, förgiftad och sjuk. Jag insåg att min kropp behövde avgiftas. Kom i kontakt med björkaska och började dricka det. Åt kravodlad mat. Hittade så småningom kläder utan kemikalier och även lite möbler. Jag hade överlevt! Men vilket liv! Jag visste att varje gång jag gick in i en affär, blev jag sjuk i 2-3 dagar p.g.a. överkänslighet. Jag blev isolerad, för jag visste att där det finns mycket folk (t.ex. restauranger, bio, teater m.m.) fanns också parfymer, hårspray, tvättmedel i kläder etc. som jag var överkänslig för. Och om min kropp skulle ha en chans att hämta sig, gällde det att inte utsätta den för gifter i onödan. Att städa och använda rengöringsmedel var en mardröm. Jag blev alltid sjuk efteråt. Kramper och sömnproblem. ”Myrkryp” i hela kroppen. En extrem trötthet och outhärdlig nedstämdhet. Eftersom mitt immunförsvar var så nergånget drabbades jag ofta av svåra infektioner. I vintras fick jag infektion i en tand, som jag till sist blev tvungen att få utdragen. Eftersom jag är amalgamskadad och så känslig var det uteslutet att ersätta tanden, så jag fick acceptera att vara tandlös. Men inte nog med det. Infektionen gick inte över, och min tandläkare menade att vi kanske behövde dra ut fler tänder. Jag var förtvivlad! I detta förtvivlade läge blev jag rekommenderad att prova MSM. Jag trodde inte på det först men provade ändå. Märkte inte någon förbättring. Tvärtom. Värken i lederna blev värre. Jag blev tröttare och ännu mer nedstämd. Fick klåda på kroppen och eksem bakom och i öronen. Blev ännu mer överkänslig. Fick anfall av andnöd. Men mer och mer försvann värken i mina tänder och bihålor och det blev inte aktuellt att ringa tandläkaren igen. Jag hade nog tagit MSM ca drygt en månad, när jag en dag insåg att min hjärna fungerade (vilket den inte gjort på många år). Jag kom ihåg saker, kunde koncentrera mig. WOW! Detta var ett mirakel och jag blev jätteglad. En dag insåg jag att jag cyklat 7 km utan att bli trött. Jag trodde inte det var sant. Jag kunde klippa hela gräsmattan (ca 4 tim) samma dag! Detta hade jag tidigare fått dela upp på tre dagar. Och jag städade badrummet och använde rengöringsmedel och förväntade mig att få en överkänslighetsreaktion, men jag blev inte sjuk. Tvärtom jag kände mig så stark att jag städade hela huset på några timmar. Och sedan städade jag mitt kontor, sorterade ut och gick igenom högar som blivit liggande. Detta är helt underbart. Så här stark och fylld av energi har jag inte känt mig på år och dag. Min nedstämdhet är borta. Jag sover som en stock och vaknar glad och kan inte komma upp fort nog och börja min dag. Jag kan gå i affärer utan att bli sjuk. Och jag har mina tänder kvar. JAG HAR FÅTT ETT NYTT LIV! Jag är så oerhört tacksam.

Eva Johansson. Jag har lidit av parodontit sedan 94, och har lyckats hålla den i schack med hjälp av tandhygienist. Sen jag började skölja munnen med Ionosil så har både min tandhygienist och jag märkt en tydlig förbättring; Det blöder mindre och på färre ställen och den dåliga smaken som kan komma när gammal mat letat sig ner i en tandficka försvinner när man sköljer munnen. Underbart att slippa gå till tandhygienisten så fort det smakar ”lite ruttet”, för att inte tala om pengarna man sparar.

Linnea Möller. Jag har använt MSM och kolloidalt silver i 1 1/2 år. Anledningen till att jag provade MSM var att jag hamnade i en period av kollosal trötthet, jag fann ingen orsak till varför jag var så trött. Jag har haft turen än så länge och förskonats ifrån några svårare krämpor. Det enda jag kunde komma på var att jag arbetar natt sen 20 år tillbaka och därigenom skulle kunna ha fått en störning i min melatoninproduktion. Eftersom MSM indirekt påverkar denna produktion, bestämde jag mig för att prova. Efter bara 3 dagar förändrades hela min tillvaro, livslusten kom tillbaka, sömnen blev effektivare och jag vaknade utsövd. Efter jag började med MSM så har det hänt mycket positivt med min kropp och själ, min hy, mitt hår, mina naglar... Jag skulle kunna göra listan hur lång som helst, men om jag fattar mig kort så har MSM gett mig livet tillbaka. Jag gav min 10 åriga hund MSM som var halt efter en sträckning i lårmuskeln sedan 1 år tillbaka och se efter bara en vecka var hältan borta, tandstenen försvann på honom, ögonen blev klarare och slutade rinna. Idag tigger han (eller rättare sagt överfaller mig) varje mogon om jag skulle glömma ge honom MSM. Även min systers 13 år gamla hund har fått sin dos av MSM i cirka 1 år nu och det är som att se en ny hund i ny förpackning, pälsen, lederna, tänderna, ja allt har bara blivit till det bättre. Det måste vara skönt att få må så på ålderns höst. Jag har efter dessa positiva upplevelser rekommenderat MSM till flera av mina vänner och bekanta - och bara fått positiva reaktioner. Bl a personer med reumatism, fibromyalgi, psoriasis, depressioner (lättare sådana typ höst och vår), tonårsfinnar (i kombination med silver som sprayas utvändigt är otroligt effektivt). Ja det är faktiskt så att alla som jag har rekommenderat MSM, har alla blivit hjälpta på ett eller annat sätt. Vissa har till och med sagt att de inte kan tänka sig ett liv utan MSM. Jag använder även MSM i min massageolja och det har bra effekt på ömma och trötta muskler. Mina tidigare trötta och hängiga tonårskillar är nu pigga och glada tonårskillar. Vilken lycka. Jag kan också berätta att när jag första gången läste om hur mycket MSM kunde påverka i kroppen - tänkte jag att det var bluff och båg, men efter mina egna erfarenheter och efter att ha sett hur det förändrat livet till det bättre för många i min omgivning, tror jag inte det finns så många tillstånd kvar där MSM inte skulle kunna göra tillvaron lättare. Det kolloidala silvret har jag använt till lindriga halsinfektioner, tonårsfinnar, småsår för att förhindra infektion och för en snabbare läkning. Hunden fick någon slags infektion i magen som innebar att han kräktes var tionde minut, däremellan drack han lite vatten men bara för att kräkas igen en stund senare, det hela började plötsligt från att ha varit pigg och glad blev han jättesjuk. Efter en lång natt var jag på väg att åka till veterinären med honom, då jag kom på att jag kunde prova med silvret. Efter att han fått en matsked silver upphörde kräkningarna, sedan fortsatte jag spraya vatten och silver i munnen på honom eftersom han inte ville dricka själv - och efter ca 2 timmars sprayande drack han igen och började även äta lite lätt föda. Han fick sedan några tsk silver fördelat över dagen i ca en vecka. Fick senare veta att det var någon typ influensa, liknande vinterkräksjukan som härjade bland hundarna på orten. Flera hundar hade blivit inlagda med dropp och hade varit nära mista livet på grund av intorkning. Gissa om jag tackade gudarna för silvret.

Anders Hedin. Min fru köpte en burk EMS-salva till mig som hon tyckte jag skulle använda på mina besvärliga smalben. Har under långa perioder ordinerats av läkare att använda diverse feta salvor och kortisonpreparat mot kliande eksem på smalbenen - med resultat att huden har tunnats ut och blivit irriterad. Eksemen har kliat så pass mycket att jag omedvetet under natten kliat sönder benen och vaknat alldeles nerblodad på morronen. Efter att ha använt en halv burk EMS-salva så upphörde kliandet nästan helt. Efter att ha smort benen morgon och kväll med EMS-salvan, har huden nu återhämtat sig och börjat återfå sin normala smidighet, tjocklek och färg. Den röda, fnasiga och bitvis hårda hud jag dragits med länge är i princip läkt nu. Numera åker jag ingenstans utan EMS-salvan! Tack!

Daria Kleman. Jag började ta MSM i juli 2003 och nu känner jag att jag vill dela med mig hur det har hjälpt mig. Idag är jag 41 år gammal och har haft ledgångsreumatism (reumatoid artrit) i 17 år. Det började med små symtom som värk i handleder och mindre ledsvullnader, men med åren har det spridit sig i nästan alla leder i kroppen, med konstant värk, svullnader och trötthet. Det är många mediciner som jag har ätit genom åren, från vanliga värktabletter till starkare, som Salazopyrin, Sandimun, Methotrexat etc. Av flera har jag fått biverkningar, men efter ett tag testade man en annan osv. Det som alltid hjälpte direkt mot svullnader var kortisonsprutor (... och de har jag fått massor av, fast de inte är så nyttiga). Flera tå- och fingerleder har blivit deformerade och opererade som följd av det. Så för att göra en lång historia så kort som möjligt... Fyra månader efter att jag hade börjat med MSM, hade jag varken värk eller några ledsvullnader längre - och så är det fortfarande idag april 2005. Jag vet att själva sjukdomen inte är helt borta. Har gjort ett litet experiment två gånger. Jag slutade med MSM i två omgångar och båda gångerna hände exakt samma sak. Efter 10 dagar utan MSM svullnade mina knän, fick värk i axlar och det blev värre och värre. Började med MSM igen och cirka en månad senare var alla leder bra igen. Har inte känt några nackdelar eller biverkningar av att ta MSM under hela den här tiden. Jag jobbar på halvtid, men utan MSM tror jag knappt att jag hade kunnat orka jobba alls, så för mig är MSM min "mirakel medicin". Heja för svavlet! Dosen för mig är fyra teskedar per dag, på morgonen.

Sara Brandt. Jag har länge tänkt bli återförsäljare utav era produkter eftersom att jag anser dem vara så pass värdefulla för mänskligheten att de behöver komma ut mer och bli mer kända än vad de är. Jag rekommenderar MSM för alla som jag känner och många har blivit betydligt bättre utav det. Jag själv blev av med ledbesvär i knäna förut genom att ta ett dagligt intag. På två veckor försvann det och jag har aldrig känt av det sen dess. Har använt era lotioner på både hästar och hundar som hjälpt på klåda och eksem.

Jeanette Hallström. Jag ville bara säga att jag är mycket nöjd med det kolloidala silvret - Ionosil. Har dock inte prövat något annat än den, har inte sett någon av salvorna i hälsokostaffären. Jag har haft stora problem med aftös stolit, blåsor i munnen som gör fruktansvärt ont och varar ibland i flera veckor. När jag fick höra talas om detta, tänkte jag att jag skulle prova, för den cortisonsalva man kan köpa hjälper inte nämnvärt, (kenacort T i mitt fall). Då när aften härjade som mest, och de var riktigt stora blåsor, tog jag lite av silverlösningen och faktiskt redan nästa dag var de nästan borta! Vanligtvis tar det för mig omkring tre veckor för sådana stora att läka bort helt. Så jag blev väldigt glad för att äntligen hittat något som hjälper och som är naturligt.

Ewa-Karin Abrahamsson. Under min graviditet hade jag problem med återkommande svampinfektioner i underlivet och provade traditionell behandling av dessa. Behandlingarna fungerade endast kortare perioder och symtomen återkom efter bara någon vecka. Min biopat hade tidigare rekommenderat Ionosil som en av de få produkter jag som gravid kunde använda. Enligt henne skulle Ionosilet vara "helt ofarligt för barnet" och jag kom då på idén att badda underlivet med bomull indränkt i Ionosil. Detta lindrade klådan och svullnaden gick ned. När jag sen gick över till att med en "blomspruta" spraya Ionosil i underlivet lindrades besvären ännu effektivare. Jag sprayade mig ett flertal gånger de första dygnen och sedan en gång på morgonen och en gång på kvällen. Jag höll på så sätt svampinfektionen på bekvämt avstånd under hela den resterande delen av graviditeten. När lillen sedan kom försvann besvären och jag avbröt behandlingen. För en tid sen kom en gravid kompis på besök och hon hade samma problem som jag haft. Jag rekommenderade henne att göra som jag gjort och hon upplevde samma snabba lindring som jag upplevt. Jag gav då henne min flaska Ionosil och även hon kunde lindra besvären under hela kvarvarande delen av graviditeten. Jag tänkte på detta sätt försöka hjälpa andra kvinnor som har liknande problem. PROVA! Det funkar! Och tack till er på Ion Silver för en bra produkt!

Lenamaria Brunhoff. Jag har använt era produkter Ionosil - kollodialt silver och MSM sedan september 2004. Jag är mycket piggare, har mindre värk i lederna och har inte varit förkyld sedan jag började ta preparaten. Jag är socionom och diakon i svenska kyrkan och träffar massor av människor och barn som hostar och snorar och har vinterkräksjukan men jag mår toppen, tjoho!

Gundel Carlström. Under tre års tid har jag haft en mycket besvärlig hosta, men efter att ha tagit MSM en månad, kände jag en förbättring och nu är jag helt besvärsfri. Jag är överlycklig och har rekommenderat MSM till många vänner och bekanta som även de fått hjälp av detta underbara preparat!

Laila Berg. Har sedan många år (ca 10-12 år) tillbaka haft problem med vad jag nu vet heter ROSACEA (vuxenacne). Eftersom jag sitter vid datorn ca 7 timmar om dagen gör detta inte saken bättre utan snarare tvärtom. Sportar mycket och det är något som också gör att detta slår upp i ansiktet på mig. Har även haft tendenser i ögonen. Har bränt mig väldigt lätt ute i solen. Man kan säga att ansiktet har varit min akilles. Gick efter många om och men till doktorn för något år sedan och fick då långtidsverkande antibiotika. Tabletterna gjorde att jag mådde illa men jag blev ju som sagt av med det - vilket kändes bra då. Genom mitt och lilltösens hästintresse blev jag rekommenderad att prova EMS salvan och silvervattnet. Provade detta och efter två dagar märktes stor skillnad. Det var helt otroligt. Det som tog ca 4-6 veckor med tabletterna tog två dagar med salvan och vattnet!!! Fortsatte med "kuren" och efter en vecka var det borta. När jag använde solskyddsfaktor ute i solen blev det bara värre då rosacean slog upp ännu mer eftersom det var så känsligt mot kemikalierna i cremen. Smörjde istället in mig i EMS salvan och solade som vanligt och inget hände. Ingen rosacea - ingen "bränna" på kvällen. Så numera är det bara EMS salvan som gäller. Har fått hela familjen också att använda den. Har den dagligen, både morgon och kväll - den är ju inte kladdig eller något sånt. Inga problem med rosacea sen jag började med det och jag gick gladeligen till Apoteket och lämnade tillbaka mina tabletter som jag hämtat ut.

Marianne Skjørsæter. MSM har gjort at jeg etter 2 år som sykemeldt nå er tilbake i arbeid igjen, ikke 100 % men det kommer seg. Jeg ble sykemeldt i nov. 2002 for en stor operasjon og hadde arbeidet alt for mye og var totalt utslitt. Jeg fikk senere diagnosen utbrent og fikk alle slags infeksjoner og imunforsvaret mitt var helt ødelagt. Jeg har helt siden tenårene vært plaget med magen og tarmen, og det siste året hadde jeg hele tiden diare og magesmerter. Jeg begynte på MSM og allerede etter 2 uker forsvant diareen og 2 uker senere forsvant magesmertene, og energien jeg så lenge har vært helt uten begynte å komme tilbake. Så nå tør jeg ikke slutte med MSM. En annen ting jeg har merket er at før hadde jeg et stort håravfall, men nå er det bare noen få hår som ligger igjen når jeg vasker håret. Mange venner og bekjente har sett min bedring og lurer på hva som har skjedd, jeg har fortalt om MSM og mange er interessert, Ingrid Røsok har allerede bestilt av deg og sier at det virker helt fint på henne også (hun har leddsmerter og stivhet).

Margareta Lindell. Jag har en sjukdom som heter Pustulosis Palmo Plantaris förkortas till PPP. Det är troligtvis en släkting till Psoriasis. Den yttrar sig som varfyllda blåsor inuti handflatorna och under fötterna. Blåsorna försvann spontant efter några år. Istället angreps lederna. Jag har haft den här sjukdomen i ca. 12 år. Artriten, alltså ledinflammationen, är mycket aggresiv och kan bryta ner brosket i leden på några månader. Blev för ca. 1/2 år sedan tipsad om MSM, av en god vän. Var mycket misstänksam mot det här preperatet i början, eftersom jag använt mig av otaliga sk. hälsopreparat och inte blivit det minsta bättre ibland tvärtom. Började försiktigt med 1 krdm./dag ökade sedan succesivt och tar nu 3-4 tsk/dag. MSM har givit mig mindre värk, mycket mer energi och ork. Sover bättre på nätterna. Jag kan inte tänka mig att vara utan och gå tillbaka till den förlamande trötthet som jag kände tidigare. Har även börjat med Silver och känner att även det hjälper mig att må ännu bättre. Jag tar även andra mediciner bland annat Enbrel och Methotrexate, som sätter ner immunförsvaret. Det är också väldigt bra mediciner, men så bra som jag känner mig sedan jag började med MSM och Silver har jag inte gjort tidigare. Min läkare på Reumatologen är informerad om detta och har uttalat att det är helt ofarligt att använda. Min gamla hund på 10 år började få problem med att tugga p.g.a. slitna leder i käkarna och håravfall. Hon får 1 krdm MSM /dag och har inga som helst probelm med att tugga och pälsen är tjock och glansig. Min andra hund hade tunnare päls och var lite mjällig på ryggen hon får samma dos, har fått tjock päls och inget mjäll alls. Även jag har fått kraftigare hår och starka naglar. Det finns säkert mycket mer fördelar att räkna upp, men det får räcka med detta, denna gången.

Britt Nyman. Urinvägsinfektion hos schäfervalp. Vår schäfervalp fick urinvägsinfektion, 12 veckor gammal. Distriktsveterinären rådde oss att åka till närmaste djurklinik, vilket innebar en bilresa på 1 ½ till 2 timmar, eftersom detta var sent på kvällen. Att åka så långt med en valp som behövde kissa var tionde minut och som dessutom vid detta tillfälle inte var van att åka bil verkade vara dömt att misslyckas. Eftersom vi båda äter både Kolloidalt silver och MSM beslöt vi oss för att se vad silvret verkligen gick för. Vi tömde ut allt vatten från hans skål och fyllde i rent silver och sedan gav vi honom att dricka från handen fyra matskedar. Därefter fyllde vi en spruta, utan nål givetvis, med silver och spolade urinröret med detta. Valpen lugnade sig, slutade gnälla och sov ½ timme. Gick upp och kissade, varvid vi spolade på nytt. Denna gång lade han sig på rygg och särade på benen så att det gick bra att komma åt snoppen. Uppenbarligen märkte han att det lindrade. Nu sov han en timme. Ny spolning. Nu sov han ända till halv tre på natten och då var han så pass bra att han begärde att få komma ut och kissa. Ny spolning och han sov tills väckarklockan ringde 05.00. Under tiden hade han också druckit silver från sin vattenskål och detta fick han fortsätta med under dagen. Han var nu helt återställd. Han fick fortsättningsvis ca en matsked tre gånger om dagen i fyra dagar. Nu får han en skvätt silver morgon och kväll i förebyggande syfte.

Lisa Alcut. En dag hände något som övertygade mig om silvrets goda egenskaper. Jag älskar hundar, men plötsligt inträffade något som bara kan ske när någon har riktigt ont. Min goda vän, som natten innan sovit tryggt i min säng, högg mig rakt runt handleden. Hans leder var slut efter år av troget vallande på mina vänners gård, och denna kväll kunde han inte resa sig för att komma in till mitt rum. Svaret på min godnattklapp blev ett rop på hjälp – två djupa sår efter hans tänder. Läkaren gav mig sprit att tvätta med, med jag lydde min väns råd att hälla silver in under bandaget i stället flera gånger om dagen. Efter bara några dagar fanns det inte mycket kvar av hålen, och helt utan svullnad eller var. Efter en vecka var det bara två små sår som knappt behövde skylas med plåster. I dag finns bara ett pytte litet ärr på min högra handled, men det är ett minne av en mycket god vän.

Lena Lundahl. Jag har en arbetskamrat som har diabetes och en delvis halvsidesförlamning. Hon har börjat använda både Ionosil och MSM. Hennes blodsocker har stabiliserat sig från att ha åkt berg och dalbana varje dag plus att det har börjat kittlas i hennes tår och hon har börjat kunna röra på dem. Detta har hon inte kunnat på minst 20 år.Gissa om hon är glad!? Jag fick nästan rysningar när hon berättade detta. Hon har använt silver i 2 1/2 vecka och MSM i 1 vecka och tar fortfarande ganska liten dos MSM. Min häst blev sparkad i ögat och fick en rispa på hornhinnan och ett sår ovanför på ögonlocket. Jag blandade lite MSM i silver och sprayade honom i och runt ögat. Det läkte på ca 3 dagar utan någon infektion trots att det är rötmånad. Och inga dyra veterinärkostnader.

Susanne Lindén. Jag har en rottweilertik på ca 4 år. Hon var i princip utdömd innan jag prövade det här med MSM. Hon har rätt mycket pålagringar i rygg och tassar. Men efter bara ett par dagar så började jag att märka skillnad och nu är hon som en valp igen och ingen är gladare än jag!

Carina W. Jag ville bara skriva till er och tacka för dessa fantastiska produkter! Fick kännedom om dessa för två veckor sen genom en diskussionsgrupp på internet och eftersom vår hund i ca 8 månader dragits med fruktansvärda eksem och sår tänkte jag att det kan vara värt att testa. Sagt och gjort, jag började ge hunden både MSM och silver. Det är knappt jag tror mina ögon, på dessa två veckor är eksemen helt borta, pälsen är på gång att återfå sin glans och lyster, mjällen håller så sakterliga på att försvinna! Innan dess har vi testat det mesta som finns att testa och vi började bli desperata eftersom vi såg hur hunden led. Med dessa goda effekter på hunden har jag själv börjat ta både silver och MSM och även här känns det som om jag råkat ut för trolleri av något slag! Jag är otroligt mycket piggare, känner mig glad och positiv och sötsuget är borta! Faktum är att jag inte kan komma ihåg att jag mått bättre någon gång. När jag läste folks användarberättelser på er hemsida så blev jag lite misstänktsam och trodde i ärlighetens namn inte riktigt på det som stod. Nu förstår jag fullt och fast vad de talar om och tror vartenda ord de säger! Har vid halsont sprayat silver direkt ner i halsen och det halsonda försvinner direkt! Hur kan detta funka??? Det är ju nästan så man blir rädd så bra funkar det!

Ingrid Sjögren. Efter en bröstcanceroperation med borttagning av lymfkörtlar i armhålan har jag haft problem med inflammationer. När man inte har något lymfsystem har man egentligen inget sätt att få kroppens immunförsvar att nå fram till eventuella infektioner. När jag fått sår på handen i den opererade sidan har såren blivit röda och variga, samt varit extremt svårläkta. Efter att ha kommit i kontakt med Ion Silver och provat deras kolloidala silver, har jag inte haft några som helst besvär. Så fort jag upptäcker ett sår eller spricka på handen baddar jag på det kolloidala silvret och sätter på ett plåster. Såret läker då snabbt utan att bli inflammerat.

Christel Myhrán. När min häst var nedsatt efter en borreliainfektion med antibiotika, fick hon även mugg (skorvig hudåkomma i karleden) som utvecklades till karledsinflammation (skorvigt ytligt svampliknande sår med sprickor som blev djupare och djupare). Jag behandlade hästens matsmältningssystem samt immunförsvar och provade diverse olika salvor som brukar hjälpa på mugg. Det blev bara värre, till slut var jag tvungen att prova med pencillinsalva vilket hjälpte under tiden jag strök på. Så fort jag slutade kom det tillbaka. Då kom jag på att prova kolloidalt silver samt Silversalvan. Efter ca 2-3 dagar var såret helt borta! Jag har även provat det på häst med rent mugg med samma resultat. Jag hade även en kanin med skadat öga som läkte på ca 2-3 dagar med kolloidalt silver.

Gert Wallin. Jag är en man på 68 år som har haft kroppsligt arbete i hela mitt liv plus att jag varit brandman på deltid. Efter min pension fick jag ont i mina axlar, armbågar, nacke och rygg. Jag ville inte acceptera detta därför att jag varit mycket aktiv innan. När det var som värst hade jag inte så mycket kraft att jag kunde lyfta en liter mjölk. Min lycka var när jag fick prova MSM, det är nu 3 månader sen och mina besvär är helt borta. Jag kan nu lyfta mina hantlar igen på rak arm, de väger 8 kg ihopsatta (130 gånger på var arm). Ett stort plus är att jag mår prima i hela kroppen.

Margareta Larsson. Har sedan den 15:e april 2004 intagit MSM och kolloidalt silver. Startade med ett kryddmått MSM och en tesked kolloidalt silver per dag. Intar nu två teskedar MSM och en matsked kolloidalt silver dagligen. Ionosil droppar jag i ögonen fem till sex gånger dagligen. Dessa preparat tror jag starkt på. Min ögoninfektion har nästan försvunnit, likaså klådan i ändtarmen. För övrigt mår jag mycket bra. Kommer att fortsätta med era produkter!

Jörgen W. 49 år Malmö. Den 7/2 2004 klämde jag mitt vänstra pekfinger (jag är vänsterhänt) mycket illa i en tung skyddsrumsdörr. Det blödde kraftigt och det blev färd till akuten, där jag omedelbart fick penicillin i dropp + omplåstring. Fyra dagar senare borrades ett hål i fingerbenet och ett stift sattes in då det visade sig att det uppstått en fraktur på översta fingerleden. Såret syddes sedan ihop från nagelroten och runt om fingret. Jag fick också dubbel dos Heracillin - sex tabletter om dagen. Tre veckor senare drogs stiftet ut och genast blev fingret sämre och svullnade upp. De tvingades då efter några dagar öppna för att trycka ut varet, varpå det åter syddes igen + forsatt dubbel dos penicillin... Det blev ej bättre efter ytterligare en vecka, varför fingret skars upp på nytt, varet trycktes ut och man spolade såret. Det blev något bättre men ej bra, läkningen stod stilla och fingret var rött och mycket svullet trots fortsatt dubbel dos penicillin. Så fick jag höra talas om KOLLOIDALT SILVER genom en väninna till min mamma och påbörjade behandling med det den 18:e april. Varje natt dränkte jag in fingret med en kompress indränkt med kolloidalt silver. Sedan satte jag gladpack ovanpå. På dagarna använde jag EMS-salvan som innehåller både kolloidalt silver, MSM och emuolja. Jag intog även lite rent MSM. Redan efter fem dagar kunde jag se en förbättring och allt eftersom dagarna och veckorna gick, lade sig svullnaden. Jag hade även haft problem med känseln, vilket bekymrade mig eftersom jag spelar gitarr, men den förbättrades också och även nageln började så smått växa ut... Vid återbesöket på handkirurgen var man nöjd med läkningen efter ett som man betecknade som "ett mycket svårt fall". Man ansåg ej att fler återbesök behövdes. Jag vågade inte berätta om min "egenbehandling". Det inte dubbel dos penicillin i två och en halv månad (!) + upprepade spolningar klarat av, klarade KOLLOIDALT SILVER och MSM av på fyra veckor!!! Jag har börjat jobba igen och kan spela gitarr närhelst jag önskar. Tack!

Britt-Marie Nyström. Har lidit av magkatarr under en längre tid. Nu när jag äter MSM en gång om dagen har jag inte längre känning av min magkatarr. Kan till och med dricka vin nuförtiden, vilket inte var att tänka på tidigare. Någon gång har jag gjort uppehåll med MSM, men då kommer besvären tillbaka. Jag tar en tesked MSM varje morgon. Jag har även använt MSM i salva och smort in ett operationsärr - en såkallad keloid. Ärret har blivit mycket bättre och är inte så framträdande längre. Ärret har gått ned ca 80%.

Mari-Ann Andersson. Är 58 år gammal, håller på mycket med hundar, uppfödare av flatcoated retriever i liten skala, min dotter med familj har hästar och hennes dotter tävlingshoppar på hög nivå. Kom i kontakt med er produkt MSM i pulver på grund av att jag beklagade mig för min dotter att jag var så trött jämt. Börja med MSM sa hon så blir du pigg. Det var svårt att få tag på, men hittade en dam i Frillesås som hade hemma. Jag är väldigt nöjd, mår mycket bättre än på länge, 18 april började jag med MSM blandat i juice på morgonen. Idag har jag gått ner c:a 6 kg (hoppas på en fortsättning), mina naglar har blivit starkare och jag är mycket piggare. Om detta bara är MSM:s förtjänst eller om det är i kombination med att jag dricker Aloe vera varje dag och tar C-vitamin? Hur som helst så vill jag fortsätta med MSM och jag ger mina hundar detta plus att min dotter ger det till tävlingshästarna.

Sven-Erik Larsson. Undertecknad har under en längre tid haft ont och begränsad rörlighet i nacken. Jag konsulterade en läkare och röntgen visade slitage i flera kotor. Läkaren befarade att jag tyvärr måste använda smärtstillande medel i fortsättningen, vilket inte kändes särskilt roligt. Jag fick ett tips att försöka med MSM och tänkte varför inte. Efter någon månad på MSM blev jag helt smärtfri och jag har även återfått full rörlighet i nackpartiet. Jag kan åter vrida huvudet utan några som helst problem. Fantastiskt. För mig har MSM onekligen varit en mirakelkur. Magen fungerar bättre också! Tack från en tacksam 77-åring.

Audur Sveinsdottir. När jag började ta MSM märkte jag snabbt att mina fingrar och fötter blev mindre svullna. På mindre än en vecka fick jag bättre rörlighet i både fingrar och fötter. Stelheten försvann. När jag missar att ta mitt MSM så svullnar jag upp igen. Jag kan konstatera att min kropp verkligen har behov av MSM. Sockersuget har minskat dramatiskt. Innan gick jag och små-åt lite då och då, nu känner jag inget behov av det längre. Äter nästan inga sötsaker längre, kroppen har helt enkelt inget behov av det. Detta har resulterat i att jag på bara fem veckor gått ner i vikt hela fyra kilo! Fantastiskt. Jag känner också att kroppen är mer i balans nu, jag känner mig piggare och mer utrensad i kroppen. Kroppens utrensningsfunktioner fungerar bättre och jag går på toaletten oftare än tidigare. Magen och tarmarna fungerar helt enkelt mycket bättre än tidigare. Jag känner mig också mer i balans rent psykiskt – är gladare och mer positiv. Jag känner mig på det stora hela mycket starkare än innan jag började med MSM. Tack för en mycket bra produkt!

Helén Sjöstedt. Hör och häpna, jag hittade den första informationen om Lignisul MSM på vårdcentralen!?!? Det var en artikel i en tidning, och den handlade om att MSM skulle kunna hjälpa vid Sjögrens syndrom. Detta är faktiskt lite kul tycker jag med tanke på att den såkallade "skolmedicinen" inte vill kännas vid detta undermedel! Jag tänkte genast på min mormor som haft problem i många år med torra slemhinnor och som behövt mycket behandling med ögondroppar o s v. Vad jag förstod så hade hon prövat "allt". Hur som helst så skrev jag upp Internetadressen och plöjde all info jag kunde komma över och lite till, vilket var ganska mycket! Sagt och gjort, mormor fick informationen, och bestämde sig för att prova. Redan efter första kryddmåttet kände hon sig inte så nedstämd längre. Knappt en vecka senare hade hennes blodtryck blivit bättre! nu har det gått ca 2 mån. Hon har numera energi och behöver inte lika mycket ögondroppar längre, dessutom så har hon inte så ont heller längre!!! Nu äter morfar det också, han känner sig också betydligt bättre, han har haft problem med gikt, han säger sig ha mera energi och att han har mer motivation. Dom är 79 respektive 84 år!!!!! Detta är fantastiskt tycker jag! Jag började själv fundera på att detta måste jag också prova! Jag tänkte att detta som jag läst är för bra för att vara sant, men har jag råd att missa denna chans, om det så bara ligger ett uns sanning i detta? jag hade bestämt mig jag måste bara prova!!! Jag har haft återkommande depressioner under ca 10 års tid, då även blandat med en stor sorg - och det har varit en mycket knagglig resa, det må jag säga. Att jag ens lever är ett under. Förutom outhärdlig sorg och saknad, så har det kantats av mycket problem med ichias och ryggskott om vart annat. Jag har varit inlagd för smärtbehandling, hoppat på kryckor under ex antal år från och till för att över huvudtaget ta mig framåt!!! Mycket antiinflammatoriska och smärtstillande har det blivit under åren suck ....har även överrörlighet som en del av min problematik. Morgonstelhet, häftigt humör med orkaniska vredesutbrott. Tyvärr suck igen! Har provat artrox för mina leder, vilka varit behjälpliga men mycket DYRA! Lithium hjälpte bra tyckte jag, åt det ca 3 mån, det var innan jag upptäckte MSM och kolloidalt silver. Det var inga problem att gå direkt över till MSM, jag önskar bara att jag upptäckt detta redan för 10 år sedan, men det är som sagt önsketänkande! Jag började nyligen att träna på gym, det är väl ca 6 mån sedan nu. Det fungerade ganska bra tyckte jag, cyklade ca 10 min och gjorde mitt övriga pass på nästan 1 tim och var väl trött efteråt som sig bör på 2 gånger i veckan.Men nu efter att jag använt MSM och kolloidalt silver i 2 månader så ser min värk annorlunda ut. Ej så stel på morgonen, inte så ont i knäna heller längre! Och passen på gymet ser också lite annorlunda ut. De ser ut som följer: Gör mitt ordinarie styrketräningspass på ca 1 timmma, sedan avslutar jag med minst en timmas cykling. Har inte ont i knäna längre och jag har också ökat på en dag ytterligare så nu tränar jag för tillfället minst 6 timmar i veckan. Inte illa va??? Detta är ett under för mig, har varit stillasittande så länge och orkeslös utan motivation, hoppas detta håller i längden! Jag har även fått min mamma och syster att prova. Som ni förstår så brinner jag verkligen för MSM, för det har gett mig så mycket på väldigt kort tid och jag börjar tro på livet igen! Ps har en son på 3 år som har haft problem med eksem. Han var mycket bättre redan efter ca 3 insmörjningar med EMS-salvan. IMPONERAD? Ja! jag är det i alla fall! ds. Jag önskar att alla ni som läser detta vågar prova, om ni inte redan gjort det! Det har redan sparat mig mycket i läkemedelskostnader redan! Jag ger även mina katter MSM, dom har haft problem med stress och ätit upp pälsen osv. Tror ni mig inte? Ring så verifierar jag gärna det som jag skrivit här! Ion Silver har mitt telefonnummer. Visst låter det för bra för att vara sant, men det är det!

Kerstin Sjöstedt. Jag har sedan ett par månader börjat använda MSM och Kolloidalt silver. Jag har gått på antidepressiva medel på grund av en jobbig arbetssituation som gjorde att om jag inte tog tabletter klarade jag inte av mitt arbete. Min dotter läste om MSM i en medicintidning att MSM skulle kunna hjälpa dem med Sjögrens syndrom. Det har min mor. Hon ringde till min mor och hon köpte för att prova. Min mor och far tar nu detta som tillskott. Min mor sa att hon upptäckte en positiv effekt efter några timmar. Hon hade känt sig nedstämd en längre tid. Hon kände sig mindre nedstämd ganska omgående. Hon behöver heller inte ta sina ögondroppar lika ofta som förut. Hon började i februari. Även min far tar dem. De upplever en bättre livskvalitet nu. De är 79 och 84 år gamla. Min dotter har även hon fått en bättre livskvalitet. Hon har gått långtidssjukskriven i många år och är inte mer än 27 år, med en liten son på 3 år som är duktig på att testa oss alla med en energi som man önskade att man hade en tiondel av. Hon tar både MSM och Kolloidalt silver mm. Hon har tidigt kommit i kontakt med kosttillskott eftersom jag har sålt det för olika nätverksföretag, så det är inget nytt för henne. Hon har börjat träna på gym. Nu är hon uppe i tre ggr per vecka. Det skulle ha varit otänkbart för bara ett halvt år sedan. Dessutom är hon ute i trädgården och hjälper till. Det har hon inte kunnat på länge. Hon har nu gått in som återförsäljare för MSM och Kolloidalt silver. Genom detta har jag som arbetar på Samhall (där många har olika sjukdomsbilder) haft med mig information som vi har hittat på Internet och fått några stycken att prova. De som hittills har provat anser att de är mycket nöjda. Lars-Göran säger att han har inte så ont i ryggen längre och han har fått mer ork. Han tar MSM. Han har också köpt EMS-salva för sin sambo som har eksem. En annan, Kent, har ärftligt eksem på sina händer och i ansiktet. Jag köpte en EMS-salva för att ta med till jobbet för att folk skulle få prova. Han smorde in sina händer två ggr den först dagen sen hoppade vi över en dag sen fick han smörja dem igen. Det gjorde en ofantlig skillnad. Rodnaden och såren lade sig väldigt fort. Tror du han köpte den? Ja det gjorde han. Vi har också många som har Fibromyalgi. De säger sig ha märkt en förbättring redan. Peggy jobbar halvtid och upplevde en dag att hon haltade inte längre när hon gick hem från jobbet. Hennes dotter kom hem och var förkyld, så Peggy sa till henne att hon kunde spraya sig i halsen med MSM-lösningen som hon hade gjort i ordning i en sprayflaska. Flickan tyckte inte om att det smakade lite beskt men Peggy sa att hon skulle spraya ändå och hon gjorde så. Hon måst ha känt att det gjorde nytta, för sen hade hon gått och tagit det av sig själv. Peggy säger att både hon och hennes dotter älskar MSM. Här är min egen erfarenhet av MSM. Jag är ganska överviktig, rör mig för lite och med det dålig kondition som följd. Nu skulle vi få en timmes friskvård i veckan och få börja på ett gym. Den första dagen vi var där var tufft för mig och alla andra. Jag var totalt slut och klarade inte alla övningarna. Dagen efter frågade min arbetsledare mig om jag inte hade träningsvärk, han var nämligen också där. Men jag svarade att det hade jag inte. Då får du det i morgon sa han. Men jag fick ingen träningsvärk. Det tror jag beror på MSM. Jag hämtade mig väldigt fort efter passet. Det verkade inte som om jag fick mjölksyra så lätt i kroppen. Mina naglar har blivit starkare och orken börjar komma tillbaka. Nedstämdheten känner jag inte av. Jag går idag på halv dos antidepressivt medel och det fungerar bra. Jag tar även kosttillskott av kolloidalt silver och ökar dosen väsentligt - om jag skulle känna av täppt näsa eller ont i halsen, och det känns bra att inte behöva springa till Apoteket så snart förkylningen blir långvarig. Jag tycker att era produkter verkar vara mycket bra med tanke på den korta tid vi har prövat dem. Jag rekommenderar andra att prova Ion Silvers produkter!

Kerstin Rönnlund. Er produkt MSM är så fantastiskt bra att jag ej vill vara utan den. Har äntligen slutat tappa håret och det växer och blir till och med tjockare. Medlet påverkar också magen så den sköter sig, och jag håller mig på samma vikt som jag hade när jag var 18 år.

Marie Andersson. Fick av en händelse för två år sedan kontakt med en väninna som använde MSM, hon tog det i tablettform. Jag gick hem och läste allt om MSM på Internet, tänkte att det här var något för mig. Allt som det stod att det hjälpte på hade jag nästan. Värk, födoämnesallergi, urinvägsproblem, klimakteriebesvär, torr hud, nagelproblem, mycket svåra sömnproblem mm. Sagt och gjort köpte jag en burk, fick även många vänner och familj att prova. Själv har jag provat allt tycker jag från hälsokost, utan resultat. Min läkare tyckte att Cipramil skulle vara en lösning. Provade men biverkningarna blev för stora. Började att ta MSM i små mikrodoser, men se det gick inte. Jag fick enorma svettningar, än större sömnproblem, depression och våldsam hjärtklappning. Tänkte att jag får väl stå ut, det skulle ju vara så bra. Provade i cirka två månader, gav sen upp, det var för jobbigt. Har sen provat i omgångar men biverkningarna blev för stora. I januari kom jag till en kinesiolog som sa att jag behövde MSM hela livet, cirka två teskedar per dag. Jag sa att det var omöjligt. Hon gav mig då ett mineralsalt (Basosan) som reglerar pH-värdet i kroppen. Tillsammans med det skulle jag kunna ta MSM. Okej det var ju värt ett försök. Började med mycket små doser, fick hjärtklappning ett tag, men det gav med sig efter en månad. Har nu kommit upp i en dos på tre, fyra teskedar. Min allergi på matvaror har blivit bättre. Inga problem med underlivet mer. Hyn börjar att bli fin, värken är bättre men inte bra, sover galant. Har även slutat med östrogen och det går bra. Lite vallningar ibland men inte så farligt. Tar nu bara naturligt progesteron. Ja vad ska det bli av detta? Jag kan bara rekommendera att prova MSM! Ska nu även testa det på min dotters hund som har problem med rörelseapparaten.

Kaj Ransvi. Jag lider sedan många år tillbaka av svår allergi som gör att jag är helkass från maj till september. Sommarmånaderna brukar vara en pina. Har inte ens kunnat klippa gräset. Samlivet med familjen under sommaren har verkligen blivit lidande. Av en händelse blev jag övertalad att prova Lignisul MSM. Jag var i början mycket skeptisk, men det totalt oväntade inträffade - och det väldigt snabbt. På någon vecka blev jag helt symtomfri. Fantastiskt. Nu kan jag klippa gräset och spela golf helt utan att känna av någon allergi, detta trots att det är högsäsong för allergibesvär. Vad jag förstår så hjälper MSM kroppen att rensa ut allergener som annars framkallar allergiska besvär. MSM har verkligen gett mig en helt annan livskvalitet. Tack!

Anette Fridh. Veckan före påsk var jag jättefrusen, öm i kroppen och det kliade i tänderna (låter konstigt men det är den känslan som gör att somliga gnisslar tänder). Kort sagt, en rejäl förkylning/influensa var på gång. Skärtorsdag började jag med Ionosil och förkylningen/influensan avstannade direkt! Helt otroligt. Den försvann inte helt, men jag blev aldrig stopp i näsan, utan snöt bara ut klart snor ett par gånger om dagen under ca 10 dagar och sen var det bra. Jag kände mig inte förkyld alls. Jag är en väldig gottegris. Inte för att jag vill, utan som en rökare som inte kan låta bli eller sluta. Och det har bara blivit värre med åren. Till mannen köper jag lådvis med 200g choklad och massvis med godis. Då är det inte lätt att låta bli själv. Jag kunde inte gå och ta något i skåpet bredvid godisskåpet utan att öppna det också och ta lite. Och sen jag väl hade börjat var det svårt att sluta. En ond cirkel. Nåväl, efter två doser MSM (2 x 1 krm) var jag i affären och stod i kö bland godiset. Stod där och tittade men var inte ett dugg sugen! Kom hem och packade upp och gick förbi godisskåpet flera gånger och det gick alldeles utmärkt! Jag fattade ingenting, men sen kom jag på att jag läst någonstans på er hemsida att det tog bort sötsug också. Det hade jag glömt, så det var inte så att jag gick och förväntade mig denna reaktion, men gissa om jag blev glad. Numera äter jag godis när jag själv vill och inte för att jag känner ett tvång och ett "måste". Farmor har under flera år haft väldiga problem med huden i händerna och delvis fötterna. Det kliar så att hon river sönder sig totalt och vid de tillfällen hon har någon hud kvar är speciellt fingertopparna helt spruckna. Hon har provat det mesta, kortison, homeopati, allergimedicin mot nickelallergi, osv i all oändlighet. Det mesta har hjälpt till en början, men efter ett tag har det kommit tillbaka. Hon började med Ionosil och det blev bättre och sen lade hon till MSM. Då kom klådan tillbaka men hon höll ut och sa att det är kroppen som avgiftar sig. Och mycket riktigt, ett par dagar senare var det nästan över. Hon har provat EMS-salvan och den var väldigt mjuk och len och hjälpte bra den också. Hon håller på att prova Silverlotionen också men tycker så här till en början att den är inte riktigt lika bra. Vi får se hur det utvecklar sig. Vi är lite försiktiga med farmor, för som jag sa i början, allt hon provat har hjälpt till en början men sen har besvären kommit tillbaka med förnyad kraft. Vi håller tummarna och jag ska meddela hur det går.

Fått via Bertil Dahlgren, Helhetsdoktorn. Hej! Jag vill gärna tipsa om kolloidalt silver, som jag har använt med framgång mot min treårings första och hittills enda öroninflammation. Hon hade rejält ont under natten och fick under kommande morgon och förmiddag sammanlagt fyra droppar i det onda örat. Efter lunch var det onda borta och har inte återkommit.

Monica Ramsten. Jag är 57 år och har haft fibromyalgi sedan 1979, diabetes sedan 1995, och en krånglande mage sedan barndomen. Med fibromyalgin följer ofta kroniskt trötthetssyndrom. Jag har också drabbats av minnesförluster ibland. Små black-outs. För ca 1 år sedan började jag med MSM, började med 1/2 tsk första dagen, ökade efter 5 dagar till 1 tsk, då började jag känna mig piggare. Redan efter 10 dagar hade jag fått så mycket energi som jag inte haft på flera år. Jag ökade till 2 tsk efter 1 månad. Då började min mage normaliseras som jag inte haft sedan barnsben. Och i samma takt började jag få mindre värk i kroppen. Jag ökade dosen så småningom till 3 tsk och fick då ännu mindre värk. Så småningom ökade jag dosen till 4 tsk, då började jag få eksem, som blev otroligt svår. Men jag förstod att detta är orenheter som tungmetaller och förmodligen även parasiter som skulle ut. Idag 1 år senare, har jag mycket mindre eksem. Vissa ställen har det helt gått bort på. Jag belastade mina ben för mycket så jag fick inflammation i det ena. Jag ökade dosen till 6 tsk i 5 dagar och det fungerade nog som inflammationshämmande för jag blev snabbt bra. Jag har också haft dålig cirkulation i mina fötter. Efter ca 7 månader förbättrades detta. Nu efter 1 år har jag inte längre några allvarliga minnesförluster. Minnet har överhuvudtaget förbättrats. Värken blev lindrigare, när jag ökat dosen till 5 tsk har jag stundtals varit helt värkfri. Men p.g.a. sjukpension räcker inte pengarna till så mycket. Men jag är säker på att man skulle kunna bli helt värkfri om man intog större doser. Mitt trötthetssyndrom har däremot försvunnit. Och det bästa av allt är att mitt blodsocker går ner med ca 2 enheter om jag tar MSM. Jag har sista tiden inte haft råd att köpa en burk, och då har flera av symtomen kommit tillbaka. Dock inte trötthetssyndromet. Jag tror, nej jag vet att MSM är absolut nödvändigt för mig. Jag är överviktig så därför har jag tagit högre doser. Tror att det går att ta mycket mindre doser vid normalvikt. Jag har flera vänner som tar MSM med olika resultat. Jag kan varmt rekommendera det. Tacksam för att MSM finns!

Ingrid Wallin. För cirka tre år sen hade jag mycket besvär med astma och allergi. Jag hade intagit olika sorters allergimedicin men inget hjälpte. Bara för en kort tid sen var det samma visa igen. Min räddning var när jag kom i kontakt med MSM. Allt bara försvann, har sedan dess inte haft någon som helst symtom på vare sig astma eller allergi. Jag håller fortfarande på att äta MSM därför att jag mår fysiskt bättre också utav detta. Jag vill varmt rekommendera alla som har astma eller allergi att prova MSM!

Linda Lundberg Kuhmonen. I min familj tar vi kolloidalt silver och MSM varje dag och vi har inte haft någon förkylningsinfektion sedan vi började med produkterna. Jag tillhandahåller också dessa för mina patienter. De som köpt Ionosil är mycket nöjda; en ung patient sade t ex vid ett tillfälle att "numera blir jag ju aldrig sjuk". Ökat intag vid influensaepidemier har visat sig vara bra för äldre personer som inte vill/kan ta vaccin. Risken för insjuknande tycks minska och om detta ändå sker blir sjukperioden mycket kortare och lindrigare. Besvär med ömmande och blödande tandkött vid tandborstning kan försvinna om silvret hålls kvar i munnen ett par minuter innan det sväljs ned. Kolloidalt silver har också visat sig värdefullt under och efter behandling med cellgifter, då kroppens immunförsvar utsätts för stora påfrestningar. MSM upplevs som både stärkande och uppiggande, ibland t o m som "helt fantastiskt, man mår så bra!" Vi tar själva detta som eftermiddagsdryck, gärna i t ex svart vinbärssaft, och vi känner numera sällan behov av sådant som kaffe eller te.

Jan Johansson. Har haft diagnosen MS (multipel Skleros) ett par år nu. Du skickade mej en dunk IONOSIL plus MSM för ett tag sedan, nu har jag använt det ett tag och visst har jag märkt en förbättring. Förut så var inkontinensen nattetid 100%-ig nu är det återställt till 95% c.a. Kunde icke få erektion tidigare, men jag har vaknat med ett normalt stånd några gånger sedan jag började medicinera. Vänsterfoten släpar jag ej i marken när jag är ute på promenad. Tröttheten består dock, blir fysiskt trött i vänsterbenet bl a. Förbättringarna är påtagliga men sjukdomen består. Jag fortsätter att medicinera. Var bortrest ett tag och hade inte preparaten med mej på resan och jag blev markant sämre. Hemma igen återupptog jag medicineringen och nu är jag bättre återigen.

Viktor Andersson. Jag har använt MSM i ett halvår ungefär. Jag tar och löser en tesked i vatten varje morgon. Jag märkte direkt efter några dagar att jag fick mindre finnar och hur jag kände mig piggare i kroppen och orkade mer. (spelar innebandy i div.1 Pojkar 16).

Kerstin Gislén. Ända sedan puberteten har jag haft extremt svår migrän. Eftersom jag är 68 år, betyder det en bra bit över 50 år. Han som var min läkare under en lång följd av år sa, att han aldrig tidigare haft en patient med så svår migrän. Under långa perioder var jag mer eller mindre sängliggande i migrän 3-4 dagar i veckan. I början av ett anfall, när jag var som allra sjukast, fick jag ligga med svart lapp framför vänstra ögat (vänstersidig migrän) i ett rum med mörkläggningsrullgardiner nerdragna. Ofta kräktes jag. En svart ögonlapp har jag alltid måst ha i beredskap. När jag har migrän, är jag överkänslig för både ljus och ljud. Efter klimakteriet har min migrän ändrat karaktär, så att jag haft den förfärliga värken dock utan kräkningar i stort sett dagligen istället för anfallsvis. Jag har kanske varit helt migränfri tre dagar i månaden. Under årens lopp har jag prövat alla olika typer av migränmedicin. Under mina studieår i slutet av 50-talet tog jag t ex Anervan i stort sett dagligen för att över huvud taget kunna stiga upp på morgonen. Sumatriptan-tabletter fick jag tag i från USA, innan medicinen fanns i Sverige. Sedan den kommit hit under namnet Imigran, använde jag den i form av injektioner, tills min läkare sa, att jag måste sluta, eftersom läkemedlet kunde ge upphov till kärlkramp. Det hade för övrigt hjälpt väldigt dåligt. Jag har också prövat alla möjliga alternativa behandlingsmetoder t ex akupunktur och zonterapi och dessutom en hel rad med naturmedel. I maj förra året fick jag i min hand en liten skrift om MSM, där det stod att det kan hjälpa mot många olika sjukdomar, bl a migrän. När man har väldigt ont, griper man gärna efter minsta halmstrå. Därför tog jag MSM från början av juni 2003. Månad efter månad gick och ingenting hände, men jag fortsatte med mitt MSM. Äntligen när julen var nära förestående började något hända. Fastän jag gick till sängs alldeles för sent på kvällarna och åt sådant som jag inte brukar tåla, t ex hemlagat julgodis, blev det den bästa jul jag upplevt på många år. Jag är fortfarande inte helt migränfri, men jag mår ojämförligt mycket bättre. Jag börjar faktiskt tro, att jag kan vara på väg att bli frisk. Åtskilliga gånger när jag vaknat med migrän eller känt, att värken kommit smygande, har jag druckit lite MSM, upplöst i ett glas vatten tillsammans med C-vitamin och vips så har värken försvunnit. Inga negativa biverkningar bara positiva, t ex att mina svaga och dåliga naglar har blivit starka och hårda och att håret växer, så det knakar! Jag kan säga med en lätt parafras på en välkänd sång: Var migränfri dag är en sällsam gåva, en underbar möjlighet. En väninna, som varit utbränd, har fått nya krafter och ny arbetsglädje av MSM. Dessutom har hon, som varit mycket allergisk mot katter, blivit betydligt bättre, så att hon nu kan vistas i samma samma rum som en katt och t o m klappa den. En av mina döttrar trillade för åtskilliga år sedan av en häst och skadade ena axeln så svårt, att den måste opereras. I somras ramlade hon vid två tillfällen och skadade den andra axeln. Hon fick svår värk. Det kändes ungefär som efter fallet från hästen. Hon trodde, att hon måste genomgå en ny operation. Men efter några månaders användning av MSM är hennes axel nu nästan helt återställd. Jag har förstått, att även växter lider brist på svavel. På inrådan av en trädgårdsmästare skall vi i löv- sprickningen spruta vårt plommonträd med Cumulus, som innehåller svavel, för att förebygga banansjuka. Förra året blev hela skörden förstörd av den sjukdomen. Jag råder alla som lider av värk och en massa andra problem: Pröva MSM! Du har allt att vinna och ingenting att förlora (mer än dina krämpor)!

Per Arne Johansson. Jag lider av giftstruma och Becterews. Livskvaliten, orken och uthålligheten har sakta men säkert återvänt tack vare MSM.

Ulla Rossander. Har återhämtat mina krafter efter två hjärtinfarkter och två pnemonier och är återigen tillbaka i livet tack vare MSM.

Ewa Westerlund. Med MSM har jag kunnat sluta med min inhalationskapel Spiriva två gånger om dagen. Har blivit bättre i min lungfunktion.

Carola Lind. Jag lovade att komma med en utvärdering av det Kolloidala silvret samt MSM:et. Ingen är gladare än jag för all positiv effekt som det uppvisat, och jag kan bara säga ganska så kortfattat: WOW! Jag har inte en endaste dag vaknat med den svåra värk som förföljt mig de senaste 25 åren, jag har stoppat 5 förkylningstillfällen på både mig och barnen, jag har sprayat bort en öroninflammation på min JRT och jag har till och med fått effekt på min astma då jag vid ett tillfälle glömt min Bricanyl hemma. Jag har fått bukt med allt från magkrämpor till utslag, klåda och torrsprickor. Ganska bra effekt måste jag säga, för att ha provat det så kort tid. Jag har hittat de medlena som funkar på mig, och sett att det även funkar på andra, så nu kan jag bara säga till er allihop! För sjutton gubbar, prova!Jag har haft värk till och från sen tonåren, jag har haft migränliknande huvudvärk till och från alltid, jag har muskelproblem, klassat som fibromyalgi, jag har trötthetsperioder som knockar mig totalt. Jag ser och hör dåligt, jag har dyslexi som inte kan klassas som ”riktig” dyslexi. Jag sover inte på nätterna, etc. Detta vänjer man sig vid att leva med. Tyvärr. För två veckor sedan ringde en nära vän till mig och frågade om jag hade provat Kolloidalt Silver. Nix. Men nära nog allt annat…så är det ju..man vill ju må bra… Samtidigt hade jag en ponny här hemma med en på ren skånska rälig förkylning, så jag passade på att fråga henne vad hon rekommenderade att jag skulle ge? Kolloidalt Silver, det var enda svaret. Ok..men..alltså..var inte det till mig? Jo, men det funkar på allt! *Lyrisk* Hm..låter ju bra..tror jag. Ok, jag provade.På två dagar var förkylningen totalt bortrensad från ponnyn, Jag mådde mkt, mkt bättre än på länge, och när jag fick se referenslistan på vad detta ämne kan göra, då stod saken klar för mig. Jag ska börja sälja detta! Inte bara behålla det för mig själv!! Kan fler förstå att vi oftast saknar grundämnen, vi får inte i oss längre det vi behöver då allt förädlas, jordens naturliga resurser utarmas, maten innehåller inte allt som det gjorde förr, vi har så! Stora brister! Dessutom så gör Candidasvampen ett väldigt stort intrång i vår kropp och är en stor hälsofara, inte förrän vi börjar äta med sunt förnuft, kan vi få bukt med denna svamp. Kolloidalt Silver får bukt med Candidan, sen gäller det för dig att börja äta hälsosamt.

Anita Hegardt. Jag är 62 år. För ett år sedan började jag använda MSM för mina ledbesvär, jag hade bl a tennisarmbågar och knäproblem. De senaste fem åren hade jag haft stor problem med att gå i trappor. Vi har tre våningar i vårt radhus så det var verkligen jobbigt. Efter ungefär sex månader började jag känna mig betydligt bättre. Nu vågar jag inte vara utan MSM. Det har också medfört att huden har blivit betydligt mjukare och att magen fungerar perfekt varje dag.

Lisbet Gullbrandsson. Efter en kort tids användning av MSM försvann min enorma trötthet, innan kändes det som om jag ständigt släpade på en säck bly i varje hand. Nu har jag släppt säckarna. Så enkelt, en tesked MSM per dag. Min gamla hund har blivit stel i benen och slutat komma upp i sängen. Efter en kort tids användning av MSM, har jag fått sällskap i sängen igen. Skillnaden var så stor att jag var tvungen att testa, att ta bort MSM, och vips var hon tillbaka igen i sin stelbenthet, så vi började med MSM igen vilket vi aldrig mer slutar med, så nu är hon i sängen igen - och bra mycket piggare. Min hund fick utslag på bröstet. Jag rakade hela bröstet och armhålorna, och varvade med hästlotion och kolloidalt silver. Efter en tid var utslagen borta. Underbart att slippa kortison. Jag har själv haft lite småont i ett öra en tid. En kväll var det riktigt illa, jag kunde inte ligga på det onda örat. Jag sprayade då lite silver i örat. På morgonen kändes ingenting. Vid ett annat tillfälle kände jag att en halsinfektion var i antågande. Jag sprayade ett par gånger i svalget med kolloidalt silver. Förkylningen försvann. Fantastiskt. Jag har numera inga självsprickor i mina händer sedan jag börjat med MSM och hästlotion.

Jan Andersson. Sedan många år lider jag av psoriasis, vilket bl.a. visar sig i sår, klåda och rodnader på framförallt armbågar, knän, fingrar och i hårbotten. Jag har försökt att lindra detta med olika hudkrämer och cortisonsalva, men utan några större resultat. Då jag nu, under en tid provat EMS-salva har jag blivit mycket bättre. Såren har läkts, klådan försvunnit och rodnaden dämpats. Symptomen har alltså försvunnit och med dem mina besvär, vilket jag är både glad och tacksam över.

Madeleine Marcus, näringsterapeut, http://www.madeleinemarcus.se/. Jag har under 2 års tid arbetat mycket intensivt med kolloidalt silver som en del i mina behandlingar som näringsterapeut. Ingen av mina klienter har reagerat negativt på behandlingen med kolloidalt silver. Kinesiologiskt sett har ingen heller varit "svag" på denna form av silver. Dock är det några som reagerat negativt på ordet silver. Det tycks upplevas skrämmande i viss mån. Många amalgamskadade reagerar direkt på namnet och det har hänt flera gånger att de inte vill använda produkten på grund av detta. Detta trots att silver och kvicksilver är två helt skilda metaller. Därmed går de miste om en mycket bra behandling. Ofta är det just de som är så sjuka att de nästan inte tål någon behandling alls, som mår allra bäst av kolloidalt silver. Jag har inte upplevt att den gett upphov till några negativa biverkningar ännu. Det är viktigt med mer information för att sprida kunskap kring denna användbara och läkande produkt så att så många som möjligt får ta del av den. Här kommer några behandlingstips med kolloidalt silver:

Vid nedsatt immunförsvar:
Många av mina klienter har ett nedsatt immunförsvar och en obalans i tarmfloran när de besöker mig första gången. När deras immunförsvar kommer igång, vanligen efter 3-8 veckors behandling får de ofta en rejäl "influensa" eller liknande. Denna reaktion går ofta att förebygga genom att, redan från första behandlingsdagen inta kolloidalt silver och stå kvar på den under några månader.

Vid återkommande svampinfektioner:
Vissa av mina klienter som har svåra problem med svampöverväxt i tarmen har upptäckt att de kan hålla sig friska med hjälp av en daglig, låg dos av kolloidalt silver. Detta innebär inte att de kan äta sämre kost, men ger dem en högre livskvaliet som de inte skulle haft annars.

Att förebygga infektioner:
En daglig förebyggande dos av kolloidalt silver håller förkylningar och influensor på bekvämt avstånd hela hösten och vintern.Vid infektioner:
2 msk kolloidalt silver 3-4 gånger/dag på tom mage fungerar många gånger bättre än antibiotika på halsfluss, bihåleinflammationer, öroninflammationer etc.

Som deodorant:
Spraya kolloidalt silver under rentvättade armhålor morgon och kväll.

Mot acne:
Spraya kolloidalt silver på huden efter rengöring morgon och kväll.

Vid infekterade sår:
Vät ett plåster eller förband med kolloidalt silver som sedan appliceras på såret, så lägger sig inflammationen på några timmar.

Vid öronvärk:
Droppa en droppe kolliodalt silver i örat 2-3 gånger/dag, samt inta oralt på tom mage 2 msk, 3 gånger/dag. Borta inom ett dygn.

Vid ögoninfektion:
Droppa en droppe kolliodalt silver i ögat 2-3 gånger/dag, samt inta oralt på tom mage 2 msk, 3 gånger/dag. Borta inom 3 dygn.

Vid bihåleinflammation:
Spraya kolloidalt silver upp i näsan 2-3 g/dag. Luta huvudet kraftigt bakåt. Droppa även i ögon och öron för att komma åt från alla håll. Inta även oralt 3-4 g/dag på tom mage.

Som lösningsvätska för frekvensmedel som blomsteressenser tex.
Neutral och ökar hållbarheten i essenserna. Bra alternativ till alkohol.

Mot obalans i slidans slemhinnor:
Använd pipett och för in lite kolloidalt silver i slidan under några kvällar.

Vid healing:
Smörj händerna med kolloidalt silver initialt vid healing. Det skapar god energi i dina händer och ökar aurans integritet på den du behandlar.

Astrid Hörnhagen. Omslag med Kolloidalt Silver för behandling av vätskande eksem. Jag har framgångsrikt behandlat sårigt och vätskande eksem, lokaliserat på bakbenen, med kolloidalt silver-omslag på min femåriga son. Med denna behandling läker såren över natten! Det var som ett mirakel att se läkningen på morgonen! Jag skulle vilja säga att kolloidalt silver är helt sanslöst läkande! Det fantastiska med kolloidalt silver är att det inte irriterar eller svider överhuvudtaget på huden vid eksem av ovannämnda typ - det bara känns behagligt! Bara detta är ett mirakel! Problemet med utvärtes behandling av vätskande och såriga eksem är att vätska i alla former oavsett dess läkande förmåga och de flesta örtbaserade salvor svider på sådana eksem. Innan jag provade kolloidalt silver på detta långvariga och envisa eksem så hade jag provat många salvor (ej skolmedicinska) och det fanns några som gick att använda för att dämpa klådan och med viss läkande verkan. Aloe Vera gelé (som är så fantastisk) irriterade och sved oavsett varumärke. Jag var tvungen att desinficera eksem-såren när min son hade rivit sig och det var inte roligt för min son eller mig när jag skulle badda med Aloe Vera juice eftersom det smärtade oerhört i såren. Det var lika plågsamt som att få vatten på eksemet. Vatten är inte förenligt med liknande eksem. Då jag skulle prova att badda med kolloidalt silver (som också är en vätska) på eksem-såren så skrattade min son och tyckte att det kändes bara skönt! Tack och lov för att vi hittade detta medel till slut! Jag är så tacksam för att jag råkade läsa en artikel om kolloidalt silver i tidskriften "2000-Talets Vetenskap" Nr 2-2003. Jag kontaktade författaren till artikeln vid Ion Silver och fick värdefull information, och jag är oerhört tacksam för detta. Jag hoppas att denna information om kolloidalt silver vid behandling av eksem kan vara till hjälp för många andra. Jag rekommenderar att omslagen läggs på vid sänggående. Det går bra att använda rena gamla lakan (som man annars skulle kasta) till omslagen. Genomfukta ett stycke lakansväv (vikt dubbelt eller mer) med kolloidalt silver och fixera med kirurgisk tejp (det finns en kirurgisk tejp för hyperkänslig hud från 3M: Micropore hudfärgad kirurgisk tejp - den går att beställa). Linda sedan runt ett torrt bandage av lakansväv (t ex) och fixera eventuella skarvar med en starkare hudtejp. Till huden använder jag endast Micropore hudfärgad kirurgisk tejp. En tacksam användare. Astrid.

Ulla-Karin Sjöberg. Direkt när jag provade kolloidalt silver märkte jag hur pigg jag blev. Detta har jag sett också hos andra som tagit det. Jag har gett bort eller sålt en del silver till andra, och alla har varit positiva. En del väldigt positiva. En granne kom in till oss och berättade att han haft ett sår på benet som inte velat läka. Men sedan han började ta kolloidalt silver så har det börjat läka. Han tror egentligen inte på sådant, sa han, men det här var ju ett faktum. En arbetskamrat hade haft ont i knäet, det onda försvann så snart han tog tillskott av kolloidalt silver. Sedan är det min svärfar. Han är 83 år och har svårt att gå. Han blev väldigt pigg och gick mycket bättre när han började dricka silver och fick MSM. Humöret blev också bättre och han verkar må bättre rent generellt. Flera stycken har berättat att halsont försvunnit efter att ha sprayat med kolloidalt silver i munnen ett par gånger samma dag. Så detta är suveränt bra produkter.

Ebbe Larsson, ingenjör. Jag har lidit av böjveckseksem, torr hud och blödande sår över hela kroppen. Uttorkade ömmande leder. Nedsatt syn. Kraftigt elöverkänslig, vilket har gett ovan listade symtom. Vid kraftig exponering reagerar kroppen med influensaliknande symtom, frossa och svettningar. MSM har gjort att huden har blivit mycket bättre. Såren har läkt. Klådan är borta. Hela kroppen håller på att återhämta sig. Lederna är välsmorda. Synen bättre. Tack vare dessa förbättringar, tål jag betydligt längre vistelse i för mig annars förödande elmiljö. Jag tar ca 6 gram MSM per dag. Det tog ca en vecka innan jag märkte resultat och spontant tycker jag det är fantastiskt! Jag föreslår att ni kontaktar hudkliniken för tester. Tack!

Sven Lindén. Åtskilligt har hänt under de senaste två månaderna. Både tandläkare och tandhygienist har spontant uttryckt stor förvåning och tillfredsställelse över tillståndet i munhålan. Tidigare svårt irriterat tandkött har visat sig vara i bättre kondition än på många år. De blev båda nyfikna över vår terapi, att skölja munnen noga med silver varje morgon efter tandborstning, och bad genast att få adressen till din hemsida. Slutligen har jag själv haft en sommar som varit den bästa på åtskilliga år. Trots värme och sol, som jag haft mycket svårt med i tio år, har jag kunnat göra riktigt ordentliga arbetspass på vedbacken nästan dagligen. Det har varit fantastiskt! Naturligtvis är det alltid svårt att avgöra vad som beror på vad, eftersom även andra terapier pågår samtidigt, men det lutar åt att MSM och silver ligger till grund för dessa förändringar.

Iréne Wårhed Larsson. Jag och min man började ta MSM och Silver i början av juli 2003. Mina problem var att jag kände mig orkeslös och trött för det mesta, det kändes som jag hade grus i ögonen alltid och inget var särskilt kul. Efter ca 2 veckor upplevde vi båda en markant skillnad. En förhöjd helhetskänsla av välbefinnande och entusiasm. Trötthetskänslan var borta, vi somnar lätt och sover gott och vaknar utvilade. Inget grus i ögonen! En annan stor skillnad som vi verkligen värdesätter är att kvaliteten på vårt samliv har förbättrats, jag vill inte gå in på detaljer men vi vill definitivt inte bli utan MSM och kolloidalt silver. Vi rekommenderar MSM och kolloidalt silver å det varmaste!

Kjell Högström. Jag har tagit MSM en tid och funnit att det fungerar som en bra booster. Jag blir piggare direkt på morgonen, är i fin balans och orkar mer. Och det är viktigt för mej, för jag har ofta att tampas med komplicerade tekniska diskussioner och krävande förhandlingar. Jag har också dragits med lätt molande värk i ryggen efter att jag trillade ner från ett tak och hamnade med ryggen före. Värken har faktiskt försvunnit. Och förr blev jag ganska fort stel i nacken men den är också ok nu. Min fru får då och då komplimanger för att hennes hy ser ännu fräschare ut nu och väninnorna undrar vad hon har hittat för undermedel.

Mia Ekman. Jag har testat den nya EMS salvan från Ion Silver. Jag har haft problem med att huden spricker på mina händer, i många år. Problemen startade under min tid som kallskänka. Det blev värre och värre efterhand. Inga salvor eller krämer hjälpte, inte ens de cortisonsalvor läkaren skrev ut hade någon verkan. Tvärtom tycktes huden bli tunnare och hudsprickorna förvärrades. Man konstaterade att jag hade kontaktallergi och detta klassades som yrkesskada Jag tvingades byta yrke och arbetar nu sedan flera år tillbaka som undersköterska inom äldreomsorgen. För att kunna klara vissa delar av det arbetet var jag tidigare tvungen att använda bomullshandskar och utanpå dem - plasthandskar. Ändå hade jag mycket stora problem med hudsprickorna på mina händer. Jag fortsatte att smörja med olika sorters salvor. Jag t.o.m. tejpade mina händer med kirurgtejp för att kunna klara mitt arbete. Jag hade dessutom en sådan klåda att jag hade svårt att sova på nätterna. Det var inte förrän jag kom i kontakt med EMS-salvan, som jag märkte att något började hända. Mina förut så trasiga händer började läka. Klådan – som var värst om nätterna - avtog efterhand. Jag använder fortfarande EMS-salvan, som är mycket dryg, varje dag. Mina händer är hela och fina och klådan har nästan helt försvunnit.

Katarina Garthe. I maj 2002 började jag få röda, något vätskande exsem på ena delen av hakan. Tänkte inte närmare på det, men efterhand spred sig eksemen till andra delen av hakan. De var från och till ilsket röda och jag började att besväras av dem. I juni ringde jag till min allmänläkare, men fick ej tid förrän i augusti. Hon sa att jag kanske var känslig för choklad och/eller jordgubbar. Eftersom jag var gravid skrev hon endast ut en mild kortisonkräm och en salva med antibiotika. Eksemen blev till en början mindre röda, men låg ändå kvar i hudytan. Efterhand kom de upp till ytan igen, lika röda som tidigare. I slutet av september födde jag mitt barn och lät eksemen vara, trots att de nu hade spridit sig till båda sidor om näsan och även de var ilsket röda. I mitten av mars stod jag inte ut längre och ringde min läkare igen. Hon sa att det enda som nog hjälper är antibiotika, men för att testa skrev hon ut en s k kutan antibakteriell lösning, starkt uttorkande. Hon skrev även en remiss till hudläkare. Av denna antibakteriella lösning blev resultatet än sämre. Eksemen blev om möjligt ännu rödare, huden kliade och sved och efter fyra dagars användning slutade jag. Den 16 april fick jag tid till hudläkaren. Han konstaterade att mina eksem var "vuxenacne" och att jag s a s hade fått en dubbel dos av detta. Han skrev ut penicillin "Tetracyklin" och sa att jag skulle ta tre tabletter dagligen i sex veckor och försvann inte eksemen skulle jag gå på ytterligare en sex veckors kur. I mitt stilla sinne tänkte jag; en kur på, i värsta fall, tolv veckors penicillin... Jag som var glad att jag inte behövt ta så mycket penicillin tidigare i mitt liv, skulle nu först genomgå en kur á sex veckor och sedan kanske ytterligare en på sex veckor. Det kändes inte särskilt bra, men vad hade jag för alternativ??!! Eftersom jag fortfarande ammade, kunde jag inte börja med penicillinkuren direkt, sa att jag skulle amma ca 14 dagar till och fick ett återbesöksdatum den 10 juni. Receptet låg i min jackficka, jag drog mig för att börja med denna "dunderkur". Men jag såg ju ut som en prickig korv och jag hade ju inga alternativ. Den 23 april hade jag tid hos min massageterapeut, Agneta Lindblom på Agenda Muskelterapi i Malmö. Hon frågade mig vad jag hade gjort i ansiktet, och jag berättade. Hon visade mig ett papper med information om "kolloidalt silver" och sa att det säkert skulle hjälpa mig. Jag frågade "vem har detta?". "Jag så klart, svarade Agneta. Jag fick instruktioner och en sprayflaska med mig hem. Jag tog 5 ml varje dag, under tungan i en minut. Jag sprayade eksemen flera gånger om dagen. Efter bara några dagar märkte jag att eksemens ilsket röda färg började lägga sig. Även eksemens utbredning började att minska. Ja ja tänkte jag, så här var det även med den milda kortisonkrämen. Förbättring till en början, men sen... Den 8 maj var jag tillbaka hos Agneta som såg en tydlig förbättring. Själv trodde jag nästan att jag inbillade mig. Eksemen på hakan var på väg att blekna bort. Hade fortfarande kvar runt näsan, men hittills var resultatet otroligt. Receptet på penicillin låg fortfarande kvar i min jackficka... Blev nu ivrig att även få bort eksemen runt näsan och ökade intaget till 2 x 5 ml per dag samt flera sprayningar per dag och när jag den 27 maj åter var hos Agneta, var så gott som alla dessa ilsket röda och otroligt störande eksem borta!!! Jag var överlycklig och receptet åkte i slasken. Jag gick in på Ion Silvers hemsida och tog ut information om kolloidalt silver, det skickade jag till min hudläkare. Han hade tyvärr semester när jag ringde återbud så jag kunde inte informera honom om anledningen till återbudet. Tack Agneta och Ion Silver för att jag slapp gå igenom denna sex veckor långa (12 veckor? långa) kur av penicillin. Idag är det den 28 juli och jag har minskat intaget och sprayningarna - min vuxenacne är borta!!!! Eftersom hunden har besvär med eksem i sina mungipor får även hon en dos emellanåt. Grannens katt hade problem med ögat. Efter fem behandlingar var problemen borta. En annan granne som har en hund med ett sår på örat, prövade nyligen "silvervattnet" och såret blev märkbart bättre. Jag har gett dem vad jag kan avvara av mitt dyrbara silvervatten och jag är övertygad om att såret kommer att läka. Denna berättelse om min erfarenhet av kolloidalt silver blev, tvärtemot vad jag tänkte från början, ganska lång. Anledningen till detta var att jag ingående ville berätta hur bra kolloidalt silver är och hur det hjälpte mig. Än en gång, TACK!

Inger Nilsson. Jag har fått prova er nya hudsalva (EMS - Emuolja, MSM och kolloidalt silver) mot min psoriasis. Jag har en form av psoriasis som kallas PPP och den sätter sig på händer och fötter - i mitt fall på fötterna. All klåda, hudavflagning och sprickor är så gott som borta! Jag har under åren provat många olika salvor och kortison, men ingenting har hjälpt, så därför är jag väldigt glad för att denna salvan gör det.

Ingalill Kjellqvist. Både jag och min tonårsson har vid flera tillfällen använt kolloidalt silver i sprayform vid halsont och på så vis undvikit infektion. Samma metod har stoppat urinvägsinfektion ett par gånger och varje gång har besvären försvunnit efter en dags "sprayande". Men så i somras blev jag rejält smittad av något förkylningsvirus och hade ont ända upp i bihålorna. Jag började ta kolloidalt silver teskedsvis varannan timme och sprayade friskt ner i svalget. Jag låg i tre dagar och mådde pyton MEN hade varken stopp i näsan eller hosta och var helt frisk efter 4 dagar!!! Brukar annars snörvla och hosta i minst 10 dgr! Så blev min lilla terriertik jättesjuk av fästingbett. Hon var verkligen mycket dålig och veterinären rådde mig att komma in så de kunde ta prover och ge henne antibiotika. Men jag valde att ta hand om henne själv eftersom hon kunde dricka vatten OCH KOLLOIDALT SILVER som jag vet är minst lika effektivt som antibiotika, fast bättre. Till en början lapade hon i sig det från mina händer och efter en dag var hon på benen igen och drack och åt. Hon fick silver i tre dagar. Jag började samtidigt att ge henne MSM i lite leverpastej, och till min stora glädje blev min lillla kompis frisk och piggare än på länge. Hon har fått flera fästingbett (hon tål tyvärr inte spotonmedlen) efteråt men hon är frisk som en nötkärna! Själv har jag tagit MSM i över ett år nu och känner mig liksom föryngrad. Bättre återhämtningsförmåga, sår läker snabbare, magen mår bättre, det begynnande "övergångsåldrandet" har upphört och jag "fungerar" som vanligt igen! Jag har även använt MSM blandat med Aloeveragelé på ett mycket infekterat sår på en hund. Såret var läkt efter två dagar och två påstrykningar. Det är en välsignelse att ha dessa kosttillskott till hands!

Maria Spicks, kontorist. Innan jag testade MSM så hade jag ont i hela kroppen, ont i ryggen, ingen ork i armarna och benen. Mycket trött. Myror i benen på kvällen. Händerna domnade bort under sömnen. Har diagnosen fibromyalgi. MSM har hjälpt mig så jag orkar mycket mer. Inte så trött längre. Jag har nu mindre ont i kroppen. Det tog sju dagar innan jag märkte effekten av MSM och jag tycker det är mycket bra!

Henrik Johansen, ridtränare. Jag har sett Alavis MSM hjälpa hästar med problem som ledsmärtor och muskelömhet. Dessa hästar har även fått väsentligt mera energi. En annan viktig iakttagelse är att MSM hjälper till att förebygga träningsvärk. På grund av ledsmärtor kunde min mamma inte gå upp och ned för trapporna i sitt hus. Efter att ha tagit MSM ett tag går min mamma nu upp och ned för trapporna utan problem. Jag är övertygad om att MSM inverkar positivt på både människor och djur.

Ann Larsson. Min häst har under många år haft problem med sin mage. Vi har provat de flesta preparaten som finns på marknaden, provat nytt foder osv. Ingenting har varit tillräckligt effektivt för att stabilisera magen. Efter att under några veckor ha provat Alavis MSM tycker jag att resultatet är betydligt bättre!

Ann Lindqvist. Jag har använt Alavis MSM i ca 2 år. Min häst hade hovproblem. Efter en tids användande av MSM är hästen hur fin som helst i sina hovar.

Anna Karin Larsson. Jag märkte en stor skillnad i hästens mjukhet och elasticitet efter att ha introducerat Alavis MSM i födan. Den blev överhuvudtaget trevligare att rida.

Lena Dahl. Jag har använt hästlotion och sårsalvan på min islandshäst som har exem i man och svans. Lotionen har varit lätt att applicera i manen då den är lättflytande och därför kommer ner i mankammen. Den har mjukat upp och minskat klådan. Sårsalvan har jag använt på svansroten. Sårslavan har haft en läkande effekt och jag har därför även använt den på andra små sår med ett mycket positvit resultat.

Bodil Wüggertz. Jag använde Ion Silvers sårsalva på min häst som haft ett sår länge. Såret läkte på tre dagar! Jag kan verkligen rekommendera denna salva!

Pia Cornéer Persson, hästutbildare. Kolloidalt silver lämpar sig enligt mina egna erfarenheter utmärkt till att behandla hästar med t ex strålröta, sår och hudirritationer. Jag använder det även själv för sårbehandling, halsont mm.

Britt-Marie Corell. Vid förkylning, ont i halsen, sprayar jag bara femton gånger rakt ner i halsen några gånger om dagen, så går det över under dagen redan. Vid snuva sprayar jag upp i näsan om jag är tät under natten. Sedan sover jag gott och det är över. En gång hade jag mycket svår magsjuka efter en förgiftning av besprutade vindruvor. Jag trodde jag skulle dö, så sjuk var jag. Jag skulle på ett föredrag kvällen efter detta börjat. Då jag ringde återbud till föredraget så sa hon att jag skulle prova kolloidalt silver. Jag drack en matsked och en timma senare gick jag ur sängen och kunde gå på föredraget och till och med äta där på kvällen. Jag hade kolloidalt silver hemma eftersom jag jobbar för en firma som heter Life plus som säljer detta. Jag hade tagit hem det för mina ständiga förkylningar. Nuförtiden har jag bara återkommande början till förkylningar. Dom botas snabbt med kolloidalt silver. Life plus kolloidala silver är mycket dyrare eftersom det är ett nätverk som ska tjäna på det. Jag har sju barnbarn som ständigt smittar mig. Min dotter fick en gång ett getingstick på handen och den svullnade upp till dubbla storleken och det stack som nålar ända upp i armbågen. Vi tog då på kolloidalt silver och redan efter två timmar hade svullnaden gått ner och allt var bra igen. Vi hade övervägt att åka till doktorn, men det slapp vi. Jag själv har botat nageltrång mycket effektivt flera gånger. Får jag en finne eller en inflammation, t ex efter en rosentagg så gnider jag in kolloidalt silver några gånger och rodnaden är borta till dagen efter. Jag har en äldre vän som har svåra reumatiska besvär. Henne föreslog jag MSM och kolloidalt silver till. Hon är till 80 procent återställd nu! Hon var så dålig att hon kunde inte ens ta på sig täcket med händerna innan. Hon hade dessutom sprängvärk och kunde inte gå vissa dagar. Nu springer hon omkring som en ungdom och värken har släppt. Hon är så tacksam! Min Colliehund har ofta ögoninflammation eftersom han går i skogen och bökar med huvudet och det ryker in fröpartiklar från blommor osv. Jag sprayar efter rengörning rakt in i ögonen och det känns inget, har prövat på mig själv. Efter någon dag är han helt frisk och fri från var i ögonen. Det har sparat många dyra veterinärbesök. När barnen får skrubbsår gnider jag in silvret på dom och det läker snabbt utan varbildningar.

Bodil Persson. Fredagen den 22 augusti fick jag hem kolloidalt silver och MSM för att omedelbart börja ta små doser. Blev tillsagd att bara ta små doser eftersom jag har svår elöverkänslighet. Nu hör till saken att jag oftast inte reagerar på små doser av någonting. Varför? Kanske för att jag är så oerhört förgiftad av minst fem olika metaller i munnen. Däremot så tål jag nästan inte ens mikrodoser av farmaceutiska preparat... Jag började som sagt med dom doser jag fått mig rekommenderat, men ökade med att dubbla stort sett varje dag som gick. Jag fick inga förstförsämringar, så varför inte ge kroppen en ärlig chans. Nu tolv dagar senare är jag uppe i en 3/4 matsked två gånger dagligen av MSM och 3/4 deciliter två gånger dagligen av kolloidalt silver. Jag går från klarhet till klarhet. Orkar mer, har mer glädje i kroppen. Kan sitta och skriva på denna min elektriska skrivmaskin några timmar åt gången. Det har jag inte kunnat de 2-3 sista åren. Då har det givit trötthet i huvudet och myrkrypningar på läpparna. Har Parkinssons som jag nu kan hålla på sparlåga med Madopark, är svårt tandvårdsskadad, gluten- och laktosintolerant samt mjölkproteinallergiker. Har tittills haft svår värk alla kalla månader på året. Får se nu hur det blir i vinter. Är tacksam om värken minimeras med hälften eftersom jag ej kan ta värkmedel utskrivna av läkare. Min leverfunktion är lika med noll. Har aldrig varit alkoholist, däremot nykterist stora delar av mitt liv. Känner att jag kan se framtiden an med tillförsikt, har en diger vinter med många och långa tandläkarbesök framför mig. Vad som är ännu trevligare är att min man fått väldigt starka reaktioner på mindre doser. Han har fått långsammare ökning i sina intag. Han började med kraftig reaktion från tarmen, 1/2 kryddmått MSM fick igång honom. Han fick även en matsked kolloidalt silver en gång om dan tills tarmen lugnade sig. Skillnaden i hans humör och glädje kom också väldigt snabbt. Från den 22:a augusti till den 26:e augusti. Sen kom det skratt och glädje som jag inte upplevt från honom de sista fem åren. Arbetsvilja, kramgo, skojar, villig när jag vill hjälpa honom med allt det han inte på dom sista 3-4 åren klarat själv. Funktionerna att sköta sin egen hygien förstår han nu att sköta bättre själv. Han är 72 år men i sinnet har han varit som sin far när han var ca 80 år. Att vilja vara i skogen och lufsa efter svamp i flera timmar är inte Tages starka sida, men det var vi redan när vi hållit på med dessa medel i en vecka. Först trodde jag att det var en engångsföreteelse. Nej sen var vi ute igen på söndagen, två dagar efter. Tage har även fått bättre cirkulation i benen, de är inte så missfärgade längre. Han har även fått bättre ork. Jag hoppas verkligen att detta håller i sig, det får gärna bli fler positiva förändringar. Tage har också Parkinssons, har varit epileptiker, dement och dyslektiker. Dessa dagar har han intresserat sig för att läsa, läsa med betoning, det är stor skillnad på bara en vecka! Tack för kolloidalt silver och MSM!

Siv Nilsson, undersköterska. Innan jag provade MSM var jag ofta förkyld, hade ont i lederna och hade hjärtklappning. Sov också dåligt. Nu när jag tar MSM så är jag inte längre förkyld, har inte ont i lederna. Hjärtklappningen är borta. Sömnen är bättre. Det tog två veckor innan jag märkte resultat av MSM och jag tycker det är bra! Hjälper mot många åkommor.

Maria Ekdahl, massör. Mina erfarenheter av MSM ser ut som följer. Första veckan mådde jag lite illa och förstod att det var avgiftning på gång. Sen blev jag otroligt pigg. Vaknar pigg och glad på morgonen. Tar inte flera timmar att bli alert utan känslan finns där ofta redan vid uppvaknandet. Piggheten ökar vid ökad dos MSM. Andra effekter av MSM är mindre PMS-besvär samt ett gladare och jämnare humör. Jag ser färger klarare och tänker (oftast) klarare. Har förmodligen med förnyelse av celler i hjärnan och näthinnan att göra? Ofta säger folk till mig att min hud strålar och att jag ser frisk ut. Tror nog att MSM har haft inverkan där med. Jag tycker MSM är toppen! Kolloidalt silver använder jag så fort jag känner mig förkylningstrött och hängig. Hjälper fint. Har även använt kolloidalt silver mot candidainfektioner med fantastiskt gott resultat. Användes då både in- och utvärtes. Har alltid en flaska hemma! Jag är så nöjd och glad att jag funnit dessa två produkter som är fantastiska komplement till homeopatmediciner, vitamin- och mineralpreparat.

Inger Kvant, dagmamma. Jag har alltid varit hes vid flera tillfällen varje år. Har även sökt läkare. Rådet var alltid att drick mycket, undvik rök och nymålat och var tyst. Men för ca 3-4 år sedan började jag använda kolloidalt silver ett par gånger dagligen. Jag var väldigt skeptisk till medlet, men efter lång övertalning började jag använda det. Känner jag numera av heshet eller ont i halsen när jag vaknar, tar jag en dusch ner i halsen 2-3 gånger - och snart har det onda försvunnit. Munherpes har jag också haft rätt ofta, med stora svårläkta sår som resultat. Nu när jag känner lite "kill" i läppen - baddar jag med kolloidalt silver. Blåsorna slår aldrig ut - helt underbart. Jag fick även ett stort skoskav på vristen som började bli inflammerat. Men med kolloidalt silver på en kompress, som jag bytte flera gånger per dag drogs allt varet ut och läkte jättefint. Jag har bara positiva erfarenheter av kolloidalt silver! Under dessa "silverår" har jag ej heller varit förkyld!

Roy Nilsson. Mina erfarenheter med kolloidalt silver är mycket positiva. Allt från svåra halsinfektioner till små skärsår Jag har personligen sett att vita tjocka beläggningar i hals och på mandlar försvunnit på mindre än tre dagar. Det är nio personer jag testat det på och samtliga har blivit bra. Själv har jag använt det mot infektioner i sår, mot herpes, nageltrång, innebrännare - och med mycket gott resultat genom att låta en bomullstuss dränkt i kolloidalt silver verka över natten. På mig själv har det varit effektivt i tidigt stadium mot förkylning. Detta fantastiska universalmedel är en självklarhet i vårt husapotek. Vi har även använt det mot kraftiga hudirritationer vilket det varit mycket effektivt mot. Eftersom min egen familj är väldigt frisk kan jag ej testa det så mycket hemma men det bör absolut testas överallt där man använder cortison och penicillin, för att undvika onödiga biverkningar. Mediciner skall ju vara till för att göra folk friska, inte tvärt om.

Tomas Andersson. Ok, jag vill tacka så mycket. Jag måste berätta att jag hittade info om det kolloidala silvret av en ren slump på internet när jag sökte efter nåt som skulle vara bra mot förkylning. Alla "vet" ju att det inte finns någon bot mot det!?! Jag drogs med en riktig otäck 6 veckors i november-december 2002 och proppade i mig massor som skulle vara bra?. Echinagard, c-vitamin, etc etc. Men inget hjälpte utan det blev värre och avslutades med en grym djup hosta och bihåleinflammation som sen gick över efter sig själv, dock efter 6 tunga veckor. För en månad var det dags igen och fick tung färgad snuva och kände att det var på väg ner i rören igen (min yngsta dotter fick sprängd trumhinna till följd av öroninflammation och efterföljande penicillinkur), därav paniken, och jag var skeptisk men köpte en liter. Jag tog enligt anvisningen 3 teskedar om dagen i 2 dagar och vaknade helt fri från snuva/förkylningen på morgonen den 3 dagen och var - tro mig, klart förvånad!! Jag tog inget den 3 dagen och tog ett hett bad på kvällen och vaknade den 4 dagen kläggig och snorig igen. Jag läste då på lite om silvret och förstod att jag precis som penicillin måste fortsätta ett tag för att avdöda allt!! Fortsatte med 3 teskedar den 4 dagen och var helt frisk den 5 igen (klar i näsa osv). Fortsatte sedan i ungefär en vecka med det och mådde perfekt. Har sedan dess tagit en tesked om dagen och dessutom utsatt mig för nedkylningar/ansträngningar i form av cykling/motorcykelåkning och frusit så att jag skakat - med snoriga/förkylda människor omkring mig. Men hållt mig helt frisk. När jag slutade så gick det några dar innan jag fick känning igen och tog då en tesked om dagen i ett par dar och blev frisk direkt. Jag tycker det verkar helt otroligt!! Det enda jag kände under början av min första silverkur var en ganska stark huvudvärk och att snuvan "tog fart" ca 7-8 timmar efter min första tesked, som jag sätter i samband med att silvret började avdöda mina virus/bakterier i snoken som skulle ut??? Till saken hör att min familj gick och snorade i veckor efter det, innan jag av min sambo "fick tillstånd" att prova det även på vår 6-åring som snorat i veckor med gulgrönt snor. Även där tog det ungefär 3 dagar så var hon "ren". Är det en slump eller? Jag vet knappt vad jag skall tro, hur kan detta i så fall finnas utan att läkarna rekommenderar det vid förkylningar etc. Ingen av oss eller närstående hade överhuvudtaget hört talas om det innan!! Och jag är som du förstår på gränsen till lyrisk!

Eva Igheden, reumatiker med fibromyalgi. Innan jag testade MSM så led jag av ständig värk och svullna leder, morgonstelhet, orolig sömn och en förlamande trötthet. MSM har tagit bort toppen av min värk. Lite mindre stelhet på morgonen. Tidvis mycket bättre sömn. Tröttheten har blivit lite bättre. Tills nu är nog MSM det som hjälpt mig mest i kampen mot min sjukdom, så kanske livet trots sjukdomen kan bli drägligt till slut! Det tog ca en vecka innan jag märkte resultatet av MSM.

Lennart Pettersson, pensionär. Innan jag testade MSM så hade jag problem med magen och urinvägarna. Redan efter ett par veckor så märktes en klar förbättring och jag har nu inga större besvär längre. Jag tycker MSM fungerar bra!

Andrzej Szymanski, järnsmed. Efter att i ett års tid haft problem med att jag vaknade och var så täppt i näsan att jag inte kunde andas, så började jag varje kväll ta kolloidalt silver som nässpray och även ett par teskedar i munnen som jag gurglade innan jag svalde. Effekten var omedelbar! Jag sover numera hela nätterna och jag snarkar inte längre, något som tidigare varit ett stort problem, speciellt för min fru. Ett annat problem som jag haft lika länge är en kliande hårbotten som också varit sårig. Efter en månads användande av MSM är jag numera helt utan besvär. Jag är mycket lättad över att ha fått bukt med dessa problem.

Ulf Fridlund, smed. För 15 år sedan var jag med om en eldsvåda och mina ögon blev rökskadade. Sedan dess har jag haft en kronisk ögonkatarr och aldrig varit helt besvärsfri - under långa perioder har det blivit värre. Mina ögonvitor har varit rödsprängda och periodvis har ögonen varit variga. Redan första gången jag använde kolloidalt silver märktes en stor skillnad och efter hand har mina ögon blivit mycket bättre - något jag aldrig trodde var möjligt. Min fru har i hela sitt liv haft en mild form av psoriasis som har yttrat sig som utslag i ansiktet och hårbotten. Efter tolv dagar med MSM är utslagen helt borta. Hennes hy har blommat upp och hon är vackrare än någonsin. Vi är båda mycket tacksamma för vad kolloidalt silver och MSM har gjort för oss.

Maria Himmelsjö. När jag började ta kolloidalt silver så upplevde jag en omedelbar förändring - jag blev pigg och klar i huvudet. En långvarig och tidvis ganska plågsam infektion i tandköttet försvann efter ca 2-3 veckor. Min hund, en stilig mellanschnauzer som i flera år haft problem med en envis öroninfektion, har även han fått hjälp av kolloidalt silver. Han får ca 5 ml varje kväll och mår nu mycket bättre. En annan förbättring är att hans "hundlukt" inte är lika stark längre - helt klart kolloidalt silvers förtjänst. Ett par månader efter att jag började använda kolloidalt silver, började jag ta MSM och efter ca en veckas användning infann sig den omtalade energiökningen! Jag har ökat dosen till ca 1 tesked per dag, märkt en stark utrensning och min reumatism är nästan helt borta. Detta efter 3 månader! Mina naglar har blivit starkare och växer nuförtiden rakt utan att vara vågiga i formen. Mitt hår (jag tappade mycket hår för ca 5 år sedan) har börjat växa ut igen. Underbara effekter. Min mage som alltid varit superkänslig har lugnat ner sig och jag tål mat på ett helt annat sätt. Sammanfattningsvis kan jag säga att kolloidalt silver och MSM har haft en underbar inverkan på mitt liv - att slippa värk och krånglig mage, att vakna klar i huvudet är för mig ovärderligt. Kort sagt både min hund och jag mår väldigt mycket bättre. Tack!

Stina Tranberg, statsanställd. Jag har i 40 års tid lidit av värk och fibromyalgi, artros, mag- och tarmbesvär, även nedsatt hörsel på höger öra. Stel i leder och hela kroppen. Svullen i händer och fingrar. Har aldrig varit smärtfri på dessa år, trots all behandling. Har provat allt alternativt + tabletter fast i liten skala. MSM har hjälpt mig på följande sätt: Jag vågar knappt skriva om det, hoppas det håller. Varit nästan smärtfri. Mindre eller ingen alls svullnad i händer och fingrar. Magen har fungerat bättre och hörseln på höger öra är bättre. Har över huvud taget mått bättre i hela kroppen, är rörligare. Hoppas bara detta håller. Tror att jag har fått ett nytt liv! Det tog två veckor innan jag märkte resultat av MSM och håller detta är det en revolution!

Anita Nilsson, förtidspensionär. Innan jag började med MSM kände jag en enorm trötthet, torr i ögon och mun, torr och sårig hud, ont i leder och muskler. Inflammation i blodkärlen, vita fingrar och fötter. Jag har diagnoserna SLE (Lupus), Sjögrens syndrom, Sklerodermi, Raynauds. Har använt mycket kortisonsalva, har nekat annan medicinering utom hjärtmedicin. Har provat många naturmedel men inget så bra så fort som MSM! Min hud är bättre nu. Jag använder inte kortisonsalva längre, har inga sår kvar på huden. Inflammationen i blodkärlen har minskat och är inte så smärtsamma. Är inte så torr i ögonen och munnen längre. Använder knappt hälften så mycket ögondroppar och tungan sitter inte fast i gommen när man vaknar, skönt! Håret känns bättre och klådan i huvudbotten är borta, och framförallt denna enorma trötthet är helt borta, som jag klagat på 5-6 år. Ofattbart men otroligt skönt! Jag har haft SLE i 30 år ungefär, övervägande i huden. Sjögrens syndrom - vet ej hur länge, men fick diagnosen för tre år sedan. Jag var mycket besvärad av att tungan satt fast i gommen. Finns inget att göra sa läkarna, utan då blir det starka mediciner med mycket biverkningar. Sklerodermi (huden hårdnar och stramar) har jag haft ca 10 år men fick diagnosen först 2001. Jag har blivit mjukare i huden och på de ställen som huden är hård och klumpig har jag masserat med MSM blandat i en salva och det har gjort huden mjukare. Det är mycket tid och arbete som jag lagt ner, men det är det värt för att slippa ta cellgifter! Min förhoppning är att jag ska bli besvärsfri, men jag har redan vunnit mycket. Tröttheten är borta och då orkar man göra andra saker och umgås med andra människor, det är underbart! Jag är som ni förstår mycket nöjd med MSM! Det tog 5-6 dagar innan jag märkte resultat av MSM och det var en fantastisk upplevelse att en dag vakna upp och finna att tungan inte längre satt fast i gommen - som den gjort så många år. Det finns inte ord för hur skönt det är att bli av med tröttheten!

Vivi Helg Jönsson. Innan jag började med MSM led jag av muntorrhet (Sjögrens syndrom), värk i hela kroppen (Fibromyalgi), kroniskt trötthetssyndrom och mycket dålig sömn. Vandrade på nätterna på grund av bla värk. Sen jag börjat ta MSM så har jag nu mindre värk. Jag sover bättre, inte hela natten men dock. Inte så torr i munnen. Jag är mindre trött. Jag är inte helt bra men den värsta toppen är borta! Tack! Det tog 2-3 veckor innan jag märkte effekten av MSM och jag tycker MSM fungerar bra!

Marita Lindqvist, kulturassistent. Jag hade problem med yrsel och molande värk i hela kroppen olika dagar - TRÖTT-TRÖTT. Magkrångel, ömhet och mycket annat. MSM har gjort så att magen är bättre. PIGG i huvudet. Visserligen orkar inte kroppen inte. Men nu mera vill jag göra saker, gör dem oftast. Planerar att ta itu med olika små och stora saker. Även om dessa inte blir gjorda så i huvudet finns planerna. Det tog tre veckor innan jag märkte resultat av MSM.

Susanne Andersson. Jag ordinerades terapi och det antidepressiva medlet Zoloft mot min sociala fobi och depression, jag hade väldigt svårt att börja med denna medicineringen pga min skräck för biverkningar och vetskapen att denna starka medicin belastar lever och njurar mycket hårt, samtidigt kände jag att det ändå var min sista utväg och räddning då jag redan ätit många olika naturmedel och homeopatika under flera år mot min sjukdom utan några större resultat. Så efter mycket vånda och oro började jag alltså ändå med Zoloft. Biverkningarna jag drabbades av var kraftiga svettningar, konstant törst, muntorrhet och dimsyn. Efter några veckor började jag känna effekt, jag blev pigg, energisk, sov gott om nätterna, blev mindre nervös och mer självsäker och trygg i mig själv. Dessa positiva resultat tyckte jag nu uppvägde mina biverkningar, så jag slutade jag bekymra mig över dessa. Efter ett par månader märkte jag till min förvåning att de positiva effekterna försvann och att jag återigen blev trött, orkeslös, nervös och fick då veta av min läkare att detta nog berodde på att min kropp blivit van vid dosen och att jag behövde öka dosen för att må bättre igen. Detta besked skakade om mig då jag därmed förstod att jag hade mått bättre pga medicinen och inte pga att jag verkligen mådde bättre inombords. Då jag dessutom inte kände mig beredd på ev nya biverkningar eller förvärrade biverkningar en doshöjning skulle innebära, bestämde jag mig för att istället trappa ner dosen med 1/2 tablett i veckan tills jag var helt Zoloftfri. Detta beslut ställde sig min läkare sig mycket negativ till, men jag kände att det var rätt val för mig - mycket pga att jag precis läst en broschyr om MSM och kände att jag ville prova detta naturliga medel istället som ju samtidigt stärker hela kroppen. Sagt och gjort, en vecka efter det att jag var helt Zoloftfri började jag med MSM. Tack och lov att jag gjorde det!! MSM får mig att känna mig pigg, harmonisk och energisk. Sedan ett par månader utövar jag även meditation, detta är också en stor hjälp för mig att hitta lugn och att slappna av. Kort sagt - MSM och meditation hjälper mig mer än vad Zoloft någonsin gjorde! Det bästa är dessutom vetskapen att dessa dessutom är helt biverkningsfria, säkra och naturliga för kroppen - och det känns jättetryggt. Faktum är att glädjen inför det faktum att jag inte är tvungen att ta Zoloft för att må bra längre, är jättestor och det känns alldeles, alldeles underbart!

Anita Bödtker, kokerska - ekonomibiträde. Min diagnos: Pallindrom artrit-artros (kan utvecklas till RA) trött, öm i hela kroppen. Inflammation i höger fotled, höger knä och höger höftled. Svullen, problem med gruskänsla i ögonen + klåda. Är helt sjukskriven sen två och ett halvt år tillbaka. MSM har mildrat smärtan lite. Jag har blandat en del MSM med sex delar vatten till ögondroppar morgon och kväll. Det känns bättre med rörligheten. Även krampen i benen har blivit bättre. Framförallt har jag blivit piggare och det är bra för gruskänslan i ögonen. Det tog ca en månad för MSM att börja verka och jag tycker det är uppiggande och positivt.

Inga Lill Johansson. Jag har fibromyalgi så innan jag började ta MSM var jag väldigt trött. Hade svårt att komma igång med saker som behövde göras. Hade även problem med händerna, skinnet på fingertopparna var alltid söndersprucket. Tålde ej diskmedel, rengöringsmedel, vanlig tvål mm. MSM har hjälpt mig till mer energi. Har lust att göra en massa saker (risk att man förtar sig). Huden på händerna har blivit bättre, är mycket mjukare. det verkar även som om MSM hjälper mot sötsuget och även matlusten. Äter mindre godis och mat, vilket gör att man kommit i sina kläder. Härligt! Det tog tre veckor innan jag märkte resultat av MSM och det har hjälpt mig på flera sätt. Jag kommer fortsätta ta MSM!

Birgitta Andersson, sjukpensionär. Innan jag började ta MSM så mådde jag väldigt dåligt. Jag hade ont i hela kroppen, var trött, hade dålig sömn, inflammationer, självsprickor och trög mage. MSM har hjälpt mig så att jag slipper att ta värktabletter dagligen. Självsprickorna har blivit bättre. Magen har blivit något bättre. Det tog ca en vecka för mig att märka av MSM och jag tycker det är bra.

Marianne Månsson, sjukpensionär. Innan jag provade MSM hade jag värk och var öm i hela kroppen mer eller mindre dygnet runt. Trött och orkeslös. Problem med magen. Med MSM så har jag vissa dagar mer ork och energi, men värken har inte blivit bättre än. Magen har blivit bättre. Det tog 2-3 veckor att märka av MSM.

Ingrid Sjöström, pensionär. Jag hade problem med värk, Morbus Dercum, astma, livlöst hår, orolig mage, mycket högt värde på fria radikaler, nedstämd ibland, pannlobsinsuffiens, hypofysinsuffiens (måste äta kortison hela livet). Efter att jag börjat med MSM så har astman blivit bättre, magen är nästan helt ok, håret har återfått sin glans, har blivit gladare för det mesta. Värdet på fria radikaler har blivit bättre (har även ätit mycket antioxidanter), där jag tror att MSM har varit till stor hjälp. Värken har inte blivit mindre än, men på ett sätt har jag fått mer ork att gå tex. Inte fullt så ont i vrister och fötter. Inte så torra ögon längre. Det tog en vecka innan jag märkte resultaten och jag tycker MSM är mycket bra. Jag skall fortsätta med det!

Laila Malmberg, före detta undersköterska. Jag var fruktansvärt trött. Hade ingen ork eller lust att utföra något. Så fort jag satte mig ner med en bok eller för att se på TV så somnade jag. Fick tvinga mig till det som måste göras. MSM har gjort att jag är pigg och alert. Trötthet och håglösheten har försvunnit. Jag är kreativ. Vill mycket som inte bara blir önsketänkande, utan nu orkar jag förverkliga det som jag vill göra! 02-10-17 började jag mitt intag av MSM. 1 gram i en vecka. Ökade med ett gram i veckan och har sedan tagit 4 gram varje dag. Den dosen räcker för mig annars blir jag för pigg och kan inte somna på kvällen vid läggdags som är vid 23-23.30. Sover ca 6-7 tim. Det tog 3 dagar innan jag märkte att jag var märkbart piggare. Spontant tycker jag MSM är fantastiskt!

Laila Sjölin, sjukpensionär. Innan jag började ta MSM så hade jag ofta värk och stelhet i leder och inflammationer. Tog värktabletter + magmedicin. MSM har hjälpt mig bli mycket piggare och få mer energi. Behöver därför ej ta så mycket medicin. Det tog ungefär en månad innan jag fick resultat och jag tänker fortsätta ta MSM!

Carina Lundh-Black. Management assistant. Innan jag provade MSM hade jag ont i alla leder, särskilt vid dåligt väder (vinter, höst). Kunde knappt gå ur sängen på morgonen - tog ett tag att "komma igång". När min värk satte in fick jag äta antiinflammatoriska tabletter. MSM har gjort att jag känner inget i lederna, äter ej medicin längre, går otroligt lätt ur sängen på morgonen nu. Kan även använda skor med höga klackar utan att få ont i fötterna! Jag märkte resultat av MSM på 2-3 veckor, när jag fått dosen rätt. Spontant tycker jag det fungerar väldigt bra för mig!

Inger Nilsson. Jag hade besvär med leder i händer, axlar och knän. Plus muntorrhet. Jag har blivit av med alla mina besvär plus att jag känner mig mycket piggare rent allmänt. På längre sikt har jag också märkt en bättring i ryggen. Det tog tre veckor innan jag märkte resultatet. MSM har inga biverkningar och är lätt att ta.

Lisa Blomqvist, pensionär. Jag hade mycket svårt att gå på grund av cirkulationsbesvär i benen, artros i knäna, förstörda diskar i ryggen, muskel- och ledvärk i hela kroppen. Det var en prestation att ta en kort promenad och all ork var oftast förbrukad för resten av dagen. Jag har med MSM kunnat träna kroppen så att jag numera, när jag kommit igång, för det mesta kan gå i affärer utan att på en gång titta efter en stol att vila på - och fundera på hur jag ska kunna ta mig därifrån. Jag är långt ifrån besvärsfri men jag är glad att jag kan gå och även ibland jobba i trädgården och en del annat (älskar att grovjobba, då tar jag extra mycket MSM). Det tog en vecka innan jag märkte effekten av MSM och spontant tycker jag det är suveränt!

Inga Lill Nyström, arbetar i äldreomsorgen. Jag var mycket trött, värk i fingerlederna, dålig balans på morgonen, tappade ofta saker, blev lätt arg. Enligt andra var jag alltid arg. MSM har gett mig bättre greppförmåga. Nu kan jag skala morötter och potatis. Orkar vara vaken efter klockan åtta på kvällen. Bättre balans på morgonen. Nu kan jag besöka vänner utan att somna. Bättre tankeverksamhet, kan planera för morgondagen då jag vet att jag orkar. Naglarna bryts inte så lätt. Det tog tre dagar innan jag märkte effekten. Oj, oj, varför har jag inte hittat detta tidigare? Mer MSM åt folket!

Alva Schier, sjukpensionär. Innan jag började med MSM mådde jag mycket dåligt. Var trött och irriterad och hade mycket värk i hela kroppen. Jag har diagnosen fibromyalgi. Nu mår jag mycket bättre, inte så trött längre. Fibromyalgin är bättre men inte helt bra. Inte så ont i fötterna och händer längre. Inte så öm i kroppen. Naglarna har blivit hårdare. Det tog en vecka att märka effekten av MSM och spontant tycker jag att MSM är mycket bra!

Hans Sultan, pensionär. Jag råkade ut för en olycka för några år sedan. Halkade på en klippa och slog bla i huvudet. Var tvungen att ta mycket medicin. På grund av medicinen fungerade inte tarmarna så bra. Med MSM fungerar tarmarna igen vilket är en stor lättnad! Jag slipper ta de lavemang jag var tvungen att ta tidigare för att kunna tömma tarmen. Jag fick resultat på två dagar och jag tycker att MSM fungerar mycket bra för mig! Ionosil hjälper mig att klara munhålan då mina mediciner torkar ut den. Sedan jag började med Ionsil så har jag ej haft besvär i munnen.

Klas Persson, projektledare. Jag har lidit av allergibesvär (nässelfeber). Efter att jag började ta MSM så har allergin försvunnit helt! Det tog tio dagar innan allergin försvunnit helt sen jag börjat med MSM. Det fungerar!

Iris Larenas, vårdare. Innan jag började med MSM var jag trött och stressad. Jag led också av pollenallergi. Jag var alltid förkyld. MSM har gjort att jag har blivit piggare. Känner mig avkopplad. Jag blir inte så lätt förkyld som innan. Det tog en vecka att känna effekten av MSM och jag tycker MSM är fantastiskt!

Rahma Musse Ali, vårdare. Innan MSM hade jag svullnad och smärta i axlar, trötthet speciellt på kvällen. När jag började med MSM så försvann svullnaden och smärtan och jag har blivit piggare än innan. Det tog två veckor att få effekten och jag tycker MSM är mycket bra.

Camilla Larsson, vårdare. Innan jag provade MSM så var jag trött, hade jätteont i ryggen och handleder. Jag hade också magkatarr. MSM har gjort att jag inte har så ont i ryggen och handleder längre. Magkatarren har blivit bättre. Svider inte lika mycket längre. Det tog en månad att märka resultatet och jag tycker MSM är bra.

Thomas Aronsson, drifttekniker. Innan MSM hade jag huvudvärk som kunde vara i två dagar. Alvedon och Treo hjälpte ej. Huvudvärken kom ca en gång i veckan. Med MSM har jag inte huvudvärk så ofta och när jag får huvudvärk så hjälper Treo för det mesta. Det tog ca tre veckor innan jag märkte resultatet av MSM och jag anser att det är något man får ge en chans.

Kerstin Klasén, förskolelärare. Innan MSM så hade jag återkommande värk i handleder och vrister. Kände av vristerna speciellt på morgonen. Handlederna hade jag ibland lindade för att det skulle hjälpa mot smärtan. När jag började ta MSM så upptäckte jag att efter tre dagars användande av MSM så försvann värken i handleder och vrister. Kände endast svaghet som efter ca två veckor också försvann. Gjorde ett uppehåll med MSM eftersom jag var lite skeptisk, men fick då återigen känning av handlederna. Efter att ha börjat med MSM igen, så känner jag numera ingen värk i varken handleder eller vrister. Numera är jag återigen en flitig joggare. Spontant tycker jag MSM är fantastiskt!

Annika Sjösten Schill, sjuksköterska. Innan jag provade MSM var jag ganska trött och hade en långvarig förkylning. Nu tycker jag att jag orkar mer, känner mig inte så trött och efter flera månaders förkylning är jag frisk. Har ej så stora problem med min herpes. Det tog fem till sex dagar innan jag märkte resultat av MSM och det har givit mig en oerhörd energi.

stil